ترامپ و تجاری سازی امنیت در بستر تهدیدهای ساختگی
رئیس جمهور امریکا می گوید کشورش برای دفاع از عربستان مبالغ هنگفتی هزینه کرده است و از کره جنوبی هم می خواهد هزینه سامانه موشکی تاد را تامین کند.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پنجشنبه گذشته اعلام کرد عربستان سعودی، متحد دیرینه واشنگتن، منصفانه با آمریکا رفتار نکرده و کشورش «مبالغ قابل توجهی» را برای دفاع از این کشور از دست داده است.
ترامپ در گفتگو با خبرگزاری رویترز تأیید کرد دولت او درباره برنامهریزی سفر دورهای به عربستان سعودی در نیمه دوم ماه مه گفتگو می کند. رئیس جمهور امریکا در جریان مبارزات انتخاباتی نیز گفته بود عربستان سعودی پول کافی برای برخورداری از چتر امنیتی آمریکا نمی پردازد.
دولت ترامپ مدعی است ایران فعالیت های بی ثبات کننده در منطقه دارد و تهدیدی برای متحدانش است و در کنار این ادعا همواره از رویکرد دولت گذشته اوباما در امضا توافق هسته ای با ایران انتقاد کرده است و حالا با دستمایه تهدید ساختگی تهران، به دنبال دریافت هزینه های نظامی گری خود در منطقه از جیب عربستان و دیگر کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس است. اینکه ترامپ پیش از سفر به عربستان از هزینه های امریکا برای امنیت این کشور سخن می گوید می تواند پیش درآمدی در مسیر تحقق این هدف باشد.
ظاهرا ترامپ در شرق دور هم به دنبال تجاری سازی امنیت است و در آنجا هم قصد دارد با استقرار سامانه موشکی تاد در کره جنوبی به بهانه تهدید کره شمالی، سئول هزینه های نظامی گری امریکا را بپردازد.
به گزارش رویترز دونالد ترامپ روز پنجشنبه در مصاحبه با این خبرگزاری گفت کره جنوبی باید هزینه استقرار سامانه تاد را بپردازد. موضوع پرداخت هزینه سامانه موشکی تاد با واکنش منفی مقام های کره جنوبی روبرو شده و آنها می گویند بر اساس توافق دوجانبه صورت گرفته، هزینه استقرار این سامانه موشکی به عهده واشنگتن است.
این اختلافات سبب شده است تا یون بیونگ-سه ویر امور خارجه کره جنوبی در دیدار با رکس تیلرسون همتای امریکایی خود مخالفت سئول با پرداخت هزینه سامانه موشکی تاد را مطرح سازد و تیلرسون نیز بگوید دیدگاه وی را به دولت آمریکا منتقل خواهد کرد.
امریکا در حالی با مطرح کردن تهدید کره شمالی، در حال استقرار سامانه موشکی تاد در کره جنوبی است که بسیاری از مردم کره جنوبی با تظاهرات در اعتراض به استقرار این سامانه اعلام کرده اند که این اقدام به تنش و تهدید کشورشان منجر خواهد شد.
چین و روسیه نیز با انتقاد شدید از استقرار سامانه موشکی تاد در کره شمالی این اقدام را تهدیدی برای خود دانسته اند و همین موضوع سبب شده تا رابطه سئول با پکن هم با تنش روبرو شود.
برد عملیاتی سامانه موشکی تاد 200 کیلومتر و سقف ارتفاع پرواز آن 150 کیلومتر است که می تواند موشک های بالستیک را در ارتفاع بالاتر از جو زمین شناسایی و رهگیری کند اما مهمترین ویژگی این سامانه قدرت راداری این سامانه است که تا 1000کیلومتر برد دارد و می تواند تحرکات نظامی چین و روسیه را کنترل نماید و از این رو مقام های این دو کشور استقرار این سامانه را تهدیدی برای خود دانسته و معتقدند هدف امریکا از استقرارسامانه تاد در خاک کره جنوبی فراتر از بازدارندگی در برابر حملات احتمالی کره شمالی به خاک کره جنوبی و تهدیدی علیه آنهاست.
--------------------------------------
رضا محمدمراد