چین نظارت بر اینترنت را شدیدتر می کند
دولت چین در جدیدترین اقدام خود برای حفظ نظارت سختگیرانه حزب کمونیست، کنترل و نظارت بر موتورهای جستجو در اینترنت و سایت های خبری برخط (آنلاین) را تشدید خواهد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز، چین اعلام کرد کنترل و نظارت بر موتورهای جستجو در اینترنت و سایت های خبری برخط (آنلاین) را تشدید خواهد کرد.
این جدیدترین اقدام دولت شی جین پینگ رئیس جمهور چین برای حفظ نظارت سختگیرانه حزب کمونیست بر محتوای اینترنتی است.
شی جین پینگ در چارچوب برنامه فراگیر خود برای تقویت امنیت، «استقلال سایبری» را جزو اولویت های اصلی چین قرار داده است. وی همچنین نقش حزب حاکم کمونیست را در محدود و هدایت کردن بحث های برخط (آنلاین) در فضای اینترنتی احیا کرده است.
برنامه پنج ساله توسعه و تغییرات فرهنگی که حزب کمونیست و شورای دولتی، یا کابینه، منتشر کرد خواستار «تکمیل» قوانین و مقررات مربوط به اینترنت شده است.
بر اساس این طرح که خبرگزاری شین هوا آن را منتشر کرده است، این برنامه شامل یک سامانه احراز صلاحیت برای افرادی که در حوزه اخبار برخط کار می کنند، می شود.
این خبرگزاری بدون ارائه جزئیات اعلام کرد «مقابله شدید با شایعات برخط، اطلاعات مضر، اخبار کذب، تحریف اخبار، رسانه های کاذب و گزارشگران تقلبی» جزو این برنامه است.
شی جین پینگ با صراحت اعلام کرده است که رسانه ها باید پیرو خط مشی حزب کمونیست باشند، به هدایت صحیح افکار عمومی مبادرت بورزند و «تبلیغات مثبت» را ترویج دهند.
این برنامه در راس تدابیر کنونی برای کنترل سختگیرانه اینترنت قرار می گیرد،که شامل مسدود کردن پایگاههای اینترنتی مشهور خارجی مانند گوگل و فیس بوک می شود.
دولت چین هفته گذشته مقررات سختگیرانه تری را برای پرتال های خبری برخط و تامین کنندگان شبکه اعلام کرد.
نهادهای نظارتی معتقدند این تدابیر کنترلی در مواجهه با تهدیدات امنیتی فزاینده ضروری اند و مطابق قانون اجرا می شوند.