در پی آماده سازی پولادمردان؛
انوشیروانی: برای قهرمانی در جهان تلاش میکنیم
سرمربی تیم ملی وزنه برداری گفت: قول نمیدهم ولی برای کسب عنوان قهرمانی در رقابتهای جهانی همه تلاش خود را خواهم کرد.
سجاد انوشیروانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: برای کسب عنوان قهرمانی در رقابتهای وزنه برداری بزرگسالان آسیا یکسال برنامه ریزی کردیم. میخواستیم با یک امتیاز بیشتر و بدون چشم داشت به خطای تیمها به عنوان قهرمانی در این دوره از رقابتهای لیگ برتر دست یابیم.
وی گفت: در مقایسه با سال گذشته امسال تاکتیک خود را برای حضور در این رقابتها عوض کردیم. هرچند این تاکتیک باعث شد تا قدرت تیم کمتر شود ولی با توجه به اینکه سطح رقابتها بالا بود و تیمهای شرکت کننده با ترکیب کامل در این رقابتها حاضر شدند تیم ملی وزنه برداری ایران به عنوان قهرمانی در این دوره از رقابتهای بزرگسالان آسیا دست یافت.
انوشیروانی افزود: با توجه به شرایط حاکم بر مسابقات اگر لغزش داشتیم رد میشدیم و تیم چین ایران را در این مسابقات پشت سر میگذاشت. تیم ترکمنستان برای اولین بار در رقابتهای آسیایی با ترکیب کامل حاضر شد و ازبکستان هم به عنوان سومی در این مسابقات دست یافت.
وی درباره انتقاداتی که به نتایج کسب شده در این دوره از رقابتهای آسیایی میشود گفت: متاسفانه برخی افراد شرایطی را ایجاد کرده اند که در هر شرایطی انتقاد میکنند. اگر نتیجه بگیریم انتقاد میکنند، اگر نتیجه نگیریم بازهم انتقاد میکنند. به تازگی هم اعلام کرده اند که قهرمانی در رقابتهای آسیایی بزرگسالان مهم نیست و کسب مدال در این رقابتها دارای اهمیت است.
از منتقدان می خواهم کمی منصف باشند
انوشیروانی افزود: به عنوان سرمربی تیم ملی بی توجه به انتقاداتی که پیرامون فدراسیون و اردوی تیم ملی وجود دارد به اجرای برنامههای مورد نظر و عملیاتی شدن آنها فکر میکنم. با وجود مشکلات مالی فراوان باید قدردان فدراسیون باشیم که هیچیک از برنامههای تیم ملی در سه رده نوجوانان، جوانان و بزرگسالان را تعطیل نکرد. هم اکنون ۳۰ تا ۳۵ وزنه بردار نوجوان و جوان در کنار بزرگسالان در حال فعالیت و تمرین هستند.
وی درباره انتقاداتی که درباره جوانگرایی در تیم ملی بزرگسالان شده است گفت: از دیگر انتقاداتی که به تیم ملی در رقابتهای آسیایی شده این است که اعلام میکنند در این تیم جوانگرایی نشده است. این حرف درست نیست. جوان به کسی اطلاق نمیشود که فقط در سن ۱۹ سالگی باشد. هم اکنون تیم ملی متشکل از وزنه برداران با میانگین سنی بزرگسالان و پشتوانههای زیر ۲۲ سال است.
سرمربی تیم ملی وزنه برداری افزود: هم اکنون وزنه برداران ۲۵، ۲۶ و ۲۷ سال در تیم ملی مشغول فعالیت هستند که جوان به حساب میآیند وحتی بعضی از این افراد برای اولین بار در رقابتهای بین المللی شرکت کردند و میتوانند ۵ تا ۶ سال دیگر با قدرت در تیم ملی به فعالیت و تمرین بپردازند. محمدرضا براری ۲۸ سال سن دارد و در رقابتهای آسیایی بسیار موفق ظاهر شد. در عین حال نفراتی با سن پائینتر به تیم ملی تزریق شده اند تا میانگین کلی سن تیم پائین بیاید.
وزنه بردار 27 ساله هم جوان است
انوشیروانی گفت: وقتی به عنوان فعالیت میکردم در سن ۲۸ سالگی موفق به کسب مدال المپیک شدم. آن زمان بسیاری مدعی بودند که دوره وزنه برداری ام به پایان رسیده است و دیگر نمیتوانم در رقابتهای بین المللی به روی تخته بروم. این در حالی بود که در آن موقع وزنه برداران ۲۵ و ۲۶ ساله در تیم ملی حضور داشتند ولی من بی توجه به انتقادات برنامههای خود را اجرا کردم و به مدال المپیک رسیدم.
وی افزود: با توجه به شرایطی که در تیم ملی وجود داشت فکر میکنم در رقابتهای آسیایی نتیجه خوبی گرفتیم. ما در دسته ۸۵ کیلوگرم موفق به کسب مدال طلا شدیم. ایوب موسوی در دسته ۹۴ کیلوگرم با ایرادی که همیشه داشت و ما تمرینات زیادی برای برطرف کردن آن انجام دادیم در این مسابقات ظاهر شد. او با وجود اینکه بهتر از رقیبش بود، اما بازهم اشتباهش را تکرار کرد.
انوشیروانی گفت: فکر میکنم منتقدان باید کمی منصف باشند و عقبه تیم ملی و شرایطی را که داشته است در نظر بگیرند. ۲ سال پیش در رقابتهای آسیایی سوم شدیم. سال گذشته با توجه به بدشانسی هایی که داشتیم (اوت کردن میری) به عنوان نایب قهرمانی رسیدیم و امسال قهرمان شدیم. مهم این است که با همه کم و کاستیهای مالی عقب نشینی نکردیم و با قدرت به جلو میرویم. از منتقدان سوال میکنم که سجاد انوشیروانی قبل از حضور در نیمکت تیم ملی در کدام دوره مربیگری شرکت کرد و کدام تجربه مربیگری در رقابتهای خارج از کشور را درکارنامه داشت؟
قول نمی دهم ولی عمل می کنم
وی افزود: ۹ سال مطالعه کردم و در دانشگاه درس خواندم و رساله ارائه کردم و مقاله نوشتم. بنابراین در این رابطه با ادعا حرف میزنم. ۹۰۰ صفحه مطالب روز وزنه برداری را در قالب یک کتاب ارائه خواهم کرد. من با این پشتوانه علمی، مربیگری در تیم ملی را پذیرفتم و هم اکنون یک سال است که فعالیت میکنم و به نتایج مورد نظر هم دست یافته ام. اگر نمیتوانستم در همان چند ماه اول که یک سری مشکلات ایجاد شد عقب نشینی میکردم.
وی گفت: ما باید جوانها را در این مسابقات محک بزنیم و برای مسابقات جهانی تیمی یکدست و قدرتمند را راهی مسابقات کنیم. همه ۸ وزنه بردار تیمهای مختلف دنیا که در رقابتهای بین المللی شرکت میکنند موفق به کسب مدال نمیشوند و این موضوعی کاملا بدیهی است.
سرمربی تیم ملی وزنه برداری درباره رقابتهای جهانی که (آذر) در آمریکا برگزار خواهد شد افزود: قول نمیدهم ولی برای کسب قهرمانی در رقابتهای جهانی تلاش میکنم. در عین حال کسب موفقیت در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ هم از دیگر برنامه هائیست که با جدیت دنبال میکنم. با توجه به برنامه بلند مدتی که در این رابطه دارم شاید یکی از بهترینها در مسابقات آسیایی تیم ملی وزنه برداری ایران باشد.
انوشیروانی گفت: در رقابتهای جهانی ۲۰۱۵ تیم ملی در حالی راهی آمریکا شد که قبل از اعزام ۲ آسیب دیدگی شدید گریبان تیم را گرفت. تکلیف سهراب مرادی معلوم نبود. کیانوش رستمی هم تازه کارش را آغاز کرده بود. با توجه به آسیب دیدگی بسیار سنگین بهداد سلیمی زمان بازگشتش به تمرینات تیم ملی در هالهای از ابهام قرار داشت.
وی افزود: در چنین شرایطی تیم را تحویل گرفتم و کار را شروع کردم. خوشبختانه برنامهها طبق روال پیش رفت و در طول این مدت نتایج خوبی کسب شد. هم اکنون بهداد سلیمی تمرینات خود را در اردوی تیم ملی انجام میدهد. سهراب مرادی هم شخصی تمرین میکند. فدراسیون بزودی مشکل این وزنه بردار و کیانوش رستمی را برای ادامه فعالیت در اردوی تیم ملی حل خواهد کرد.
سرمربی تیم ملی وزنه برداری گفت: سعید علی حسینی بعد از بازیهای کشورهای اسلامی تمریناتش را در اردوهای تیم ملی از سر خواهد گرفت. خوشبختانه منع قانونی فعالیت این وزنه بردار برطرف شده است و میتواند در رقابتهای جهانی تیم ملی را همراهی کند. برای سعید محمدپور هم برنامه داریم. هم اکنون او بطور شخصی تمرین میکند و در صورتی که رکوردهایش بهتر شود در یک تا ۲ ماه آینده برنامه هایش را در اردوی تیم ملی از سر خواهد گرفت.