عرضه فولاد، سرب، مس، آلومینیوم و طلا در بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالا میزبان عرضه ۵۶ هزار و ۳۶۰ تن فولاد، سرب، مس و آلومینیوم و ۹ کیلوگرم شمش طلاست.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، ۷ هزار و ۸۰۰ تن انواع ورقهای فولادی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، ۴۶ هزار تن سبد میلگرد و تیرآهن و یک هزار و ۶۸۰ تن سبد ناودانی شرکت ذوب آهن اصفهان، ۷۰۰ تن شمش هزار پوندی آلومینیوم شرکت ایرالکو و ۱۰۰ تن شمش سرب شرکت پارسیان پارت پاسارگاد، ۸۰ تن مس مفتول شرکت صنایع تولیدی دنیای مس کاشان و ۹ کیلوگرم شمش طلای زرمعدن اختران در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه میشود.
علاوه براین، ۴۹ هزار و ۷۵۶ تن مواد پلیمری، قیر، اسیدسولفوریک و روغن پایه در تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی عرضه میشود.
تالار صادراتی بورس کالای ایران نیز در این روز عرضه ۳۰۰ تن عایق رطوبتی، ۵ هزار و ۵۵۰ تن قیر و ۱۵ هزار تن گوگرد را تجربه میکند.
تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران نیز در این روز شاهد عرضه ۳۹ هزار و ۷۰۵ تن شکر سفید، گندم خوراکی، گندم دوروم، روغن خام و ذرت دامی است.
علاوه براین بازار فرعی بورس کالای ایران نیز میزبان عرضه ۳۱ تن روغن کارکرده لوکوموتیو و ۴۰۰ تن رب گوجه فرنگی است.
قیمت سنگ آهن در بورس کالا تعیین میشود
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن گفت: باید از روش غیر رقابتی قیمت گذاری فاصله گرفت و معاملات محصولات سنگ آهنی را در بورس کالا آغاز کنیم.
قدیر قیافه افزود: قیمت سنگ آهن در ایران با قیمتهای جهانی فاصله دارد و انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن به دنبال اصلاح جدی قیمت سنگ آهن هستند.
رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن در باره آخرین تحولات قیمت گذاری سنگ آهن گفت: ما به عنوان انجمن سنگ آهن تلاش میکنیم تا با توجه به فاصله قیمتی فروش سنگ آهن داخلی و خارجی، اقداماتی را صورت دهیم تا شاهد اصلاح قیمت این ماده معدنی در بازار داخلی باشیم.
وی افزود: در حال حاضر فروش سنگ آهن دانه بندی شده، کنسانتره و گندله گپ قیمتی دارد. قبلا فرمول تعیین قیمت در بازار داخلی دولتی بود و براساس آن مواد اولیه واحدهای تولیدی تامین میشدند، اما پس از خصوصی سازی و فعالیت سایر نهادها این میزان تغییر کرد.
رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ادامه داد: با این حال فرمول اصلاح شده باز هم از یک اختلاف قیمتی معنادار بین نرخ فروش داخلی با صادرات حکایت دارد، با توجه به همبستگی فولاد و سنگ آهن چنانچه قیمت فروش محصولات فولادی را مد نظر قرار دهیم شاهد ارزان فروشی قیمت سنگ آهن در بازار داخل هستیم.
وی افزود: مشکلات قیمت گذاری سنگ آهن از گذشته وجود دارد و باید اصلاح قیمت در یک مبادله برد-برد صورت بگیرد.
قیافه برای اصلاح شیوه قیمت گذاری گفت: راهکار ما، عرضه تمام محصولات سنگ آهنی و یا تمام محصولات زنجیره فولاد و استفاده از ساز و کار شفاف و رقابتی در بورس است. با عمل به این شیوه، قیمت واقعی و منصفانه محصولات زنجیره در تالار بورس تعیین قیمت میشود. با تحقق این مهم شفاف سازی معاملات بین خریدار و فروشنده با نرخ متعادل همراه خواهد شد ضمن این که با توجه به مقررات بورس کالا، تسویه حساب و اطمینان از بازگشت به موقع ارزش کالای فروخته شده نیز به شکل مناسبی انجام خواهد شد.
رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن با تاکید بر اینکه بهره گیری از امکان بورس مانعی برای انجام معاملات از راه مذاکره و به صورت توافقی نخواهد بود، گفت: پیشنهاد مشخص ما به عنوان تولیدکننده محصولات سنگ آهنی در نشستهای متعدد با مدیران بورس کالا مطرح و مقرر شد قیمت داخلی سنگ آهن حاصل کسری از قیمتهای جهانی با در نظر گرفتن تخفیفات و هزینه حمل باشد.
وی تصریح کرد: دولت هیچ علاقهای به دخالت در قیمت گذاری ندارد و دخالت آن نیز به نفع هیچ یک از طرفها نیست، باید از روش غیر رقابتی قیمت گذاری فاصله گرفت و معاملات محصولات سنگ آهنی را در بورس کالا آغاز کنیم.
رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ابراز امیدواری کرد: با اصلاح قیمت محصولات سنگ آهنی در بازار داخلی، حرکت رو به جلوی واحدهای تولیدی بالادستی و محصولات فولادی را شاهد باشیم.
این مسئول صنفی درباره عرضه محصولات سنگ آهنی در بورس کالا عنوان کرد:همه چیز به شرایط اقتصادی کشور بستگی دارد و ما به صورت کلی با بورس کالا توافقات خودمان را برای ورود به رینگ داخلی بورس انجام داده ایم و امیدواریم به محض آماده شدن بسترها، معاملات کلید خورده و آغاز شود.