وی گفت: مسئولان و کارشناسان وزارت بهداشت به نمایندگی از مردم از نامزدهای ریاست جمهوری درخواست دارند که موضع خود در اولویت بندی حوزه سلامت را در برنامههای خود اعلام کنند.
حریرچی افزود: ۵۲ عامل اجتماعی موثر در حوزه سلامت داریم و تاکنون در صحبتهای نامزدها به صورت جدی درباره اولویت حوزه سلامت صحبتی نشده است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره آخرین بدهی بیمهها به وزارت بهداشت گفت: از اول فروردین ۹۵ تا آخر فروردین ۹۶، شش هزار و ۱۵۴ میلیارد تومان اسناد برای تأمین اجتماعی ارسال شده که تاکنون فقط هزار و ۸۵۷ میلیارد پرداخت شده و اکنون ۴ هزار و ۲۹۷ میلیارد تومان مطالبات ما از تأمین اجتماعی باقی مانده است.
حریرچی گفت: سازمان تأمین اجتماعی پرداختهایی انجام داده است، اما پرداخت مناسب حاصل نشده و تأخیر سازمان تامین اجتماعی بسیار زیاد است، اما بیمه سلامت با توجه به پرداختیهای آخر سال وضع بهتری دارد.
وی در ادامه درباره شرایط مالى وزارت بهداشت در سال جدید گفت: دولت در انتهاى سال توجه ویژهای به سلامت کرد و بودجه وزارت بهداشت براى سال ۹۶ هم مناسبتر دیده شد که امیدواریم در سال جدید شرایط بهترى داشته باشیم هر چند مشکل اصلى ما هنوز تأمین اجتماعى است با این وجود در ارائه خدمات خدشه اى وارد نشده است.
حریرچی در پاسخ به سؤال یکی دیگر از خبرنگاران درباره کمبود پرستار در کشور گفت: به منظور رفع این مشکل ظرفیت دانشکده هاى پرستارى را افزایش داده ایم، اما تختهای جدید در مراکز جدید حتماً نیروهای جدیدی را میخواهند، اما هنوز مجوزهای لازم را در این خصوص کسب نکردهایم ضمن اینکه براى جایگزینى پرستاران بازنشسته نیز باید فکری کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره برنامه پیشنهادی وزارت بهداشت و اولویتهای نظام سلامت برای دولت آینده نیز گفت: این برنامه تدوین شده است و وزارت بهداشت با توجه به برنامههای اجرا شده و وضع فعلی، تجربههای داخلی و بینالمللی، اولویتهای قانونی و مطالبات مردم، برنامهای را برای ارتقای خدمات سلامت در دولت آینده طراحی کرده است.
قائم مقام وزیر بهداشت افزود: دولت آینده با توجه به اولویتی که به حوزه سلامت میدهد ممکن است ۸۰ درصد این برنامه را دنبال کند و در ۲۰ درصد نیز اولویتهای دیگری داشته باشد.
وی درباره وضع استخدام نیروهای وزارت بهداشت نیز گفت: بیش از ۱۰۰ هزار نیرو در وزارت بهداشت داریم که اکثر آنها در دولت قبل بکارگیری شده اند که اکثر آنها شرکتی و قراردادی هستند و حقوق آنها از محل درآمد اختصاصی پرداخت میشود.
وی افزود: وزارت بهداشت علاقهمند است که نیروهای شرکتی و قراردادی استخدام شوند، اما با توجه به افزایش شدید نیرو در دولت قبل این کار تا حدی شدنی نیست.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سؤال یکی دیگر از خبرنگاران درباره واردات روغن پالم نیز گفت: واردات روغن پالم در دولت یازدهم نسبت به گذشته کاهش قابل توجهی داشته است ضمن آنکه مالیات واردات آن را نیز افزایش داده ایم، اما باید دانست هیچ کشوری هدفش قطع واردات روغن پالم نیست.
وی درباره شایعات افزایش تب مالت در کشور افزود: این گفته تکذیب میشود و برعکس میتوان گفت: در سالهای اخیر آمار ابتلا به تب مالت در کشور کاهشی بوده است.