کاهش مبتلایان به بیماری تالاسمی در سیستان و بلوچستان + فیلم
آمارها حاکی از کاهش چشمگیر بیماری تالاسمی در سیستان و بلوچستان است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز سیستان و بلوچستان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان امروز به مناسبت مراسم روزجهانی تالاسمی در زاهدان به خبرنگار ما گفت:در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تعداد نوزادان متولد شده مبتلا به تالاسمی ماژور از 51 مورد در سال 92 به پنج مورد در سال 95 کاهش یافته است. دکتر طباطبایی افزود: در ازدواج زوجهای ناقل ژن تالاسمی مینور امکان تولد فرزندان مبتلا به تالاسمی ماژور 25 درصد است که با انجام آزمایشات و مراقبت های بهداشتی می توان از تولد چنین نوزادانی جلوگیری کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت :طبق بررسی های انجام شده از سال 87 تا 93 تنها یک چهارم مزدوجینی که در کلاسهای مشاوره شرکت کرده بودند صاحب فرزند مبتلا به تالاسمی ماژور شدند.
وی افزود: هم اکنون در سیستان و بلوچستان امکان پیشگیری از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی فراهم است و این استان تنها استان کشور است که خدمات تشخیص پیش از تولد ، رایگان ارائه می شود.
دکتر طباطبایی با بیان این که هشت ونیم درصد جمعیت سیستان و بلوچستان ناقل ژن تالاسمی هستند گفت در حال حاضر از هر 100 هزار نفر جمعیت این استان ، نه و نیم نفر مبتلا به تالاسمی ماژور هستند.
دکتر طباطبایی همچنین افزود گفت : در این استان بیش از 2600 نفر به بیمار تالاسمی ماژور مبتلایند که 1500 نفر آن مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
کاهش مبتلایان به بیماری تالاسمی در سیستان و بلوچستان + فیلم کاهش مبتلایان به بیماری تالاسمی در سیستان و بلوچستان + فیلم کاهش مبتلایان به بیماری تالاسمی در سیستان و بلوچستان + فیلم کاهش مبتلایان به بیماری تالاسمی در سیستان و بلوچستان + فیلم کاهش مبتلایان به بیماری تالاسمی در سیستان و بلوچستان + فیلم