وی در پاسخ به این سؤال که در کشور ما چه مقدار شغل نیاز است و سرمایه گذاری در این بخش از کدام محل باید باشد؟ گفت: یک بار گفته بودم که اگر بخواهیم شغل ارزان ایجاد کنیم بسیار ساده است اما آن شغل پایدار نیست منظورم این است که اگر بخواهیم قالب خشت درست کنیم بسیار این کار برای مان راحت است اما آیا کسی این قالب خشت را می خرد بنابراین محصول شغلی که ایجاد می شود باید قابل خرید و فروش باشد و برآورد ایجاد مشاغل باید ایجاد تسهیلات برای گردشگران باشد و از یک طرف اتوماسیون شدن صنایع ما.
هاشمی طبا ادامه داد: برآورد می شود برای هر شغلی که بخواهیم ایجاد کنیم نزدیک به 200 میلیون تومان سرمایه لازم است و برای یک میلیون شغلی که بخواهیم ایجاد کنیم چیزی در حدود 200 هزار میلیارد تومان لازم است که این بودجه باید توسط بانک ها و سرمایه گذاران خارجی تأمین شود زیرا دولت نمی تواند به تنهایی ایجاد شغل کند. در سال های گذشته حدود 250 هزار میلیارد تومان یارانه داده شده است که ما می توانستیم به جای این مبلغ 250 هزار شغل تأسیس کنیم و می شد با حضور افراد کم تجربه در واقع نیروهایی که داریم و جویای کار هستند شغلی برای شان ایجاد می شد و ما استفاده لازم را می بردیم.
وی در پاسخ به این سؤال که در بخش مسکن که طبق آمار پنج سال است که رکود داشته چه برنامه ای برای درآمدن از حالت رکود دارید گفت: معتقد هستم مسکن در درجه اول سرمایه گذاری نیست زیرا ما باید سرمایه گذاری به روی منابع آب، معادن، صادرات و واردات داشته باشیم البته در یک برهه زمانی مسکن رونق کاذب پیدا کرد و تبدیل شده بود به یک بیزینس و من اعتقاد دارم که مسکن نباید بیزینس باشد و آن حالت تندی که در گذشته داشت شاید به نوعی باعث شده است که در حال حاضر به رکود برسد اما برای خارج شدن از این حالت باید برای اقشار ضعیف جامعه باید مسکن اجاره به شرط تملیک و وام های ساخت داده شود که در حال حاضر بانک ها وام نمی دهند.
هاشمی طبا افزود: در مسکن نمی توانیم سرمایه گذاری کنیم البته باید روستاهای ما بازسازی شوند و من نامه ای زده بودم که مقامات در بحث واگذاری طرح های نیمه تمام و دادن وام کارهایی انجام بدهند که اگر این اتفاق رخ بدهد واقعاً خوب است البته در سرمایه گذاری خارجی یکی از شرکت هایی که می شناسم در آمریکای جنوبی و در حوزه مسکن سرمایه گذاری کرده است که متأسفانه چندان جواب خوبی نداده است.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : با تغییر نظام بانکی و کاهش سود بهره تسهیلات باید به ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاران پرداخت .
سیدمصطفی هاشمی طبا افزود : ما در زمینه حمل ونقل و خیلی از مسائل دیگر مشکلی نداریم اما آنچه که بیشتر از همه روی اقتصاد ما سایه انداخته است رکود برخی از کارخانه هاست چرا که برخی از آنها از نظر فناوری عقب هستند و تولید اقتصادی ندارند .
وی گفت : برخی اوقات قیمت ارز و برخی کالاهای دیگر و همچنین قیمت خرید دولتی تعدادی از نهاده های کشاورزی مانند شیر و گندم افزایش می یابدکه طبیعی است.
هاشمی طبا افزود : متاسفانه تعدادی از نامزدها انتخابات ریاست جمهوری از اقتصاد کشور به گونه ای صحبت می کنند که انگار تمام مردم ایران در فقر زندگی می کنند البته بخش کوچکی از مردم در فقر زندگی می کنند و اینگونه نشان می دهند که اقتصاد ایران متلاشی شده است و آنها می خواهند این اقتصاد را نجات دهند حال اینکه در مملکت ما سالانه دو میلیون و 500 هزار تلویزیون لامپی به تلویزیونهای جدید و تخت تبدیل می شود ، تلویزیون در سبد خانوار جزو کالاهای ضروری نیست در چنین کشوری نباید تصور شود این کشور از نظر اقتصادی از هم پاشیده است و نمی تواند مشکلات خود را حل کند و مردم همه تشنه و گرسنه هستند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : ما از نظر تغذیه عمومی شاخص های زندگی مثل آب ، برق ، تلفن و گاز جایگاه خوبی داریم باید به سمتی برویم که با تلاش و سرمایه گذاری بیشتر اقتصاد خود را افزایش حجم دهیم یعنی تولید ناخالص ملی را به سرعت در یک بازه زمانی کوتاه دو برابر کنیم .
هاشمی طبا گفت : اگر بتوانیم اقتصاد مقاومتی را جامه عمل بپوشانیم و به آن عمل کنیم با تولید ، صادرات و گردشگری می توانیم در مدت ده سال اقتصاد را به شکوفایی خوبی برسانیم تا از قِبل آن درآمدهای مردم و دولت افزایش یابد.
وی افزود : در مورد بانکها باید بگویم این قانون بانکداری اسلامی نه بانکداری است نه اسلامی یعنی عقودی که در صدر اسلام برای معاملات اشخاص بوده است به یک پدیده جدید مدرن اروپایی سوار کرده ایم و این یعنی آغاز مشکلات بانکی .
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : پول دیگر مثل گذشته نیست بلکه اعتباری شده دستخوش تورم شده است و یک پدیده جدید است که از نظر فقهی باید برای آن فتوای جدید داشت .
هاشمی طبا ادامه داد : در شرایط کنونی بانکها تبدیل شده اند به سرمایه گذار و بنگاه دار ، بانک باید پول مردم را جمع کند یک سود منطقی داشته باشد و به مردم تسهیلات بدهد.
وی افزود : عدم شفاف بودن قراردادها و آشنایی نداشتن مشتریان با این قرادادها و سوءاستفاده هایی که از این قراردادهای پیچیده می شود از مشکلات سیستم بانکداری ماست حتی کارمندان بانک ها هم نسبت به این پیچیدگی ها تسلط ندارند .
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : با توجه به تجربه من در بانک صنعت ومعدن بسیاری از مشتریان برای گرفتن تسهیلات 60 تا 70 امضا می کردند در حالیکه هیچ اطلاعی از قرارداد و مفاد آن نداشتند که این از نظر شرعی باطل است .
هاشمی طبا افزود : بانکداری که امروز در اروپا و ژاپن می بینم خیلی نزدیک تر به روح اسلام است تا بانکداری ما .
وی تصریح کرد : بدلیل پرداخت های نادرستی که در بانک ها صورت گرفته و فساد بسیار زیادی که بدلیل وجود واسطه ها ایجاد شده معوقات
بانکی افزایش یافته است و توان بانکها برای دادن تسهیلات به شدت تضعیف شده ، نیاز به انقلاب بزرگی در نظام بانکی داریم.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره حجم نقدینگی گفت : بر اساس آمار حجم نقدینگی بالای 1200 هزار میلیارد تومان است این درحالی است که سود سپرده بانکی در گذشته 22 درصد بود حال این سود به 15 درصد رسیده است این موضوع بر نقدینگی می افزاید و فروش ارز حاصل از فروش نفت به حجم نقدینگی می افزاید.
هاشمی طبا افزود : این دو موضوع موجب می شود آنهایی که در پی سوء استفاده کردن از اوضاع و ورود به اقتصاد کشور هستند با فرآیند تسهیل شده ای روبرو شوند و این حجم نقدینگی مانند آواری بر سر اقتصاد مملکت ما وجود دارد و قابل کنترل نیست .
وی ادامه داد : یکی از منابع ایجاد ارزش افزوده در کشور سرمایه گذاری است بنابراین شرایط باید به گونه ای باشد که سرمایه گذاران سود سرمایه خود را نه در گذاشتن پول در بانک بلکه در سرمایه گذاری ببینند .
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: متاسفانه در شرایط کنونی به دلیل نرخ سود بانکی بسیاری از سرمایه گذاران ترجیح می دهند بجای سرمایه گذاری در کارهای تولیدی سرمایه خود را سپرده بانکی کنند تا این موضوع تولید را به بحران بکشد .
وی افزود : در شرایط کنونی بسیاری از تولید کنندگان ما یا عشق هستند یا دیوانه بخش اول باوجود نداشتن نقدینگی از منابع دیگر برای پرداخت حقوق کارگرانشان استفاده می کنند این گروه به شدت تحت فشارند این درحالی است که برخی بدون اینکه ردی از خود بر جای بگذارند به راحتی سود می برند و مالیاتی پرداخت نمی کنند .
هاشمی طبا ادامه داد : باید کاری کرد انگیزه سرمایه گذاری افزایش پیدا کند حال می خواهند بگویند اینها یقه سفید هستند جزو گروه چهار درصدی هستند زالو صفت هستند ، هر کسی نمی تواند کارآفرین باشد کارآفرینی هنر است ممکن است برخی از این افراد از نظر ظواهر زندگی هم کمی متفاوت تر باشند .
****
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نرخ سودهای بانکی را دستوری و به دور از واقعیت عنوان کرد.
مصطفی هاشمی طبا در برنامه گفتگوی ویژه شبکه دو سیما، نرخ سودهای بانکی را به دور از روح اسلام عنوان کرد و افزود: این نرخ غیر واقعی و به صورت علی الحساب است و می شود آن را دستوری کاهش داد.
او ادامه داد: قانون بانکداری نیازمند تعویض است باید بگونه ای عمل کرد که سود تولید به سود بانکی بچربد.
هاشمی طبا افزود: یارانه دستاویز برخی از نامزدها شده بگونه ای که نمی گویند اگر مجلس تصویب کند چنین و چنان می شود می گویند این دولت نمی تواند چنان کند این همه آوازها از شه بُوَد اگر نامزد ریاست جمهوری قانون را رعایت نکند سنگ روی سنگ بند نمی شود. این قانون بودجه است که می گوید درآمد و هزینه چقدر است.
این نامزد ریاست جمهوری تصریح کرد: مقدار یارانه ای که مجلس تخصیص می دهد رقم مشخصی است که کسی نمی تواند آن را اضافه یا کم کند هر حرفی مبنی بر این اقدام باد هواست چنین حرف هایی مردود است.
او گفت: من با یارانه عمومی مخالفم زیرا دردی را دوا نمی کند این پول باید به دستگاه های بهزیستی و کمیته امداد رسانده شود تا در جای مناسب و به نیازمندش برسد.
هاشمی طبا مساوات را یک امر مارکسیستی عنوان کرد و افزود: اسلام نه از مساوات بلکه از عدالت سخن می گوید.
او ادامه داد: مؤسسات تولیدی کهنه ای داریم که نیازمند بازسازی هستند و به آنها یارانه تعلق نمی گیرد در عوض مؤسساتی که توسط قاچاق و دامپینگ دچار مشکل شده اند نیازمند یارانه هستند.
هاشمی طبا گفت: تحریم ها بر ما اثر گذاشته و ما قبل از آن هم سوء مدیریت بسیاری داشته ایم، ما تصوری از تحرک اقتصادی نداریم و به جای حفظ پول و تقویت اقتصاد کشور فراموش می کنیم که اگر تحریم شدیم می بایست کمر را محکم ببندیم در زمان تحریم می توانستیم مثل زمان جنگ با روزانه 500 بشکه نفت اقتصاد را تقویت کنیم، سوء تدبیر ما را به تحریم رساند.
او افزود: پیام امید این است که اگر تلاش کنیم به فراخنای می رسیم و با تن پروری به ناکجاآباد، باید روح رزمندگان هشت سال دفاع مقدس زنده بماند و متأسفانه امروزه شاهد اشاعه لیبرالیسم و نئولیبرالیسم در جامعه هستیم.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هرگونه تولید بدون توجه به صادرات محکوم به شکست است.
سیدمصطفی هاشمی طبا در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: اگر وضعیت کنونی خودروسازی ما به این شکل است به خاطر آن است که نگاهمان به صادرات خودروهای تولیدی در کشور نبوده است.
وی گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای درونزایی و برون نگری است، و در این چارچوب باید تولیدی صورت گیرد که قابلیت صادرات به دنیا را داشته باشد.
هاشمی طبا افزود: باید تجهیز شویم از دانش فنی خارج از کشور استفاده و مهندسی معکوس کنیم، به مراکز تحقیقاتی مان اهمیت بدهیم و محققان کشور را ارج بنهیم.
وی گفت: در این چارچوب دولت می تواند برای صادرات یارانه درنظر بگیرد.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: به شدت به پیشرفت های کشور در زمینه انرژی هسته ای، ساخت موشک و نانو معتقدم و به آنها احترام می گذارم اما اینها با دیگر صنایع متفاوت است و به صنایع دیگر می توان نگاه تجارت خارجی داشت.
هاشمی طبا گفت: اولین حرکت اقتصادی دولت من توجه به آب، اصلاح کشاورزی و اصلاح سرزمینی است.
وی افزود: هیچکدام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اقتصاددان نیستند و ما باید این تواضع را داشته باشیم که از عالمان اقتصاد یاد بگیریم و بر اساس اصول و مبانی اقتصاد عمل کنیم.
****