نویسنده در این کتاب می نویسد از نظر ملی جایگاه آمریکا رو به افول است و احتمال اینکه این کشور به کشوری جهان سومی تبدیل شود وجود دارد.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ واژۀ جهان سوم برای معنادهی به وضعیت رفاه و توسعه کشورهای فقیر و در حال توسعۀ جهان به کار می رفت. اکنون این مفهوم تا حدودی بار معنایی خود را به علت پیشرفت برخی از کشورهای جهان سوم و تغییر در روابط بین الملل از دست داده است. اتحادیه های منطقه ای یا روابط جنوب- جنوب شاهدی بر این مدعا است. این کتاب که نویسندۀ آن در درون جامعه آمریکا زندگی می کند به درستی این باور را فرو می پاشد و قطب بندی روابط شمال - جنوب یا کشورهای توسعه یافته و جهان سوم را تغییر می دهد. این کتاب با استناد به مشاهدات و پدیده های عینی و میدانی ثابت می کند که مدینۀ فاضله ای که از زندگی و «فرهنگ زیست آمریکایی» در جهان به تصویر کشیده می شود دروغی بیش نیست. آنچه برای خوانندگان در این کتاب باید مهم جلوه نماید فروپاشی زندگی طبقۀ متوسط در آمریکاست. محتوای این کتاب نشان می دهد که این طبقه جایگاه خود را در آمریکا از دست داده و به صورت ملایم به سوی جامعه ای ضعیف و فقیر در حال حرکت است. این درحالی است که درآمد ناخالص در آمریکا و حجم اقتصاد این کشور تفاوت معناداری نکرده است. بنابراین می توان فهمید که درصد اندکی از آمریکایی ها که طبقۀ سرمایه دار هستند هر روز فربه تر می شوند و فاصله خود با اکثریت مردم را زیاد می کنند.
نویسنده کتاب در بخشی از آن اذعان می کند: من از این عبارت «آمریکای جهانسومی» برای جمع بندی حقایق تلخی بهره برده ام که به طور معمول ترجیح می دهیم از آن ها آگاه نباشیم و سعی کردم نقاط ناخوشایندی را به هم متصل کنم که معمولاً ترجیح می دهیم به هم مرتبط نشوند. می خواهم یکی از عمیق ترین نگرانی هایمان را مطرح کنم. ازنظر ملی جایگاه ما در حال افول است. این یک هشدار است. یک آژیر خطر است که می گوید اگر مسیر حرکت خود را اصلاح نکنیم، برخلاف تاریخ و تقدیر ظاهری خود، احتمال اینکه به ملتی جهان سومی تبدیل شویم وجود دارد. جایی که تنها دوطبقه وجود دارد؛ ثروتمندان و بقیه، جایی مثل برزیل و مکزیک. کتاب آمریکای جهان سومی که مولف آن آریانا هافینگتون است توسط اسماء اسدی پور و رویا جبرائیلی ترجمه و خبرگزاری فارس آن را منتشر کرده است.