به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما؛ دکتر فریدون گل افرا اظهار داشت: ما بازار را مورد سنجش و بررسی قرار نمیدهیم که محصول تولید شده در چه مناطقی بازار دارد و به همین دلیل یک سال اعلام میشود پیاز اضافه مانده است، اما سال بعد کمیاب میشود که
ناشی از هماهنگ نبودن بازار با مزرعه است.
گل افرا با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲۰ درصد از جمعیت کشور، به کار کشاورزی اشتغال دارند، اظهار داشت: این در حالی است که در کشورهای پیشرفته حدود دو درصد است، زیرا آنها در حوزه خدمات فعالیت میکنند.
وی افزود: در ایران تولید صورت میگیرد، اما هیچ وقت آخر کار را در نظر نمیگیرند. در ایران وقتی یک محصولی تولید میشود تا ۴۰ روز باید در انبارها بماند تا مشتری برای آن پیدا شود، اما اگر حساب شده و هماهنگ پیش برود حداکثر ۵ روز زمان برای جذب مشتری لازم است.
حمید رضا بختیاری تولیدکننده و کارآفرین محصولات کشاورزی هم با اشاره به شرایط حاکم بر کشاورزی در ایران اظهار داشت: این شرایط باعث شده است خیلیها دوست داشته باشند به عنوان کارآفرین پا به عرصه کشاورزی بگذارند و این مسئله در میان جوانان بیشتر است.
وی افزود: امروز جوانان با مدارک تحصیلی غیر مرتبط مانند رایانه علاقهمند هستند به سمت کارهای کشاورزی بیایند، کار کشاورزی زمینه بسیار خوبی دارد؛ اگر حمایتهای لازم از طرف مسئولان انجام شود، به خوبی میتوانیم در این حوزه اشتغال آفرینی خوبی را به وجود بیاوریم.
این تولیدکننده و کارآفرین محصولات کشاورزی درباره فعالیت خود نیز گفت: در حال حاضر از یک مجموعه گلخانهای کوچک که در آن فعالیت میکنیم، روزانه ۱۸ نفر ارتزاق میکنند؛ خانم هایی که بعضا سرپرست خانواده هستند در گلخانه فعالیت میکنند و در بخشهای مختلف کاشت و داشت و برداشت حضور دارند.
وی در این حال اظهار داشت: وقتی افراد را وارد کار میکنیم و بعد از بیمه شدن انتظار داریم از بالا دست حمایت شویم، اما متاسفانه ما را رها میکنند.
در گلخانه توت فرنگی تولید میکنیم، ولی بازار به سمتی حرکت میکند که دیگر در بازار خیلی خریدار نخواهد داشت و باید از صنایع تبدیلی استفاده کنیم و به همین جهت آمادگی داریم در کنار گلخانه صنایع تبدیلی را راه اندازی کنیم، اما متاسفانه هنوز نتوانستیم از صنایع وزارت جهاد مجوز بگیریم.