علی اکبر سیاری:
برابری خدمات بهداشت ۳ سال گذشته با ۳۰ سال گذشته
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در این ۳ سال و ۸ ماه اخیر به اندازه ۳۰ سال گذشته در حوزه بهداشت سرمایه گذاری شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ علی اکبر سیاری در مراسم بزرگداشت روز جهانی ماما افزود: از سال ۸۲ تا ۹۲ تنها ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه عمرانی، تجهیز، نوسازی و راه اندازی واحدهای بهداشتی و روستایی شده بود، اما در سالهای ۹۳ تا ۹۵ هزار میلیارد تومان هزینه تعمیر و تجهیز ۲۰ هزار واحد بهداشتی شهر و روستا و ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان صرف ساخت ۵ هزار و ۷۰۰ واحد بهداشتی در سطح شهر و روستا شده است.
وی با تأکید بر اینکه طرح تحول سلامت موجب دسترسی مردم در شهر و روستا به خدمات بهداشتی و درمانی شده است افزود: امروز برای همه ایرانیان بسته خدمات بهداشتی تعریف شده است و هر ایرانی به هنگام ورود به واحدهای بهداشتی میتواند از این خدمات بهرهمند شود.
سیاری با بیان اینکه برای ۴۸ هزار نفر از کارکنان تیم سلامت در روستا و ۴۷ هزار نیرو در شهر دسترسی به خدمات الکترونیک سلامت فراهم شده است افزود: تا امروز اطلاعات سلامت ۶۷ میلیون ایرانی توسط کارکنان حوزه بهداشت در سامانه الکترونیکی سلامت ثبت شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این که دولت یازدهم توجه ویژهای به حوزه سلامت و پیشگیری کرده است افزود: در این دولت برای ۲۱ میلیون ایرانی دسترسی به خدمات مراقبتهای اولیه بهداشتی از طریق خرید خدمت از بخش خصوصی و بدون اضافه کردن نیرو به کارکنان دولت صورت گرفت.
سیاری ضمن اشاره به ایجاد دسترسی به خدمات سلامت برای ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در حاشیه شهرها افزود: ۳۳۲ مرکز خدمات جامع سلامت و ۷۴۷ پایگاه بهداشتی با تیم سلامت ۶ هزار نفری که ترکیبی از مراقبین سلامت، کاردان بهداشت، تغذیه، پزشک و دندانپزشک و ماما است در حاشیه شهر ایجاد شد.
وی به ایجاد شغل برای ۲۰ هزار دانش آموخته گروه آموزش علوم پزشکی در راستای طرح تحول سلامت اشاره کرد گفت: بخشی از این دانش آموختگان ماما هستند که برای این افراد هم شغل ایجاد شد و هزار و ۳۰۰ دندانپزشک هم در مناطق روستایی در حال ارائه خدمت هستند.
سیاری به تدوین برنامه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر اشاره کرد و افزود: این برنامه به منظور کنترل عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر، تدوین شد و امروز با فراهم کردن امکانات برای ادامه یافتن این برنامه، میتوان تا ۱۰ سال آینده از ۲۵ درصد مرگ ایرانیان در اثر این خطرات جلوگیری کرد.
معاون بهداشت افزود: جامعه مامایی در ایجاد کارشناس مراقب سلامت نقش ویژه داشتند و ۵۰ درصد این افراد را ماماها تشکیل میدهند.
سیاری با اشاره به خدمت رسانی ۷ هزار ماما در روستاها گفت: در حال حاضر خدمت بزرگی برای سلامت روستاییان انجام و دسترسی به خدمات شهری برای همه افراد فراهم شده است و در حال حاضر برای هر ۲ تا ۳ هزار شهروند یک مراقب سلامت وجود دارد.
سیاری در ادامه یکی دیگر از دستاوردهای طرح تحول سلامت را کاهش میزان مرگ و میر مادر و کودک در راستای برنامه سلامت مادران بیان کرد و افزود: با کاهش میزان مرگ و میر مادر و نوزاد، در آینده شاهد کاهش مرگ و میر در میانسالان خواهیم بود.
وی ضمن اشاره به توجه ویژه دولت یازدهم به سلامت در شرایط سخت اقتصادی، گفت: باید در انتخابات ریاست جمهوری توجه کنیم که چه کسی را انتخاب میکنیم زیرا در ۸ سال قبل از این دولت، که کشور بیشترین درآمد را داشت شاهد رکود اقتصادی و تورم ۴۴ درصدی و بی اعتمادی مردم بودیم بنابراین باید مراقب بودکه دیگر این شرایط تکرار نشود و نباید اجازه دهیم که امید مردم به یأس تبدیل شود.
وی در پایان گفت: باید کمک کنیم تا راهی که دولت یازدهم در حوزه سلامت شروع کرده است ادامه یابد.