؛ آیت اله خرم جو در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) اظهار داشت : برنده مزایده ترمینال غلات بندر امام خمینی(ره) به لحاظ قیمت مشخص شده است اما فعلا تکلیف نداریم که ابلاغ کنیم.
وی با تاکید بر شفافیت و رعایت اصول قانونی در برگزاری این مزایده افزود: نام برنده مزایده بدون دستور مدیرکل ابلاغ نخواهد شد.
خرم جو در پاسخ به این پرسش که با این حال چرا روز یکشنبه کانال تلگرامی شرکت تایدواتر خاورمیانه در یک خبر فوری شرکت را برنده مزایده ترمینال غلات بندر امام اعلام کرد، اظهار داشت: نماینده شرکت نظم آفرینان سهند در جلسه کمیسیون حضور داشته و قیمت های اعلام شده از سوی مابقی متقاضیان را دیده و شنیده و به زعم ایشان برنده آنها بوده اند ولی از سوی ما هنوز ابلاغیه ای در این زمینه صادر نشده است.
وی در برابر این پرسش که آیا این امکان وجود دارد که برنده مزایده همین شرکت سهند باشد؟ گفت: این امکان وجود دارد.
مسئول امور قراردادهای اداره بندر امام خمینی در رابطه با این پرسش که چرا اعلام همین مزایده در دی ماه سال قبل ملغی شد، خاطر نشان کرد: در دی ماه 95 اهداف برگزاری مزایده چیز دیگری بود در واقع در آن زمان ترمینال های 1 و2 با هم عرضه شده بودند، در ترمینال 1 بخشی از مزایده اپراتوری بود و بخش دیگر تهیه تجهیزات مورد نیاز ترمینال؛ در رابطه با ترمینال 2 هم اهداف دیگری مد نظر قرار داشت.
وی افزود : اما بر اساس سیاست های اخیر، مقرر شد برخی تغییرات در اسناد انجام شود، مثلا در رابطه با سیلوی غلات نیاز به بازسازی وجود داشت و نمی شد به همان صورت آن را در اختیار سرمایه گذار گذاشت، چون تغییرات و تعمیرات و ساخت و ساز، سرمایه گذار را با هزینه های زیادی روبرو می کرد، بر این اساس سازمان بنادر تصمیم گرفت تا بررسی های بیشتری را نسبت به چگونگی واگذاری ترمینال 2 انجام دهد تا به شکل تازه ای از واگذاری برسیم و با مشکلاتی که در گذشته در ترمینال غلات داشتیم روبرو نشویم. واقعیت این است که ضرورت های که وجود داشت مانند حقوق نیروی انسانی و... سبب شد تا فعلا سیلو طی مزایده ای فعال شود اما همین سیلو برای دستیابی به هدف نهایی نیازمند بازسازی است که حداقل دو سال زمان لازم دارد.
بنابر این گزارش برخی شرکت ها به همین مسئله انتقاد داشتند و می گفتند که با توجه به مشکلات موجود در ترمینال غلات بندر امام قیمت پایه مزایده بسیار بالاست و عملا این نوعی خودکشی برای سرمایه گذاران است؛ وی در پاسخ گفت: شاید به خاطر دو سال خاموشی این ترمینال نگرانی هایی برای چگونگی فعالیت آن در آینده وجود داشته باشد ولی با توجه به اینکه قیمت پایه از سوی کارشناسان دریایی و بندری خبره کارشناسی و تعیین شده است به نظر می رسد که برای شرکت برنده ، درآمد لازم حاصل می شود در واقع در سال اول درآمد زیادی نصیب اپراتور برنده خواهد شد.
مسئول امور قراردادهای بندر امام خمینی (ره) تضمین این درآمد برای سرمایه گذاران را در واقعیت موجود ترمینال غلات بندر امام دانست و افزود: به طور مثال شرکتی که پیش از این ترمینال را در اختیار داشته تلاش بسیاری را ترتیب داده است که دوباره این ترمینال را در اختیار خود بگیرد، چرا به نظر می رسد، سود خوبی برای اپراتور در فعالیت این ترمینال وجود دارد اما برای شرکت هایی که با نوع فعالیت ترمینال غلات آشنایی کافی ندارند شاید قیمت های اعلام شده خودکشی به نظر برسد اما حرفه ای ها و کسانی که کار را می شناسند ، می دانند که درآمد این ترمینال بسیار خوب است.
خرم جو در پاسخ به این پرسش که با توجه به احتمال زیاد واگذاری ترمینال غلات بندر امام به شرکت نظم آفرینان سهند آیا سابقه کوتاه مدت این شرکت در فعالیت های بندری را مانعی برای فعالیت آتی آن نمی دانید؟ اظهار داشت: شرکت سهند سابقه خوبی دارد همچنان که در زمینه فعالیت خود در بندر شهید رجایی توانسته از اداره بنادر آن بندر رضایت نامه کسب کند. در قرارداد دیگری که در همین بندر امام دارد پروژه پیشرفت فیزیکی خوبی داشته و اداره بنادر اینجا هم از فعالیت آنها راضی است.
وی افزود : این شرکت حسن نیت خود را نشان داده است. برخی شرکت ها شاید یکی دو سال از آغاز فعالیت آنها گذشته باشد اما در همین مدت هم منسجم و خوب عمل کرده اند. توان مالی انجام یک فعالیت بندری را هرکسی می تواند تامین کند اما این شرکت همزمان با تامین سرمایه توان تجهیزاتی خود را نشان داده و در زمینه تناژی نیز در همین یکی دو سال جلوه خوبی از توان خود بروز داده است.
مزایده پایانه غلات بندر امام برگزار شد
مزایده پایانه غلات بندر امام خمینی(ره) با موضوع «پایانه فله خشک و تجهیزات ویژه بندری» برگزار شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی مانا، مزایده پایانه غلات امام خمینی(ره) با حضور شرکت های اندیشه نهاد آریا، نظم آفرینان سهند، گلف اجنسی، تایدواتر خاورمیانه، دریابرکت اروند، آریا بنادر ایرانیان دوشنبه هفته گذشته با موضوع "پایانه فله خشک و تجهیزات ویژه بندری" برگزار شد.
موضوع ترمینال اپراتوری و راهبری سیلوی هفتاد هزار تنی بندر امام خمینی در دی ماه سال گذشته نیز طی یک مزایده عمومی در این بندر برگزار شد اما پاکات آن باز نشد.
بنا براین گزارش مزایده های سال گذشته این بندر با دو عنوان ـ اجاره بلند مدت پایانه شماره یک غلات (اسکله، سیلو، تجهیزات، انبارها و محوطه ها) به صورتBOT با سرمایه گذاری 800 میلیارد ریالی و همچنین اجاره بلند مدت پایانه شماره دوم غلات (اسکله، محوطه، برج های تخلیه غلات) به صورت BOT با سرمایه گذاری 1000 میلیارد ریالی اکران شد.
پیش از آن، اداره بنادر و دریانوردی بندر امام خمینی به منظور تسهیل در عملیات و بهره برداری از ظرفیت های جدید، ترمینال 2 این بندر را با ظرفیت حدود دو میلیون تن در کنار احداث سیلوی یکصدو پنجاه هزارتنی و خطوط انتقال با سرمایه گذاری 150 میلیارد تومانی به شرکت نظم آفرینان سهند واگذار کرد.
گفته می شود احتمالا نتایج مزایده اخیر، اواسط این هفته اعلام خواهد شد.