پخش زنده
امروز: -
ظرفیت تولید میوه باغات سنندج به حدود 5 هزار تُن افزایش می یابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مدیرجهادکشاورزی سنندج گفت: در سال جاری طرح توسعه باغات این شهرستان در 800 هکتار از اراضی دیم اجرا می شود که با بارور شدن این باغ ها میزان تولید میوه سنندج سالانه بیش از چهار هزار و 800 تُن افزایش می یابد.
دادور
سهرابی، افزود: هم اکنون بیش از 14 هزار هکتار باغ با تولید سالانه 95 هزار تُن
میوه در سنندج وجود دارد که با اجرای طرح توسعه باغات در سال جاری ظرفیت تولید
میوه شهرستان پس از بارور شدن این باغ ها به مرز 100 هزار تُن در سال می رسد.
سهرابی
افزود:،تمامی 800 هکتار مورد هدف سال جاری، زیر کشت محصول انگور دیم با رقم سیاه می
رود و با توجه به اینکه در شرایط عادی جوی بدون میانگین تولید انگور سیاه در باغ
های دیم استان حدود 6 تُن در هر سال است این باغ ها سالانه بیش از چهار هزار و 800
تُن ظرفیت تولید سنندج را افزایش می دهد.
وی
افزود: مراکز خدمات شویشه و سیروان برای توسعه باغات دیم پیگیر اجرای مراحل اداری
هستند و قرار است با برگزاری جلسات با متقاضیان و بخشداران نسبت به توجیه طرح و
تسریع اجرای آن اقدام کنند.
سهرابی
با بیان اینکه تحقق منویات رهبر معظم انقلاب، افزایش اشتغال و تولید در استان از
اهداف این طرح است، ادامه داد: استفاده از ظرفیت دانش آموختگان رشته های کشاورزی
از دیگر اهداف این طرح است
وی
گفت: سازمان جهاد کشاورزی در سال جاری برای اجرای طرح توسعه باغات بیش از 92 هزار
اصله نهال در سنندج توزیع کرده است.
باغداران
سنندجی در سال گذشته با اجرای این طرح 110 هکتار باغ در اراضی مستعد احداث کرده
اند و در سال جاری نیز 800 هکتار از سهمیه 6 هزار هکتاری استان مربوط به شهرستان
است.
طرح
توسعه باغ های دیم در شهرستان هایی اجرا می شود که میانگین سالانه بارش آنها بیش
از 350 میلیمتر بوده و در زمان حاضر عمده محصول مورد هدف این طرح توسعه انگور دیم
است.
هم
اکنون در 6 شهرستان بانه، سقز، مریوان، سروآباد، کامیاران و سنندج برای افزایش
تولید محصولات باغی و ایجاد اشتغال در سطح روستاها اراضی ملی به متقاضیان واگذار
می شود.
استان
کردستان دارای 38 هزار هکتار اراضی باغی با 70 هزار بهره بردار است که سالانه بیش
از 300 هزار تُن انواع محصولات باغی در آنها تولید می شود.
کردستان
با داشتن بیش از یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد، یکی از
قطب های تولید محصولات کشاورزی است به طوری که باغداران استان با تولید سالانه بیش
از 45 هزار تُن انگور دیم، رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند.
سیب،
گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی
کردستان است.