وی تصریح کرد: معمولاً مردم ما با معدن روباز آشنا هستند که در روی زمین انجام می شود و مقداری آسان است و معادنی که در عمق زمین هستند و کارگران برای استخراج مواد معدنی باید به تونل هایی در زیر زمین بروند و انفجار انجام دهند تا بتوانند سنگ معدن استخراج کنند سخت است و کار معدن کاری از هر نظر مهم است و انسان را با دشواری های زندگی بیشتر آشنا می کند تا بداند راهکار عبور از مشکلات، رسیدن به ثروت و روزهای خوب، عبور از سختی هاست و این فرهنگ به ما آموخته است که این گونه نیست تا به راحتی از مشکلات عبور کرد. فرهنگ معدن کاری این موضوع را می آموزد که انسان باید با مشکلات کنار بیاید و با آنها زندگی کند و بتواند برای برون رفت از آنها راهکار داشته باشد.
جهانگیری افزود: در دوران دبیرستان با معلمی آشنا شدم که در این روز معلم یاد او را گرامی می دارم و ایشان در زندگی من تأثیر تعیین کننده ای داشت و اسم ایشان شهید نصیری لاری است و همه انقلابیون قبل از انقلاب و همه مردم سیرجان و استان های فارس و کرمان ایشان را می شناسند و نماینده مردم لار در اولین دوره مجلس شورای اسلامی شد و در انفجار هفت تیر 1360 به شهادت رسید. ایشان ما را به سمتی هدایت کرد که با امام و انقلاب و با راه مبارزه و اسلام رحمانی آشنا شدیم که آن اسلام، اسلام محبت و دوست داشتن و صمیمیت بود.
وی گفت: در دوران دانشگاه در کرمان و در مبارزات دانشجویی با دانشجویانی همراه شدیم که برخی از آنها امروز بین ما نیستند و شهید شدند، برخی مسیر دیگری را انتخاب کردند و برخی در این مسیر طولانی همراه ما هستند. در آن ایام در مقابل مسجد ملک کرمان هدف گلوله قرار گرفتم و علیرغم زخمی بودن مدتی متواری بودم ولی به فضل الهی سلامتی خود را بازیافتم و توانستم مجدداً در خدمت باشم و برای کشورم کارهای بزرگ و مهمی انجام بدهم.
این نامزد انتخاباتی افزود: با پیروزی انقلاب فکر می کردم درد فقر و محرومیت در روستاها بیش از جاهای دیگر است و در روستاهای شرق و جنوب شرق کشور بسیار زیاد است به منطقه بم رفتم و قبل از تشکیل جهاد سازندگی سعی کردیم در حد وسع و توان به روستاییان کمک کنیم و در سال 59 اولین مسئولیت حکومتی من مسئول جهاد سازندگی جیرفت بود.
جهانگیری گفت: فکر می کنم در آن دوره بیشتر با این مسئله آشنا شدم که کار گروهی باید چگونه باشد، و چگونه می شود بدون منت به مردم خدمت کرد و با درد و رنج مردم همراهی و آنها را حل کرد، دو سال بیشتر در جیرفت نبودم و بعد از آن مسئولان تصمیم گرفتند تا در جهاد استان کرمان مشغول شوم.
وی افزود: دوستان جیرفتی در سال 1363 انتخابات برگزار شد از من برای حضور در انتخابات که جوان 27 الی 28 ساله بودم دعوت کردند و در مجالس دور دوم و سوم شورای اسلامی افتخار نمایندگی مردم جیرفت را یافتم و با همان روحیه در کمیسیون برنامه و بودجه حضور یافتم و به سرعت اطلاعات کلان کشور در دستم قرار گرفت.
جهانگیری با بیان اینکه جنگ بوده و مشکلات کشور نیز زیاد بود گفت: برای اداره کشور برنامه داشتن بسیار سخت بود خصوصاً در اینکه کشور گاهی کل درآمد ارزی کشور در یک سال هفت میلیارد دلار می شد، شاید برای برخی ها شوخی باشد که یک کشور را با هفت میلیارد دلار آن هم در حالت جنگ بتوان اداره کرد. باید به مدیرانی که آن زمان کشور را اداره کردند دست مریزاد گفت.
وی افزود: از آن هفت میلیارد دلار در کمیسیون بودجه حدود چهار میلیارد دلار را در یک ردیف به عنوان بودجه دفاعی برای تأمین نیازهای جنگ قرار می دادیم و با سه میلیارد دلار باید کشور را اداره می کردند و از این تعداد نیز باید دو میلیارد دلار صرف کالاهای اساسی که آن موقع کوپنی بود وارد می کردیم بنابراین باید با یک میلیارد دلار کشور را اداره می کردیم.
این نامزد انتخاباتی گفت: فعلاً این یک میلیارد دلار را در ذهنتان داشته باشید که در یک جای دیگر باید درباره اداره کشور با 120 میلیارد دلار صحبت کنیم. خیلی تفاوت است؛ یک میلیارد دلار تا 120 میلیارد دلار.
جهانگیری با بیان اینکه جنگ و کشور اداره شد و تصمیمات مهمی برای کشور گرفته شد، افزود: در همان زمان که در کمیسیون برنامه و بودجه حضور داشتم، فرمانده جنگ گروه سه نفره به عنوان مشاور مالی جنگ انتخاب شده بود که آقای عبدالله نوری رئیس گروه بود و بنده و آقای علی محمدی عضو گروه بودیم و برخی از اعتباراتی که در اختیار فرمانده جنگ بود ما با جلساتی که با نیروهای مسلح برگزار می کردیم بر اساس نیاز به آنها اختصاص می دادیم و واقعاً روزهای سختی بود و خیلی دشوار بود.
وی با بغض ادامه داد: اداره کشور سخت بود ولی اطلاعات زیادی به دست آمد و کشور خوب اداره شد، دوران سازندگی فرارسید، مهمترین مسئله این بود که منابع اداره کشور برای سازندگی ویرانه های جنگ کجاست؟ از کجا باید منابع تأمین کرد که ویرانی های جنگ ساخته شود؟ زیربناهای کشور تخریب شده بود و در این حال اولین برنامه سازندگی کشور نوشته شد و امام به سران سه قوه مأموریت داد (آن زمان مقام معظم رهبری، رئیس جمهور بودند) و اصولی برای برنامه توسعه کشور تدوین کردند.
جهانگیری افزود: ما به عنوان کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، محور اصلی تدوین برنامه اول توسعه کشور بودیم، اولین بار بود که در برنامه توسعه بحث شد که باید از منابع خارجی استفاده کنیم. خیلی ها در مجلس برایشان باور پذیر نبود که آیا باید از منابع خارجی استفاده کرد؟ فکر می کردند این موضوع ضد انقلاب است و فکر می کردند استفاده از سرمایه خارجی به منزله عبور از نظام است.
وی گفت: درباره مناطق آزاد بحثی در مجلس درگرفت مبنی بر اینکه این موضوع در قانون برنامه گنجانده شود و این بحث حتی امروز هم شنیدنی است. برخی از دوستان به قول معروف انقلابی چپ آن زمان که ما هم در همان طیف دسته بندی می شدیم مواضعی گرفتند که این بازگشت از خیلی از مواضع است ولی کمیسیون برنامه و بودجه ایستاد و آقای هاشمی رئیس جمهور شد و کمک کرد از منابع خارجی برای ساخت کارخانه ها استفاده شود.
این نامزد انتخاباتی افزود: در یک مقطعی می گفتند استفاده از منابع خارجی برای نیروگاه خوب است چون همه می دیدند وقتی شب به خانه بر می گردند برق قطع می شود بنابراین می گفتند اینجا می شود از منابع خارجی استفاده کرد و ما می گفتیم برق جاهای دیگر هم قطع است و شما نمی بینید، برق کارخانه لاستیک، سیمان، فولاد و ... خاموش شده و این موارد وارد می شود. هیچ کشوری با منابع خودش نمی تواند این صنایع را ایجاد کند و باید از منابع خارجی استفاده شود و اولین بار بود که اجازه داده شد در قانون بودجه که از فاینانس خارجی برای استقرار صنایع در کشور استفاده شود و به فضل الهی صنایع مختلفی شکل گرفت و برخی از زیربناهای کشور ساخته شد، اتوبان ها راه افتاد، رسیدگی به بنادر شروع شد و وارد دوره اصلاحات شدیم.
جهانگیری گفت: بعد از مجلس سوم استاندار اصفهان بودم و در اصفهان یاد گرفتم که چگونه می شود با گروه های مختلف سیاسی کار کرد و کار کشور را پیش برد. اصفهان به تعبیری یکی از بزرگان این استان که مرحوم شده است می گفت مرکزی است که از اینجا موشک اختلاف به سراسر کشور شلیک می شود. آن زمان اصفهانی ها در مراکز قدرت و جناح های مختلف خیلی حضور داشتند و ما در آنجا از علما و مردم با فرهنگ و دوست داشتنی اصفهان یاد گرفتیم که چگونه می شود گام های بلند در توسعه کشور برداشت.
وی افزود: خیلی از طرح های بزرگی که الآن در اصفهان اجرا شده و یا در حال اجراست، یادگار آن دوران است. اخیراً به عنوان معاون اول به اصفهان رفتم و ورزشگاه هایی را استفاده کردم که وقتی استاندار اصفهان بودم کلنگ آنها را زده بودم و تمام شدن آنها طول کشید. یک سبک مدیریت در اصفهان یاد گرفتم و آن اینکه همه مسائل کشور را می شود با گفتگو و قانون حل کرد و می شود با تفاهم بحران ها را به مسئله تبدیل و بعد حل کرد.
جهانگیری گفت: در استانداری اصفهان بودم که دوستان اداره کل اطلاعات به من خبر دادند که آیت الله منتظری تصمیم گرفته است به نجف آباد بیاید و خیلی موضوع عجیبی بود، بالأخره ایشان از سال 68 از قائم مقامی رهبری برکنار شده بودند و اتفاقاتی از سال 68 تا 74 در قم، نجف آباد و اصفهان پیرامون ایشان مطرح شده بود و فکر می کردیم وارد یک بحران بزرگ شده ایم و حضور ایشان در اصفهان و در نجف آباد می تواند مشکل ساز باشد، به عنوان رئیس شورای تأمین استان، مسئولان امنیتی استان را خواستم، عده ای پیشنهاد می دادند برویم و در ورودی اصفهان راه را ببندیم و ایشان را برگردانیم و نگذاریم وارد استان شوند و عده ای روش های دیگری پیشنهاد می کردند نهایتاً به این جمع بندی رسیدیم هیچ مشکلی در آمدن ایشان به وجود نیاید و مذاکره کنیم چون ایشان می خواست به نجف آباد بیاید و علاقه مند زیاد داشت و ما از حضور ایشان در نجف آباد استقبال کردیم و در نجف آباد ماندند. مردم نجف آباد صف کشیدند و با ایشان دیدار خصوصی داشتند، سه روز که آنجا بودند روز آخر اعلام کردند می خواهم سخنرانی کنم. به فرماندار گفتم هر جا که می خواهد سخنرانی کند مقدمات را فراهم کنید و آن سخنرانی کمترین حاشیه ای برای جمهوری اسلامی نداشت، مردم را به دین، به تقوا، به ارادت به امام رضا دعوت کردند و برگشتند و بعد فکر کردم همه مشکلات کشور را می شود این گونه حل کرد.
وی افزود: ما خودمان مسائل ساده کشور را به بحران تبدیل می کنیم و بعد می گوییم نمی توانیم حل کنیم.
آقای اسحاق جهانگیری نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری امشب در برنامه گفتگوی مستقیم با دوربین که از شبکه یک سیما پخش شد با اشاره به اینکه در دوران اصلاحات گام های بلندی برداشته شد گفت: در این دوران کشور وارد دوره جدیدی از اصلاحات قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه برنامه سوم توسعه در این دوران نوشته شد این برنامه را مهمترین برنامه از نظر تدوین و عملکردی در تاریخ ایران در قبل و پس از انقلاب اسلامی خواند.
جهانگیری با اشاره به اینکه این برنامه در دولت اصلاح طلب آقای خاتمی تدوین شد و در دوران ریاست آقای ناطق نوری اصولگرا به عنوان رئیس مجلس تصویب و اجرا شد گفت: فهم و عقلانیت این مجموعه را به جایی می رساند که ما می خواهیم ایران پیشرفت کند و برنامه ای را بنویسیم که موجب پیشرفت ایران شود.
وی افزود: در دولت گروه اصلاح طلب می نویسند، در مجلس گروه اصولگرا برنامه را تصویب می کنند و می شود موفق ترین برنامه کشور.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه تمام شاخص های عملکردی برنامه سوم مثبت است گفت: در این زمان فضای سیاسی کشور فضای امیدوار کننده ای است و همه با هم کار می کنند، فضای فرهنگی کشور فضای است که هنرمندان کشور احساس امنیت می کنند و فعالیت های جدی انجام می دهند مشارکت مردم در مباحث وجود دارد، جوانان در مباحث حضور دارند، دانشگاه ها سرزنده اند.
وی گفت: شاخص های عملکردی برنامه سوم مورد تایید مقام معظم رهبری بود.
جهانگیری در ادامه با اشاره به سابقه 5 سال وزارت صنعت و 3 سال وزارت معادن خود گفت: شکوفا ترین دوران صنعت کشور قطعا آن دوران بود.
وی گفت: 5 سال به طور مستمر رشد صنعت دو رقمی است،10 درصد ، 12 درصد و 14 درصد.
وی با اشاره به وجود جمعی به نام مشاوران بخش خصوصی در آن زمان در وزارت صنایع افزود: می توانم بگویم که هیچ موضوعی از وزارت صنعت از سوی دولت به مجلس پیشنهاد نمی شد مگر اینکه مشاورین بخش خصوصی وزیر صنعت آنرا می دید و تایید می کرد.
جهانگیری افزود: همچنین نوشتن راهبرد توسعه صنعتی کشور، ایجادحساب ذخیره ارزی، تک نرخی شدن ارز، از بین بردن رانت و همچنین شناسایی گلوگاه های فساد را از جمله فعالیت های وی در زمان وزارت خود در وزارتخانه صنعت عنوان کرد.
نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: در وزارت صنایع و معادن مهمترین مسئولیت و وظیفه آن بود که گلوگاه های فساد شناسایی و برطرف شود.
وی ادامه داد: در یک تصمیم انقلابی و کارساز برای کشور گفتیم واردات از مهر عدم ساخت که در وزارت صنایع ایجاد شده بود برای جلوگیری از فساد و رانت نجات پیدا کند.
جهانگیری افزود: و به جای آن تعرفه را در نظر گرفتیم و برای تدوین تعرفه ها تمام ذینفع ها از حقوق مصرف کننده تا تولید کننده و دولت رعایت شد و همین امر موجب اضافه شدن میلیاردها تومان به درآمد دولت گردید.
وی با اشاره به برنامه چشم انداز 20 ساله برای افق توسعه کشور که از سوی رهبری ترسیم شد گفت: در این برنامه ایشان گفتند ایرانی که ما داریم باید در 20 سال آینده ایرانی باشد پیشرفته، قدرت اول اقتصادی و علمی منطقه و تاثیر گذار باشد.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای هر ایرانی افتخار بزرگی بود که چنین برنامه ای را برای خود ترسیم کند و بگوید ما می خواهیم به این نقطه برسیم ولی متاسفانه دوره جدیدی اتفاق افتاد.
جهانگیری با اشاره به اینکه در دوره جدید من هیچ مسئولیتی نداشتم گفت: در این دوران مسیر توسعه کشور منحرف شد و سرمایه های انسانی و مادی کشور به نابودی رفت.
وی با اشاره به اینکه در آن دوران 700 میلیارد دلار درآمد کشور معلوم نیست چگونه هزینه شد گفت: انسان اگر با این قصه بمیرد جای سرزنش ندارد چه شد که با این کشور اینگونه کردند مگر مردم چه بدی کرده بودند که با آنها این چنین برخورد شد.
وی افزود: من در آن زمان هیچ مسئولیت دولتی نداشتم و کنار بودم و نگاه می کردم و برای اینکه از ملت فاصله نگیرم با انتشار یک ماهنامه تخصصی قصد داشتم تجربیات خود را به مدیران سیاسی که با هم اختلاف داشتم منتقل کنم.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در آن زمان ارز میدان مشترک گاز پارس جنوبی با قطر ما نتوانستیم بهره برداری خوبی از سهم ایران داشته باشیم گفت: در سال 84 ما از این میدان بصورت مساوی برداشت می کردیم اما متاسفانه در سال 92 آنها دو برابر ما از این میدان برداشت و حق ملت ایران را غارت می کردند.
جهانگیری همچنین با اشاره افزایش قیمت ارز در آن زمان و راهکارهای نادرست برای پایین آوردن قیمت آن گفت: ظرف 17 ماه 22 میلیارد دلار در بازار دبی و استانبول ارز فروختند که قیمت ارز در تهران کاهش پیدا کند.
وی افزود: تنها 30 درصد آن توسط یک صرافی فروخته شد و هنوز هم از سرنوشت عوامل آن اطلاعی نداریم.
جهانگیری همچنین گفت: از این نوع تصمیمات در کشور بسیار گرفته شد و واقعا یک آواری بر سر اقتصاد کشور خالی شد.
وی با اشاره به اینکه در عرصه سیاسی هم اوضاع به همین منوال بود گفت: چه کسی فکر می کرد که نیروها و فرزندان انقلاب و رهبری روزی رو در روی هم قرار بگیرند اینها اتفاقات عجیبی است که گفتنش خیلی درد آور است، نگفتنش هم نباید موجب فراموشی شود.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه مردم ایران باید به گوش باشید و تاریخ نباید اینگونه دوباره تکرار شود افزود: ما نسلی هستیم که حضور داشتیم و دیدیم.
جهانگیری با اشاره به وقایع سال 92 و وضعیت اقتصادی کشور در آن زمان گفت: در آن زمان قیمت ارز لحظه ای بالا می رفت.
وی افزود: وقتی دولت در سال 84 زمام امور را به دست گرفت سکه 90 هزار تومان بود وقتی تحویل داد یک و نیم میلیون تومان بود، دلار وقتی تحویل گرفت 800 تومان بود وقتی تحویل داد حدود 4 هزار تومان بود.
جهانگیری همچنین با اشاره به مشکلات اشتغال کشور در آن زمان گفت: در سال 1384 کل شاغلین کشور 22 میلیون و 600 هزار نفر بودند و این رقم در سال 91 و بعدی از گذشت حدود 7 سال نیز 22 میلیون و 600 هزار نفر اعلام شد و این یعنی خالص ایجاد اشتغال صفر.
وی گفت: این هم یک نوع مدیریت درکشور بود و باید دانش آن را نوشت و منتقل کرد تا حداقل درس عبرتی شود.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به حادثه پلاسکو و فروریختن این ساختمان تجاری و ایجاد رکورد در این بخش گفت: من اولین نفر بودم که به شهردار زنگ زدم و از ایشان خواستم که برای بازدید محل برویم.
وی افزود: پلاسکو در عرض چند ثانیه فروریخت اما در عرض چند سال ساخته خواهد شد؟
جهانگیری گفت: ماشین اقتصاد کشور از دره خارج شده است ولی این ماشین داغون شده و چرخ نداشته و باید اصلاح می شده و باید دوباره در مسیر توسعه قرار می گرفت که اکنون ما را در مسیر توسعه قرار داده ایم.
جهانگیری افزود: ما در مسیر توسعه اقتصادی توانسته ایم در این دوران تورم را از 40 درصد به 6/8 درصد کاهش دهیم و این برای خیلی ها باور کردنی نیست.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه به همه اهدافمان در برجام رسیدیم، اضافه کرد: ایران هراسی را به ایران دوستی تبدیل و ریسک های مهمی را از ایران دور کردیم.
اسحاق جهانگیری در ادامه سخنان خود در برنامه تبلیغاتی انتخاباتی «با دوربین» در شبکه یک سیما با اشاره به اینکه در مسیر توسعه قرار گرفته ایم، افزود: در طول این توسعه موفق شدیم تورم را از 40 درصد به حدود 6 و هشت دهم درصد کاهش دهیم.
وی گفت: این موضوع برای خیلی ها باور کردنی نبود به همین علت اکنون کسی درباره تورم و گرانی حرفی نمی زند زیرا کاری شد کارستان.
جهانگیری با بیان اینکه رئیس جمهور هفته ای دو جلسه اقتصادی گذاشت، ادامه داد: رونق، آغاز شده و رشد اقتصادی در سال جاری بالا رفته و فضای بین المللی مثبت شده است.
وی افزود: فکر می کردند برجام امکان ندارد و نمی توانیم در گفتگو با غربی ها به توافق برسیم اما تیم قوی هسته ای شکل گرفت و رئیس جمهور بر روی آن وقت گذاشت و مقام معظم رهبری با هدایت ها و راهنمایی هایشان، کار را در دست گرفتند.
این نامزد انتخاباتی با اشاره به اینکه ریسک های مهمی را از ایران دور کردیم، گفت: مگر یادمان رفته؟! به بهانه تحریم چه فسادهایی که در این کشور اتفاق نیفتاد و چه منابعی که از این کشور هدر رفت؟!
وی افزود: چقدر و تا کی ملت ایران باید هزینه نابلدی در مدیریت را پرداخت کنند؟ این ریسک ها برطرف شده و دنیا عاشق کار کردن با ایران شده و هجوم شرکت های غربی و شرقی برای کار کردن با ایران آغاز شده است.
جهانگیری ادامه داد: یکی از ژست های آمریکایی ها این بود که حتی یک هواپیما به ایران داده نشود اما آنها اصرار کردند به ما هواپیما بدهند. چرا شرکت آمریکایی بوئینگ با شرکت ایرانی مذاکره و پیگیری می کند که چرا موضوع توافق ما برای فروش هواپیما را خبری نمی کنید؟
وی افزود: آنها پیگیر کار با ایران هستند و می دانند جایگاه ایران چیست.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه ایران کشور بزرگی است، خطاب به ملت ایران گفت: شما صاحب بزرگترین تمدن جهانی هستید، شما ملت تأثیرگذاری در سطح بین المللی بودید و مردم جهان به تمدن ایرانی افتخار می کنند. باید کاری کنیم که ایرانی در هر نقطه ای از جهان به ایرانی بودن خود افتخار کند.
جهانگیری با اشاره به اینکه راه های مختلف باز شده و منابع خارجی در حال آمدن هستند، افزود: حرکت اقتصاد آغاز شده و صادرات غیرنفتی افزایش یافته است.
وی ادامه داد: میزان صادرات غیرنفتی کشور در دو سال اخیر در سال های 94 و 95 از میزان واردات کشور پیشی گرفته و این در تاریخ ایران بی سابقه است.
جهانگیری گفت: قبلاً نفت می فروختیم و کالا وارد می کردیم اما اکنون کالا صادر می کنیم و کالا وارد می کنیم و این افتخار کمی نیست.
وی با بیان اینکه همه کارها برای توسعه کشور مهیا شده است، افزود: مهمترین سرمایه کشور مدیریت است، باید قدر مدیران توانمندتان را بدانید و نگذارید این مدیران را با اتهام های ناروا و دروغ از صحنه بیرون کنند.
این نامزد انتخاباتی گفت: چطور شد یک دفعه تصمیم گرفتید در فضای مجازی خانه های مدیران دولت را نشان بدهید؟ البته برخی ها دروغ است. درباره خود من منزل کسی دیگر را به جای منزل من نشان دادند.
جهانگیری افزود: خوب است نشان داده شود و بنده با شفافیت کامل مالی مسئولان، موافق هستم اما این موضوع باید برای همه باشد از جمله سه قوه و نیروهای مسلح و همه در اتاق شیشه ای شفاف قرار بگیرند و خانه های همه نشان داده شود و مردم بدانند مسئولانشان در کجا زندگی می کنند.
وی با اشاره به اینکه اسم دولت آینده را «امید و آینده» گذاشته ام، گفت: مهمترین سرمایه این کشور، امید است و با امید می توانیم به خوبی آینده ایران را بسازیم.
جهانگیری با اشاره به اینکه رشد اقتصادی کشور باید ادامه یابد و باید ایجاد اشتغال کنیم افزود: برنامه های بسیار دقیقی برای اشتغال تهیه شده است.
وی گفت: کارنامه ام در وزارت صنایع و معادن در ایجاد اشتغال مشخص است.
این نامزد انتخاباتی افزود: در همین دولت در دو سال اخیر حدود 650 هزار شغل ایجاد شده است و این کارنامه های ماست و به همین علت می گوییم با این کارنامه می توانیم شغل بیشتری را ایجاد کنیم.
جهانگیری با بیان اینکه از نظر اجتماعی باید اقوام در جاهای مختلف ایران احساس همبستگی و انسجام کنند، گفت: کرد، بلوچ، سنّی، شیعه، آذری و فارس همه یکی و همه ایرانی هستیم و همه برای ایران هستیم و ایران متعلق به همه ایرانیان است و هیچ کس نمی تواند یک ایرانی را به علت اینکه قومیت ، مذهب و گرایش دیگری دارد از ایرانی بودن و حقوقش محروم کند.
نامزد دوازدهین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه زن ها در ایران، مظلوم ترین قشر جامعه هستند، گفت: حرمت و حقوق آن ها رعایت نمی شود.
جهانگیری با تأکید بر اینکه زن ها باید در نیمی از مدیریت و اقتصاد کشور سهیم باشند، افزود: در کجای جهان نیمی از جمعیت فعال و تحصیل کرده اش در میدان اقتصاد حضور ندارند؟ آن ها هرجا رفته اند نشان داده اند که انسان های توانمندی هستند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در این دولت، سفیر زن داریم و فرماندار زن سنی داشتیم که در منا شهید شد.
جهانگیری گفت: در استان های مرزی خانم هایی هستند که فرماندار، مدیر کل و در سطوح عالی کشور هستند.
وی با تأکید بر اینکه حقوق جوانان را باید به رسمیت بشناسیم، گفت: باید آینده خوبی را برای جوانان درست کنیم.
جهانگیری افزود: رویکرد اصلی کشور باید استمرار عقلانیت و تدبیر در اداره کشور باشد.
وی با اشاره به اینکه کارهای سخت کشور نیازمند انسان های بزرگ برای تصمیم گیری است، افزود: باید برای کارهای سخت، انسان های بزرگی وجود داشته باشند و تصمیم گیری کنند.
جهانگیری گفت: روزی که تصمیم گرفتند جنگ را به پایان برسانند انسان های بزرگ قادر بودند که این تصمیم را بگیرند.
وی افزود: یک عده پس از آن، این تصمیم را نقد کردند اما چه کسی می تواند بگوید که ما می توانستیم دوباره به جنگ برگردیم؟
جهانگیری با اشاره به اینکه تصمیم گیری برای برجام هم تصمیم بزرگی بود، گفت: چه کسی می تواند بگوید که ما دوباره به تحریم ها برگردیم؟ چرا برگردیم؟ باید به آینده نگاه مثبت تری داشته باشیم.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به برخی از اولویت های دولت آینده در بخش های مختلف گفت: یکی از این اولویت ها توسعه فناوری و ساخت داخل کشور است.
جهانگیری با بیان اینکه فناوری مهمترین شاخص رشد اقتصادی آینده است، افزود: دانش در اقتصاد آینده حرف آخر را می زند باید این نهضت توسعه علم و فناوری را بصورت جدی پیگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه ها پایگاه توسعه علم و فناوری است، تاکید کرد: دانشگاه ها بطور جدی باید مورد توجه قرار گیرند و امنیت، حرمت و استقلال آن باید بصورت جدی رعایت شود.
جهانگیری گفت: در دانشگاه ها نخبگان علمی جمع شده اند و در جاهایی که گره پیدا کردیم، دانشگاه گره ما را باز کرد.
وی ادامه داد: اخیرا مشکلی در سد "گتوند" داشتیم که نخبگان دانشگاه تهران با تلاش خود پیشنهادهای خوبی را برای عبور از بحران ارائه کردند.
این نامزد انتخاباتی با بیان اینکه توسعه صادرات برای حمایت از تولید داخلی کشور باید هدف قرار گیرد، افزود: توسعه صادرات نیازمند سیاستگذاری و دیپلماسی فعال اقتصادی با دنیاست.
جهانگیری ادامه داد: برخی ها فکر می کنند همین که کالاهایمان را تولید کنیم دنیا نوکر ماست و کالاهایمان را می فروشیم اما این گونه نیست.
وی اضافه کرد: همان گونه که ما بازار داخلی خود را مهم می دانیم و از آن حفاظت می کنیم بقیه جهان هم این گونه هستند.
جهانگیری تاکید کرد: باید با دیپلماسی فعال به بازار جهان ورود کنیم تا بتوانیم 50 میلیارد دلار صادرات داشته باشیم و آن را افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه باید گردشگری در ایران توسعه ، اضافه کرد: ایران همه استعدادها را برای اینکه جزو ده کشور اصلی هدف گردشگری جهان شود را دارد.
جهانگیری گفت: فقط باید به سمتی برویم که گردشگران خارجی به ویژه گردشگران فرهنگی به قصد زیارت را جذب کنیم زیرا آن ها میلیاردها دلار پول با خودشان می آورند و خرج می کنند و اقتصاد ایران را راه می اندازند و اشتغال ایجاد می کنند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه باید صنایع دانش بنیان را هدفگذاری کنیم گفت: دانشگاه ها پارک های علم و فناوری ایجاد کرده اند و کریدورهای علم و فناوری را تصویب کرده ایم که می تواند مرکز اشتغال نیروهای دانشگاهی کشور باشد.
جهانگیری با بیان اینکه آی تی و آی سی تی در توسعه کشور معجزه می کند، افزود: شرکت های کوچک جوانان ایرانی که در این حوزه ها در خارج از کشور فعالیت های اقتصادی دارند چند صد میلیون دلار ارزش دارند. آن ها می توانند به داخل کشور بیایند و اشتغال فراوان ایجاد کنند.
وی اضافه کرد: باید اجازه دهیم این نوع شرکت ها راه اندازی شوند و به بهانه های واهی به دانشجویان و نخبگان علمی کشور گیر ندهیم و اجازه دهیم آن ها به کشورشان بیایند و کار کنند.
جهانگیری ادامه داد: چرا برای آن ها محدودیت درست می کنیم و چرا باید مانع کار آن ها شویم؟
وی با بیان اینکه به خودمان و نیروهای امنیتی خودمان اطمینان داریم، افزود: دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی کشور به فضل الهی از چنان اقتداری برخوردارند که دشمن نمی تواند کمترین حرکتی در حوزه امنیتی کشورمان انجام دهد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دستگاه های حمل و نقل فرسوده کشور از جمله ریلی، جاده ای و هوایی که امنیت ملت را به خطر انداخته اند باید یکی پس از دیگری از چرخه حرکت خارج شوند و توسعه یابند.
وی افزود: مردم خانواده ما هستند و باید در ماشین امن، راه آهن امن و هواپیمای امن بتوانند مسافرت کنند.
جهانگیری با تأکید بر اینکه حوزه های نفت و گاز باید به شدت توسعه یابند گفت: 200 میلیارد طرح در این حوزه ها تهیه شده است و باید حتما بتوانیم این طرح ها را پیگیری کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی کارهای بزرگتر باید انجام شود، افزود: کشاورزان ایران یک بار در دوره اصلاحات با اراده دولت در تولید گندم به خودکفایی رسیدند و سپس در دوره بعد تا 6میلیون تن گندم وارد شد و پس از آن در مدت 2 سال کشور را از واردات گندم بی نیاز کردند.
جهانگیری گفت: حوزه آب ، محیط زیست و توسعه سواحل مکران جزو مهمترین طرح هایی است که باید داشته باشیم.
وی افزود: اگر فقط یک کیلومتر از سواحل دریای عمان در اختیار هر کشوری بود به کانون مهم توسعه تبدیل می شد. ما صدها کیلومتر سواحل ارزشمند در آن جا داریم اما مردم محروم.
وی در پایان سخنان خود گفت: امیدوارم در فرصت های دیگر برنامه هایم را بیشتر توضیح دهم و به آگاهی بیشتر مردم کمک کنم تا بتوانند با آگاهی بیشتر انتخاب کنند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ان شاء الله دولت کارآمدی شکل بگیرد، هر دولت کارآمدی که مردم از هر جریان سیاسی و هر تفکری تشکیل دهند همه ایران باید کمک کنند که بتوانند از این چالش ها عبور کنند.
ادامه دارد