تاکنون هشتصد و چهارده تن خرمای پیارم از هرمزگان صادر شده ، که پنج درصد بیشتر از پارسال است.
پیارم هرمزگان به امارات متحده عربی، ایتالیا ، اسپانیا ، فرانسه ، استرالیا ، روسیه ، ارمنستان ، تاجکستان و آسیای مرکزی صادرمی شود . به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس ؛ مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: صادارت از ابتدای فصل برداشت ، از مهر ماه پارسال تاکنون آغاز شده است. مسعود گرگیج افزود: بازاریابی مناسب و کیفیت بسته بندی علت افزایش صادرات خرمای پیارم است . وی گفت: این میزان ده درصد از کل محصول برداشت شده است. هرمزگان دو هزار هکتار نخلستان پیارم ، با تولید سالانه هشت هزار تن محصول دارد. مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: خرمای پیارم که به استانهای دیگر کشور فرستاده می شود نیز ، علاوه بر مصرف داخلی، بسته بندی و به خارج از کشور صادر می شود. شهرستان حاجی آباد در شمال هرمزگان با داشتن آب و هوای گرم و خشک ، تنها منطقه کشت پیارم در ایران و هرمزگان است . خرمای پیارم که به خرمای شکلاتی معروف است به علت خشک بودن و قابلیت نگهداری طولانی ، مرغوبترین خرماب جهان است که طرفداران زیادی در بازارهای داخلی و خارجی دارد . این خرما دارای ویتامین ب یک، ب دو ،مواد معدنی ، فسفات ، پتاسیم ، کلسیم و منیزیم است و هر صد گرم آن دارای پنج میلی گرم آهن است . هر کیلو خرمای درجه یک پیارم دربازار بین بیست تا بیست و پنج هزار تومان به فروش می رسد . در هرمزگان پنجاه رقم خرما تولید می شود که ده نوع مُرداسنگ ، زرد ، مُضافتی ، کَریته ، خَنیزی ، آل مهتری ، زَرک ، خاصویی ، هَلیلی و پیارم آن صادراتی است . این استان با تولید سالانه صد و پنجاه هزار تن خرما از سی و هشت هزار هکتار ، مقام چهارم تولید و مقام سوم سطح زیر کشت را دارد . برداشت خرما در هرمزگان با خرمای آل مهتری از اول خرداد آغاز می شود و با برداشت پیارم در آبانماه پایان می یابد . سرانه مصرف خرما در کشور دوازده کیلوگرم ، در هرمزگان چهارده و در جهان ده کیلوگرم است .