رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور
کاهش ۸۵ درصدی منابع آبی سفرههای زیر زمینی
کاهش ۸۵ درصدی منابع آبی سفرههای زیر زمینی و خشک شدن تالابها از پیامدهای ضعف مدیریت منابع آبی در کشور است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در همایش منطقهای مشارکت جوامع
محلی در حفظ تنوع زیستی در یاسوج، کاهش ۸۵ درصدی منابع آبی سفرههای زیر زمینی و خشک شدن تالابها را از پیامدهای ضعف مدیریت منابع آبی در کشور دانست و گفت: بر اثر مصرف زیاد سم و کود در بخش کشاورزی جمعیت برخی از حشرات مفید مثل زنبورهای گرده افشان به شدت کاهش یافته و نسل آنها رو به نابودی است. و تالابهای کشور هم بر اثر اجرای برخی برنامه هایی مغایر با محیط زیست وضعیت مطلوبی ندارد.
معصومه ابتکار با بیان اینکه تالاب های کشور بر اثر اجرای برنامه هایی مغایر با محیط زیست وضعیت مطلوبی ندارند افزود: تغییرات آب و هوایی و پیامدهای ناشی از آن در کشور را باید جدی گرفت.
ابوالقاسمی، مدیر طرح ملی تنوع زیستی زاگرس، زاگرس مرکزی را غنی و متنوع و با ارزشترین بخش از زاگرس و کشور خواند و گفت: این منطقه که ۳۰ درصد زاگرس را شامل میشود ۴۰ درصد آب شیرین کشور را تامین میکند و سرچشمه رودخانههای بزرگی و سدهای مهمی مثل کارون و دز است.
وی افزود: ۳ میلیون هکتار از عرصههای کشاورزی در استان های، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، فارس و بخشی از اصفهان است که این عرصهها مامن بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ گونه گیاهی و جانورری و یکی از با ارزش ترین ذخیرگاههای محیط زیست کشور است.
ابوالقاسمی با بیان اینکه بیش از ۲ میلیون از ۵ میلیون هکتار جنگل بلوط در زاگرس مرکزی وجود دارد گفت: متاسفانه روند تخریب طبیعت این منطقه غنی براثر تغییرات آب و هوایی ریز گردها، کم بارشی و تخریب ناشی از فعالیت های عمرانی رو به افزایش است.
مدیر طرح ملی حفاظت از تنوع زیستی زاگرس با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد منابع زاگرس تخریب شده استافزود: فرسایش خاک در این منطقه ۱۵ تن در هکتار در سال است و حدود ۴۰ درصد منابع زاگرس تخریب شده است.
ابوالقاسمی گفت:با مشارکت سازمان ملل متحد برای حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی زاگرس از ۵ سال پیش برنامه ای تدوین شده که این طرح با همکاری جوامع محلی در دست اجراست.
مدیر کل دفتر ترویج وزارت جهاد کشاورزی هم با اشاره به تاثیر مخرب تغییرات آب و هوایی در اقتصاد کشاورزی کشور گفت: تغییرات اقلیمی تا سال ۲ هزار و تولید برخی از محصولات استراتزیک مثل گندم و برنج را با تهدید مواجه می کنند.
امیری لاریجانی افزود: برنامه جامع تاب آوری کشاورزی برای مقاوم سازی اقتصاد کشاورزی در مواجه با تغییرات اقلیمی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد آب شرب و شیرین کشور از سفرهای زیر زمینی تامین و در بخش کشاورزی مصرف میشود گفت: به علت وجود کشاورزی سنتی و کاهش سطح مکانیزاسیون در بخش کشاورزی ۴۰ درصد آب در بخش کشاورزی به هدر میرود.
امیری لاریجانی افزود: کاهش ۳۵ درصد مصرف آب و کاهش ۴۵ درصدی مصرف سم و کود شیمیایی و توسعه ۷۰ درصدی کشاورزی صنعتی از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی برای رسیدن به کشاورزی پایدار و سالم است.
در این همایش مدیران جهاد کشاورزی و محیط زیست استانهای زاگرس نشین هم برنامهها و طرحهای خود را در زمینه مقابله با خشکسالی تخریب محیط زیست و کشاورزی پایدار ارایه کردند.
همایش منطقهای مشارکت جوامع محلی در حفظ تنوع زیستی و کشاورزی پایدار در زاگرس در یاسوج برگزار شد.