اعتراض انگلیسیها به حمایتها از رژیم آل خلیفه
مردم، فعالان سیاسی و مدافعان حقوق بشر در لندن اقدامات سرکوبگرانه رژیم بحرین و حمایتها از این رژیم را محکوم کردند.
حمایت غرب خصوصا آمریکا و انگلیس از جنایات آل خلیفه در بحرین به حدی است که حتی مردم، فعالان سیاسی و مدافعان حقوق بشر در لندن اقدامات سرکوبگرانه رژیم بحرین و حمایت از این رژیم را محکوم کردند.
شماری از مردم همراه با مدافعان حقوق بشر، فعالان مدنی و سیاسی در میدان ماربل آرچ واقع در مرکز لندن تجمع و با سخنرانی و افشاگری اقدامات رژیم آل خلیفه در سرکوب مردم و رهبران مذهبی و سکوت و همراهی برخی دولت ها از جمله دولت انگلیس در این زمینه را محکوم کردند.
سخنرانان با اشاره به تشدید اقدامات سرکوبگرانه رژیم بحرین از جمله محاکمه رهبران دینی و فعالان سیاسی و حقوق بشر و همچنین سلب تابعیت آنان، سکوت مجامع جهانی و حمایت برخی دولتهای غربی را از جمله علتهای عمده نقض حقوق بشر و تشدید ان در بحرین دانستند.
البته سال گذشته مردم انگلیس در اعتراض به سفر شاهزاده چارلز ولیعهد انگلیس به بحرین در برابر ساختمان نخست وزیری لندن تجمع کردند. حاضران همچنین در این تجمع اعتراضی، سفر شاهزاده چارلز به بحرین با هدف افتتاح اولین پایگاه نظامی انگلیس در این کشور را محکوم کردند.
شرکت کنندگان در این تجمع اعتراضی از ترزا می نخست وزیر انگلیس خواستند دست از حمایت رژیم دیکتاتوری آل خلیفه در بحرین بردارد و به تعهدات بین المللی در زمینه احترام به حقوق بشر و حق ملت ها در تعیین سرنوشت پایبند باشد.
علاوه بر این، در آبان ماه سال 1395 همزمان با حضور پادشاه بحرین در لندن شماری از معترضان با تجمع مقابل ساختمان نخست وزیری این کشور توقف حمایت لندن از رژیم آل خلیفه را خواستار شدند. حمد بن عیسی آل خلیفه که در لندن به سر می برد در ادامه برنامه هایش پس از دیدار با ملکه انگلیس با نخست وزیر این کشور دیدار کرد.
پس از آغاز موج اعتراضهای مردمی مسالمت آمیز؛ معترضان خواستار آزادی و برقراری عدالت و دموکراسی در بحرین در 25 بهمن سال 1389 شدند و تصریح کردند آل خلیفه نقض حقوق بشر را نسبت به شهروندان خود تشدید کرده است. مردم بحرین با برپایی تظاهرات مسالمت آمیز خواستار آزادی و برقراری عدالت و دموکراسی در این کشور شدند سازمان های حقوق بشری نظیر؛ دیدبان حقوق بشر و سازمان عفو بین الملل بارها این اقدامات ضد حقوق بشری را محکوم کردند.
اما حمایت برخی از کشورها نظیر؛ آمریکا، انگلیس و عربستان مانع به نتیجه رسیدن چنین محکومیت هایی در نهادهای بین المللی شده است. در این جهت، سازمان عفو بین الملل با انتقاد از دولت انگلیس، این کشور را به دو رویی آشکار درباره حقوق بشر در بحرین متهم کرد.
اخیرا نیز سازمان های حقوق بشری از رژیم بحرین خواستند که به رفتار تحقیر آمیز با زندانیان سیاسی صلح جو، خاتمه دهد. گروههای حقوق بشری از جمله دیده بان حقوق بشر در بیانیه ای تاکید کردند که چنین برخوردهایی با زندانیان بحرینی، ناقض استانداردهای بین المللی است. زیرا بازداشت شدگان در زندان های رژیم آل خلیفه در بحرین با اقدامات به شدت سرکوبگرانه و بی توجهی های پزشکی مواجه هستند.
از سوی دیگر، معترضان در لندن که تصاویر ایت الله شیخ عیسی قاسم مرجع شیعیان بحرین را در دست داشتند ضد رژیم آل خلیفه، رژیم سعودی و حامیان غربی این رژیم شعار دادند و حمایت برخی دولتهای غربی از رژیم آل خلیفه را نمونه بارز بی توجهی به مقوله حقوق بشر ادعایی انان قلمداد کردند.
استفن بل از فعالان مدنی در انگلیس با انتقاد شدید از دولت انگلیس، حمایت از رژیم آل خلیفه را مشارکت در جنایات او توصیف کرد و گفت: دولت انگلیس حقوق بشر را قربانی منافع اقتصادی کرده است و ظاهرا جز این برایش مهم نیست.
وی افزود: دولت انگلیس در حالی می گوید با ایجاد رابطه می توان رعایت موازین حقوق بشر را تقویت کرد که هر روز رژیم بحرین جنایت علیه مردم این کشور را افزایش می دهد.
رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی نیز در این تجمع ضمن محکوم کردن اقدامات سرکوبگرانه رژیم بحرین با همراهی عربستان و کشورهای امپریالیستی گفت: امروز دشمنان اسلام با تفرقه افکنی میان مسلمانان تلاش می کنند به اهداف شوم خود و ادامه سلطه دست یابند.
مسعود شجره افزود: دولتهای استکباری توسط دست نشاندگان خود و با طرح تفرقه به اشکال مختلف از جمله ایجاد تنش و اختلاف میان شیعه و سنی تلاش می کنند بر منطقه مسلط باشند و به این بهانه هرگونه فریادهای ازادی خواهی و عدالت طلبی را خفه کنند و امروز شیعیان بحرین به بهانه های مختلف زیر ظلم و ستم شدید قرار دارند.
رادنی شکسپیر از دیگر فعالان سیاسی حاضر در این تجمع نیز در سخنانی حمایت دولت انگلیس از رژیم آل خلیفه را غیر قابل توجیه دانست وگفت : رژیم ال خلیفه نظامی ناقض اشکار حقوق بشر و جنایتکار است که مانند دیگر رژیم های مستبد سرنگون خواهد شد .
وی با محکوم کردن هر گونه حمایت از این رژیم افزود : چگونه دولت ما می تواند چشم خود را به روی جنایات این رژیم ببندد و همواره در پی تقویت روابط خود با این رژیم باشد ؟
شمار دیگری از سخنرانان نیز ضمن تشریح جنایات رژیم ال خلیفه نادیده گرفتن این جنایات را در سازمانهای بین المللی و نیز دولتها محکوم کردند و بر ادامه افشاگری ها و حمایت های خود از مردم مظلوم بحرین تاکید کردند.
شایان ذکر است ادامه تعامل کشورهای غربی به ویژه انگلیس و عربستان با آل خلیفه و نادیده گرفتن سرکوبگری ها علیه مردم بحرین به منافع این کشورها در این کشور برمیگردد. زیرا بحرین یکی از خریداران عمده تسلیحات از انگلیس است از طرف دیگر مهمترین پایگاه نظامی آمریکا و غرب در خلیج فارس در این کشور قرار دارد.
نتیجه همدستی عربستان سعودی و امارات متحده عربی با رژیم آل خلیفه و همچنین حمایت شماری از دولتهای غربی به ویژه امریکا و انگلیس از سرکوب جنبش مردمی بحرین، تاکنون علاوه به شهادت رساندن شمار زیادی از مردم بحرین، صدها نفر از مردم، روحانیان و فعالان مدنی و سیاسی را به زندانهای طولانی مدت محکوم و یا تابعیت آنان را سلب و این افراد را از کشور خود اخراج کردند.
---------------
مسلم ملکی