به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، بهمن عشقی در همایش اقتصادی ایالت باواریای آلمان و اتاق بازرگانی تهران افزود: این میزان رشد تجاری در یک دوره کمتر از یکسال با وجود و برقراری برخی تحریم ها، خود نشان دهنده این واقعیت است که فعالان اقتصادی و بازرگانان دو کشور با در نظر گرفتن ظرفیتهای بالقوه تجاری و فنی خود این آمادگی را دارند تا به احیا، برقراری و توسعه روابط تجاری پایدار با یکدیگر در کوتاهترین زمان اقدام کنند.
وی اضافه کرد: در سایه همین تحولات تعدادی از شرکتهای باواریایی و نیز ایرانی با دائر کردن دفاتر نمایندگی خود در تهران و مونیخ، مشغول فعالیتهای کاری خود شده اند.
عشقی با بیان اینکه برخورداری ایالت باواریا از توان فنی پیشرفته در صنایع مهم و زیربنائی، لزوم ارتباط مستمر دو کشور را جهت تکمیل طرحهای در دست اجرا و راه اندازی سایر طرحهای توسعه صنعتی در ایران ایجاب میکند، گفت: این ایالت میتواند با سرمایهگذاری و مشارکت در توسعه حوزههای نفت و گاز ایران بخشی از نیاز خود به منابع انرژی را برطرف کند. ازسوی دیگرفرصتهای زیادی برای شرکتهای آلمانی جهت همکاری در زمینه سرمایه گذاری، انتقال فناوری، مهندسی، آموزش و ارائه خدمات در حوزههای نیروگاهی، انرژیهای تجدیدپذیر، حمل و نقل، کشاورزی و صنایع غذایی، مدیریت منابع آب و فاضلاب، بهداشت و درمان و ساختمان وجود دارد.
وی افزود: به اذعان آمار و ارقام، اقتصاد ایران پس از یک دوره نسبتا طولانی رکود، اکنون با حصول تورم یک رقمی، رشد اقتصادی ۶ / ۶ درصدی و کنترل نوسانات نرخ ارز در جهت رشد و توسعه اقتصادی قرار دارد و ورود سرمایه خارجی از سوی هر کشور دیگری، میتواند به مثابه یک فعالیت برد - برد باشد ضمن اینکه در برنامه ششم توسعه، ایران سالانه نیازمند جذب ۵۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی است که با توجه به ظرفیت بالای صنعتی در ایالت باواریا، و اهمیت شکلگیری سرمایهگذاریهای مشترک و بلندمدت میان ایران و کشورهای صنعتی از منظر دولت و بخش خصوصی ایران، فعالان اقتصادی ایالت باواریا میتوانند مشارکت خوبی در زمینه سرمایهگذاری در ایران داشته باشند.
دبیر کل اتاق تهران گفت: متاسفانه مشکلات زیادی برای جلوگیری از اتصال کامل بانکهای ایرانی به نظام بانکداری بینالمللی وجود دارد. این مسائل عمدتا مربوط به عدم رفع کامل تحریمها و محیط نظارتی اجرای آنها است. انجام عملیات بزرگ مالی نیازمند بانک هایی با ظرفیت تأمین مالی کافی است که فقدان این مهم، مانع از تجارت و سرمایه گذاری در دوران پسابرجام شده است.
عشقی افزود: از مدتها پیش، انطباق بانکهای ایران با استانداردهای نظام بانکداری بینالمللی آغازشده و در حال انجام است. همچنین سوئیفت برای بانک مرکزی ایران و تعداد زیادی از بانکهای ایرانی برقرار شده و بیش از ۲۰۰ بانک کوچک و متوسط بینالمللی، روابط کاری خود را با بانکهای ایرانی آغاز کردهاند که نتیجه آنکاهش هزینه تبادلات و تسریع پرداختها بوده است. اما انتظارداریم این روند انطباق به زودی طی شده وبا حمایت کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بانکهای بزرگ بینالمللی نیز بابانکهای ایرانی همکاری کنند.
وی با بیان اینکه برقراری تسهیلات لازم در زمینه اعطای روادید به فعالان اقتصادی دوکشور نیز نقشی تاثیرگذار بر گسترش روابط اقتصادی و حجم مبادلات تجاری دوجانبه خواهد داشت. گفت: در راستای تسریع تحقق این اهداف، وزارت اقتصاد و دفتر صنعت و اقتصادی ایالت باواریا میتوانند طرف خوبی برای رایزنی جهت رفع موانع رفت و آمد اعضای اتاق بازرگانی باشند.
عشقی افزود: یک بار دیگر آمادگی کامل اتاق تهران را برای تشویق و ترغیب بخش خصوصی کشور جهت توسعه هرچه بیشتر این همکاریها با ایالت باواریا اعلام میکنم و امیدوارم اینگونه تبادلات بین دو کشور، هرچه سریعتر به همکاریهای فنی-تجاری عمیقتری منجر شود.