پخش زنده
امروز: -
ظهور و گسترش پدیده ی «دوره ی جوانی» در جهان معاصر از جمله کشور ما چنین ایجاب می کند که به خواسته ها، نیازها، دغدغه ها و آمال نسل جوان، اهتمامی ویژه مبذول گردد.
- اولویت بخشی به امور جوانان در برنامههای «توسعهی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» گنجانده شده است.
- منتقدان می گویند ادغام سازمان ملی جوانان و تربیت بدنی طرح شکست خوردهای است.
- موافقان معتقدند بخش جوانان را باید در این وزارت خانه تقویت کرد.
- وضعیت جوانان در وزارت ورزش و جوانان نامشخص است.
- براساس اعلام کمیسیون فرهنگی مسائل مربوط به جوانان مسائلی فرابخشی است.
- هیچ یک از سازمان ها و وزارتخانه ها به تنهایی از عهده انجام مسایل جوانان بر نمی آیند.
-وزارت ورزش و جوانان هم مصمم به جدا سازی بخش جوانان از وزارت ورزش است.
- پس از ادغام در برخی استان ها ساختمان هایی که متعلق به سازمان ملی جوانان بود در اختیار استانداریها قرار گرفت.
- برای بهبود وضعیت جوانان نیاز به سازمانی مستقل و احیای مجدد سازمان ملی جوانان است.
- سازمان ملی جوانان و یا وزارت ورزش و جوانان قدرتی اندازه شورای عالی جوانان ندارد.
پژوهش خبری صدا وسیما: جمهوری اسلامی ایران به لحاظ جمعیتی، از جوانترین کشورهای دنیاست و نسل جوان، بر اساس آمارهای موجود، تقریبا نیمی از جمعیت کشورمان را تشکیل می دهد. علاوه بر آن، ظهور و گسترش پدیده ی «دوره ی جوانی» در جهان معاصر از جمله کشور ما چنین ایجاب می کند که به خواسته ها، نیازها، دغدغه ها و آمال نسل جوان، اهتمامی ویژه مبذول گردد. چنان که اولویت بخشی به امور جوانان در برنامه های «توسعه ی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» و اقدامات مختلف دولت را می توان نشانه ی جایگاه خاص و تأثیرگذاری بسزای جوانان در عرصه های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دانست. در این پژوهش به دنبال پاسخگویی به این سوالات هستیم:
1- بررسی دیدگاه مسئولان و کارشناسان در زمینه ادغام وزارت ورزش و جوانان با نگاهی به تاریخچه این دو نهاد
2- با نگاهی به دیدگاه مسئولان و کارشناسان؛ آیا ادغام وزارت ورزش و جوانان کارگشا بوده است؟
سخن آخر با نگاهی به مطالبات جوانان از دولت دوازدهم
از زمان ادغام سازمان ملی جوانان و سازمان تربیت بدنی اگر چه کارشناسان نظرات مختلفی داده اند اما پاسخگویی به این سوال از سوی مسئولان کشور همچنان مغفول مانده که با وجود 24 میلیون جوان در کشور که دارای پتانسیل بالایی هستند و می توانند نقش بسیار مهمی در اداره کشور داشته باشند؛ به جز ورزش تا چه اندازه مطالبات جوانان در وزارت ورزش و جوانان محقق شده است؟!
آن گونه که کارشناسان می گویند با نگاهی به عملکرد چند سال اخیر وزارت ورزش و جوانان شاید نتوان اقدام موثر و قابل تاملی از این وزارتخانه عریض و طویل مشاهده کرد. به نظر میرسد باید قبل از آن که جوانان یا ورزش کشور دچار خسران بیشتری شود به گذشته بازگشت و دست از این ادغام کشید. همان گونه که به گفته عضو هیئت رئیسه فراکسیون ورزش مجلس، کنار هم قرار گرفتن وزارت ورزش و جوانان موجب شده تا امروز شاهد فعالیتهای چشم گیرگذشته که در حوزه سازمان ملی جوانان میشد، نباشیم و اگر امروز ادغام از بین رود تاثیرات مثبتی بر جای خواهد گذاشت. از سوی دیگر و در آستانه انتخابات دوازدهم جوانان مطالبات مختلفی از دولت آینده دارند که به نظر می رسد در دستور کار دولت آینده باید قرار گیرد. مطالباتی چون:
-مطالبات جوانان در حوزه اقتصادی و اشتغال که بزرگترین دغدغه جوانان می باشد؛ دولت محترم آینده می تواند با ایجاد کارگاه ها و بنگاه های کوچک و زود بازده و تاسیس شرکت های بازرگانی و خدماتی به وضعیت اشتغال جوانان سامان بخشد. امروز یکی از مشکلات و معضلات جوانان بیکاری آنان است که این وضعیت به ناامیدی جوانان بیشتر دامن زده و مشکلات دیگری نظیر کاهش میزان ازدواج و افزایش طلاق نیز تا حدودی معضلات عدیده بیکاری است و انحرافاتی چون اعتیاد و بزهکاری و ازدواج سفید هم.
جوانان در این مقوله از دولت آتی انتظار دارند که این مشکل به نحو ممکن مرتفع شود. با توجه به آمارهای گوناگونی که از سازمان های مختلف در مورد مسائل و آسیب های اجتماعی به گوش می رسد جا دارد که دولت آینده تمام تلاش خود را جهت تحقق بخشیدن به وعده های داده شده به کار بندد تا این مشکلات برطرف شوند.
ـ در حوزه اجتماعی جوانان بر این باورند که با حضور در نهادهای جامعه مدنی می توانند نقش بسیار مفید و خوبی را ایفا کنند؛ لذا از دولت آینده انتظار می رود که این سمن ها بتوانند فعالیت های خود را به نحو احسن و به دور از هر گونه امنیتی کردن فضای جامعه انجام دهند و این شرکت های مردمی اند که صدای مردمند و در حوزه های مختلف این صدا را به گوش مسئولین می رسانند.
ـ در حوزه سیاسی انتظارات بسیار فراتر میرود به طوری که هم جوانان و هم دانشجویان نیازمند فضای باز سیاسی هستند تا بتوانند به خواسته های خود در حوزه های سیاسی جامه عمل بپوشانند. برخی جوانان معتقدند در هر دوره از انتخابات از جوانان استفاده ابزاری می شود و آنان وسیله ای جهت رسیدن به اهداف قرار می گیرند و بعد از اینکه به هدف دلخواه خود رسیدند؛ جوانان به حاشیه رانده می شوند امروز این انتظار وجود دارد که در حوزه مدیریت کلان جامعه از جوانان به عنوان مشاور در حوزه هایی که مربوط به این قشر است استفاده بیشتری شود.
ـ در حوزه سیاست خارجی همین بس که با ارتباط خوب و سازنده در حوزه روابط بین الملل می توان بر بسیاری از مشکلات فائق آمد ایجاد روابط اقتصادی و سیاسی پایدار با کشورهای منطقه و جهان می تواند یکی از راهکارهای خوب و مناسب جهت برونرفت از مشکلات اقتصادی باشد.
با بیان مطالبات و نیازهای جوانان درفضاهای رسانه ای کشور و انجام اقدامات مقتضی از سوی دولت بسیاری از مشکلات و آسیب های اجتماعی در حوزه جوانان بر طرف می گردد.
آن چه مسلم است در سازمان ملی جوانان منحل شده قبلی، 18 دستگاه به صورت مستقیم متولی مسایل مرتبط با جوانان بودند و در سازمان ملی جوانان اینگونه فرض شده بود که 18 دستگاه در حوزه جوانان وظیفه تولیگری مستقیم دارند، اینها تحت عنوان شورای عالی جوانان جمع شده بودند تا سازمان ملی جوانان بخش هماهنگ کننده اصلی در ارتباط با شورای عالی جوانان این وظیفه را انجام دهد که با این ادغام چارچوب قبلی به صورت کامل به هم ریخته شد و تنها چیزی که به آن توجه ویژه شده است؛ ورزش است و ورزش است و ورزش..
پژوهش خبری صدا وسیما//مریم عابدی