ضرورت انجام فیزیوتراپی در مبتلایان به شانه منجمد
متخصص ارتوپدی گفت: درد زیاد، خشکی و کاهش دامنه حرکت شانه از نشانههای ابتلا به بیماری شانه منجمد است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ امیدرضا مؤمن زاده در چهل و یکمین کنگره جراحان ایران افزود: دردهای مفصل شانه در میان زنان و مردان و به خصوص در بین افراد میانسال و مسن شیوع دارد و صرفا ضربه به این قسمت از بدن نیست که سبب بروز درد در شانه میشود.
وی افزود: آناتومی مفصل شانه به صورتی است که ساختمانهای عبور کننده از آن همچون زردپی ممکن است، دچار التهاب و آسیب شود.
مومن زاده گفت: کسانی که کارهای بالای شانه را زیاد انجام میدهند همچون نقاشان ساختمان یا ورزشکاران که دستهای آنان در مدت طولانی بالای سر قرار میگیرد و فشار زیادی روی زردپیهای کاف که گرداننده شانه است ایجاد میکند میتوانند دچار درد و التهاب در ناحیه شانه شوند که به خصوص در شب و هنگام خواب این درد بیشتر احساس میشود.
این متخصص ارتوپدی ادامه داد: به غیر از آسیبهای که به تاندون وارد میشود، مشکل شایع دیگری که به خصوص خانمها با آن مواجه میشوند شانه منجمد است که یا بدون علت و یا در بیمارانی که دچار دیابت یا مشکلات غده تیروئید هستند مشاهده میشود.
وی ادامه داد: افرادی که دچار شانه منجمد میشوند به شدت دچار خشکی شانه یا کاهش دامنه حرکت و درد قابل توجه هستند، بنابراین درمان آن نیاز به توانبخشی و فیزیوتراپی طولانی مدت و درمان دارویی و گاهی تزریق داروی مناسب در فضای مفصل دارد.
وی افزود: افراد میانسال و مسن برای این که دچار دردهای مفصل شانه نشوند از حرکتهای که مکانیک مفصل شانه به خوبی برای آنها طراحی نشده است و کارهای طولانی مدت و سنگین بالای سر پرهیز کنند همچنین عضلات شانه و گردن را با نرمشهای متداول و سبک قوی نگه دارند تا از دردهای مفصل شانه پیشگیری شود.