مدیرعامل اتحادیه صنایع و اقتصاد ایالت باواریای آلمان گفت: چشمانداز احیای مناسبات اقتصادی ایران و آلمان و رشد اقتصاد ایران امیدوارکننده است.
برترام بروسارت که پیش از این نیز در راس هیئتهای تجاری ایالت باواریا آلمان، دو بار به تهران سفر کرده است، افزود: مقایسه فضای کنونی اقتصاد و بازار ایران نسبت به سال گذشته که به همراه با تجار و صنعتگران باواریا به تهران آمدیم، نشان میدهد که نرخ تورم کاهش یافته و رشد اقتصادی مسیر صعودی خود را در پیش گرفته است؛ این اتفاق خوبی است و بنگاههای مستقر در باواریا با جدیت بیشتری شراکت با ایران را در پیش میگیرند.
وی با بیان اینکه آلمان امروز، مدیون نقش و عملکرد صنعتی شرکتهای باواریایی است، افزود: سالهای متمادی است که ایالت باواریا پایینترین نرخ بیکاری را در سطح کل کشور آلمان یدک میکشد و از طرف دیگر در شرایطی سهم صنعت کل آلمان در تولید ناخالص داخلی این کشور 22 درصد است که این رقم برای ایالت باواریا نزدیک به 27 درصد است.
بروسارت، یکی دیگر از ویژگیهای صنایع و بنگاههای ایالت باواریا آلمان را طیف گسترده فعالیتهای صنعتی در این ایالت بیان کرد و افزود: شرکتهای ایرانی در همکاری با بنگاههای باواریا، این امتیاز را کسب خواهند کرد که علاوه بر برخورداری از دانش و فناوری روز دنیا، همکاری و ارتباطها در سطح بینالمللی را نیز تجربه کنند.
مدیرعامل اتحادیه صنایع و اقتصاد باواریا با اشاره به افتتاح دفتر این اتحادیه در تهران طی دو سال گذشته، گفت: در زمان بازگشایی این دفتر، وعده دادیم که صنایع باواریا آمدهاند تا در ایران بمانند و امروز باید اعلام کنیم که ما بر شعار اقتصاد آلمان که همکاریهای بلندمدت را تبلیغ میکند، پایبند هستیم و در ایران خواهیم ماند.
بروسارت اضافه کرد: اتحادیه صنایع و اقتصاد باواریا همچنان بر تبلیغ و آگاهسازی اقتصاد ایران در آلمان، متعهد است و این رویه را دنبال میکند.
وی با اشاره به اینکه در طول دوران پس از برجام، حجم صادرات آلمان به ایران تا 35 درصد افزایش یافته است، افزود: این اتفاق را به فال نیک میگیریم، اما معتقدیم که واردات از ایران را نیز باید تقویت کرد و در این زمینه در تلاش هستیم با مشورت و همکاری اتاق بازرگانی تهران، مسیر مناسبی برای توسعه صادرات ایران به آلمان و ایالت باواریا سنجیده شود.
بروسارت همچنین به موضوع همکاریهای بانکی ایران و آلمان اشاره کرد و گفت: هرچند مشکلات بانکی میان دو کشور در امر کسب و کار و تجارت، کلیدی است اما نمیتوانیم صرفا خیالپردازی کنیم بلکه باید قبول کرد که شکاف ایجاد شده در زمینه همکاریهای بانکی مربوط به دوره ده ساله است که احیای آن نیز قطعا زمان بر خواهد بود.
وی گفت: دولت و بخش خصوصی آلمان در تلاش است تا طی ماههای آینده حداقل شعبه یک بانک ایرانی در مونیخ بازگشایی شود.
به دنبال برقراری رابطه بلندمدت با ایران هستیم
در ادامه این نشست، مارکوس ویتمان قائم مقام امور بین الملل وزیر اقتصاد ایالت باواریا، خطاب به فعالان اقتصادی ایران گفت: ما برای شما به ایران آمدهایم و میخواهیم مسیر را برای معاملات شما هموار کنیم.
ویتمان به اشاره به نمادهای ایالت باواریا، از جمله باشگاه بایرن و اتومبیلهای بیامدبلیو و آئودی گفت: قصد ما از مراوده با ایران، صرفا فروش کالا نیست و به واردات از ایران نیز علاقهمند هستیم. به بیان دیگر ما به دنبال برقراری رابطهای بلندمدت میان ایالت باواریا و ایران هستیم. شرکتهای باواریایی سالهاست که در ایران فعال هستند و حتی در زمان تحریمها نیز در ایران حضور داشتند.
قائم مقام امور بینالملل وزیر اقتصاد ایالت باواریا به برخی موانع در مسیر توسعه همکاریها از جمله گشایش فاینانس اشاره کرد و گفت: باید تلاش کنیم که این موانع را از سر راه برداریم. همچنین ما به دنبال آن هستیم که شرکتهای بسیاری را به ایران بیاوریم. یک دهه وقفه در روابط ایالت باواریا و ایران به وجود آمده و ما اکنون باید تلاش کنیم که این وقفه را جبران کنیم.
او افزود: ما میخواهیم به ایران کمک کنیم که محصولات خود را به اتحادیه اروپا نیز صادر کند. اما در گام نخست باید با یکدیگر بیشتر آشنا شویم وبه یکدیگر اعتماد کنیم. من از طرف دولت آلمان میگویم که از توسعه مناسبات اقتصادی حمایت خواهد شد.
شرکتهای ایرانی صبور باشند
پس از سخنرانی مقامات اتاق تهران و اتحادیه صنایع و اقتصاد باواریا در این همایش و در حالی که بنگاههای ایرانی و ایالت باواریا آلمان برای انجام مذاکرات تجاری دور میز نشستند، نشست خبری با حضور بهمن عشقی دبیرکل اتاق تهران و برترام بروساردت مدیرعامل اتحادیه صنایع و اقتصاد باواریا با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد.
بروسارت در این نشست خبری و در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در رابطه با میزان همکاریهای اقتصادی شرکتهای ایرانی و ایالت باواریا در طول دست کم دو سال گذشته، گفت: از زمان بازگشایی دفتر این اتحادیه در تهران، 50 طرح همکاری اقتصادی میان دو کشور روی میز قرار گرفته و برخی از این پروژهها نیز شرکای ایرانی و آلمانی را پیدا کرده است. با این حال همانطور که آلمانیها در جهان به همکاریهای بلندمدت مشهور هستند، بنگاههای ایرانی باید صبور باشند و گام به گام در جهت گسترش همکاریها حرکت کنیم.
ویتمان نیز در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در مورد افزایش واردات از ایران گفت: برای افزایش واردات از ایران، به زودی هیئتی از خریداران را برای سفر به ایران سازماندهی خواهیم کرد. ضمن اینکه با برخی سازمانهای ایرانی از جمله ایدرو وارد مذاکره شدهایم.
دبیرکل اتاق تهران نیز در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر نقش اتاق تهران در پیوند مناسبات بنگاههای ایرانی و ایالت باواریا، گفت: اتاق تهران در این رابطه صرفا امکان برقراری ارتباط بنگاهها را فراهم میسازد و در ادامه، این شرکتها هستند که باید پایههای همکاریها را ایجاد کنند.
بهمن عشقی با اشاره به روابط پایدار اقتصادی ایران و آلمان در طول دهههای گذشته، افزود: در حال حاضر اتاقهای بازرگانی دو کشور به عنوان کانون بخش خصوصی، نقش بهسزایی در شکلگیری و توسعه مناسبات اقتصادی دو طرف دارند.
تسهیل صدور روادید برای تجار ایرانی
همچنین مارکوس ویتمان قائممقام وزیر اقتصاد ایالت باواریا، در پاسخ به پرسشی در رابطه با امکان تسهیل صدور روادید آلمان برای تجار ایرانی، گفت: خوشبختانه در آلمان، نگاه مثبتی نسبت به ایران و اقتصاد این کشور حاکم است و این نگاه به تسهیل روادید از سوی آلمان برای بازرگانان و تجار ایرانی تسری یافته و امروز شاهد افزایش صدور روادیدها برای این بخش هستیم و قطعا در آینده این روند بهبود بیشتری خواهد یافت.
ترام بروسارت رئیس اتحادیه صنعت و اقتصاد و مارکوس ویتمن قائم مقام امور بین الملل وزیر اقتصاد ایالت باواریای آلمان و مدیران 16 شرکت برتر این ایالت در حوزه های الکترونیک و الکتروتکنیک، آموزش، بهداشت و درمان، صنایع غذایی، مشاوران سرمایه گذاری و مدیریت ریسک، ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، خدمات نمایشگاهی و نفت و گاز برای توسعه و تعمیق همکاری های اقتصادی به تهران سفر کرده اند.