به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، محمدرضا نعمت زاده در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان تهران گفت: سالانه 50 هزار دانشجو در رشته کشاورزی فارغ التحصیل می شوند که در صورت وجود کشاورزی صنعتی در رشته مورد نظرشان شاغل خواهند شد و در غیر اینصورت به مشاغل دیگر روی می آورند.
وی افزود: در کشاورزی صنعتی امکان افزایش بهره وری ، مدیریت مصرف آب و صادرات بیشتر محصولات ، همچنین تولید محصول بیشتر فراهم می شود.
نعمت زاده از اجرای طرح بین المللی آبخیزداری در استان تهران قدردانی کرد و گفت: این طرح از دو بعد مشارکت مردمی و استفاده از تجارب بین المللی بسیار موثر و مفید خواهد بود.
نعمت زاده در بخش دیگری از سخنانش گزارش فعالیتهای بخش کشاورزی استان تهران را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: با توجه به توانمندی های تهران ، باید اهداف اقتصاد مقاومتی در استان تهران بازنگری شود و افزایش یابد تا شاهد پیشرفت 190 درصدی در برخی از بخش ها نباشیم چرا که تا 20 درصد بیشتر از اهداف ، طبیعی است اما وقتی ارقام به این اندازه افزایش یابد باید اهداف ، بزرگتر تعریف شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنانش صادرات را موجب نجات تولید در بخشهای کشاورزی و صنعتی دانست و گفت: بازار تهران و کشور محدود است و با صادرات می توان واحدهای تولیدی را خودکفا و موفق کرد.
وی افزود: امسال در شورای عالی محیط زیست به اشغال برخی از زمین های شمال شرق تهران پرداخته شد که در این زمینه صنایع آلاینده تعطیل و جا به جا شدند اما واحدهای مسکونی که در نزدیکی شهر پردیس در منطقه خجیر ساخته شده بودند به محل دیگری منتقل شدند و برای صنایع نیز جا به جایی پیشنهاد شده است و می تواند به 7 شهرک صنعتی که در تهران مجوز دارند منتقل شوند.
نعمت زاده درباره محرومیت زدایی در استان تهران نیز گفت: تهران دارای بخشهایی است که محروم ترین مناطق محسوب می شوند و باید بسیج با همکاری دستگاههای مختلف به منظور ایجاد اشتغال در کنار ارائه خدمات زیربنایی تلاش کند تا این مناطق به خودکفایی برسند چرا که در غیر اینصورت نیاز به کمک همواره ادامه خواهد یافت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه هیچگونه تاخیر در اجرای مصوبات ملی پذیرفته نیست گفت: مشکل دو شهرک صنعتی بامصوبات اخیر حل شده است و لکه های صنعتی ملارد و شهریار نیز در کمیسیون صنعت دولت بررسی می شود و یکشنبه آینده برای تصویب به هیئت دولت ارائه خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه کمک به برخی از واحدهای تولیدی با کمتر از 100 نیروی کار به سبب رفع مشکلات دریافت تسهیلات از بانک به سبب بدهی مالیاتی، تاخیر در پرداخت وامهای گذشته یا بدهی بیمه تامین اجتماعی به منظور فعال سازی این بخش بوده است اما تسهیلات بانکی به واحدهای بزرگ با بیش از 100 نفر شاغل نیز همانند گذشته ادامه یافته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: 500 هزار میلیارد تومان وام در سال گذشته به واحدهای تولیدی پرداخت شده که حتی اگر 60 درصد آن معوقات و استمهال باشند 200 هزار میلیارد تومان تسهیلات بصورت نقدی پرداخت شده که تنها 17 هزار میلیارد آن به واحدهای صنعتی کوچک و متوسط اختصاص یافته است.
نعمت زاده در ادامه گفت: به منظور استفاده از خدمات فنی و مهندسی و تجهیز و نوآوری برای افزایش صادرات 400 میلیارد تومان در شورای عالی صادرات اختصاص یافته است که به واحدهای تولیدی ارائه خواهد شد.