زهرا احمدی پور:
توسعه صنعت گردشگری محسوس است
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: فرهنگ ایران، فرهنگی انسانی و اخلاقمدار است و میراث کهن مهماننوازی نیز برگ برنده آن در گردشگری خواهد بود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ زهرا احمدی پور در همایش گفتمان فرهنگ میهماننوازی افزود: استفاده از ظرفیت فرهنگی کشور، باید در دستور کار تمام نهادها و دستگاههای دولتی و خصوصی کشور قرار گیرد.
وی با بیان اینکه فرهنگ ایرانی همواره همگان را به میهماننوازی و سیاح دوستی فراخوانده است گفت: این سنت دیرین، در تمام جنبهها و سطوح مختلف حیات فرهنگی و اجتماعی ایرانیان ریشه دارد.
احمدی پور ادامه داد: در فرهنگ ایرانیان همواره بهترین بخش خانه به پذیرایی از مهمان اختصاص مییافت که چادرهای عشایر ترکمن، مجللترین خانهها در کاشان، معماری خانههای بلوچی و معماری سنتی خوزستان از این نمونهها است.
وی با اشاره به اینکه باغهای ایرانی همواره پذیرای مهمانها، تجّار و سیّاحان کشورهای دیگر بودهاند گفت: کمتر سفرنامهای میتوان یافت که در آن شرحی از مهماندوستی و پذیرایی ایرانیان نیامده باشد.
معاون رئیس جمهور افزود: در حوزه تجارت و ارتباطات بازرگانی نیز ایران همواره سرزمین امن کاروانهای تجاری و بازرگانان بوده است.
احمدی پور با بیان اینکه هیچ پدیدهای مانند گردشگری معرف سیمای فرهنگی یک کشور نیست گفت: گردشگری نقش اقتصادی منحصر به فردی در ایجاد اشتغال، توسعه پایدار و درآمدزایی دارد.
وی با تأکید بر اینکه گردشگری بهترین زمینه برای گفت و گو و آشنایی ملتها و فرهنگهای گوناگون با یکدیگر است افزود: فرهنگها در بستر گردشگری با یکدیگر آشنا میشوند و به دور از جنجالها و تنشهای سیاسی دولتها، به زبان انسانی مشترک میرسند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تجربه گردشگری ایران بهخوبی نشان داده که برخورد محترمانه و مهماندوستانه مردم ایران تا چه حد توانسته است تصویر واقعی کشور را به سایر فرهنگ و ملتها معرفی کند.
احمدی پور با تأکید بر اینکه برای کشورهایی که دارای جاذبههای سیاحتی هستند، گردشگری و مهمانپذیری، به صنعتی پُررونق تبدیل شده است افزود: بهره گرفتن بیشتر از این صنعت امری بسیار ضروری است.
وی تأکید کرد: از اصلیترین و مهمترین راهها برای تقویت بنیه اقتصادی کشور، توسعه و ایجاد اشتغال برای جوانان، توجه به صنعت گردشگری است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در معماری اصیل ایرانی شاهد هستیم مهمترین ارکان خانهها بخش مهمانخانه است افزود: متأسفانه در معماری امروزی کمتر به آن توجه میشود.
وی گفت: امروز کشورهای غربی با الگوبرداری از فرهنگ مهماننوازی و راهاندازی شبکههای اجتماعی ویژه توانستهاند اقتصاد گردشگری خود را توسعه دهند و بهتبع آن، از سود اقتصادی این عرصه بیش از پیش بهرهمند شوند.
احمدی پور افزود: امروز صنعت گردشگری رمز خروج ما از اقتصاد نفتی است، بنابراین توجه به این عرصه میتواند گرهگشای مشکلات ناشی از اقتصاد تک محصولی و بازار آسیبپذیر آن باشد.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: اکنون که این صنعت در زمره صنایع پُر درآمد به شمار میرود باید با تکیه بر فرهنگ غنی ایران به بازنگری جدی در این صنعت بپردازیم.
وی افزود: همچنین با تلفیق بیشتر عناصر بومی و ملی با صنعت گردشگری به نوعی جاذبه بیشتری برای گردشگران ایجاد کنیم و نگذاریم که فرهنگ غنی ایرانی به بوته فراموشی سپرده شود.