رضایت آلمان از اصلاحات مالی و اقتصادی یونان
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، وولفگانگ شوئبله وزیر دارایی آلمان روز یکشنبه اعلام کرد دولت یونان در ماههای اخیر در ایجاد اصلاحاتی که طلبکاران بین المللی این کشور خواستار شده اند، پیشرفت های خوبی حاصل کرده است.
وزیر دارایی آلمان در مصاحبه با مطبوعات کشورش خاطر نشان کرد اگر دولت یونان به همه تعهدات و توافقات صورت گرفته عمل کند، وزرای دارایی کشورهای اروپایی احتمالا کار ارزیابی شرایط مالی این کشور را بیست و دوم ماه مه تکمیل خواهند کرد تا شرایط برای آزادسازی بخش دیگری از وام اختصاص یافته به این کشور فراهم گردد.
انتظار می رود مذاکرات یونان و طلبکاران این کشور که ابتدا قرار بود دسامبر گذشته به پایان برسد ، به آزادسازی هفت میلیارد یورو دیگر از وام هشتاد و شش میلیارد یورویی که ژوئیه سال دو هزار و پانزده به یونان اختصاص یافت منجر شود. این وام در چارچوب سومین طرح نجات مالی یونان که تا ژوئیه سال دو هزار و هجده طول خواهد کشید در اختیار این کشور قرار خواهد گرفت. از آنجا که یونان باید ژوئیه آینده بیش از هفت میلیارد یورو به طلبکاران خود بپردازد، دریافت این وام از اهمیتی حیاتی برای دولت یونان برخوردار است با این حال آتن در ازای دریافت این وام باید برخی اصلاحات و تغییرات را که طلبکاران این کشور خواستار شده اند به اجرا گذارد.
مذاکرات میان یونان و طلبکاران این کشور شامل کمیسیون اروپا، بانک مرکزی اروپا و صندوق بین المللی پول از چند ماه پیش به علت اختلاف نظرات درباره پیشرفت هایی که دولت الکسیس سیپراس نخست وزیر یونان در زمینه های مد نظر طلبکاران یونان به ویژه بهبود وضعیت بودجه، اصلاح بازار کار و نظام بازنشستگی یونان بدون نتیجه مانده است.
وزرای دارایی منطقه یورو بیست و دوم ماه مه در بروکسل تشکیل جلسه خواهند داد تا درباره پیشرفت هایی که دولت یونان در زمینه ایجاد اصلاحات مدنظر طلبکاران این کشور حاصل کرده است، بحث و تبادل نظر کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از آتن، مذاکرات میان یونان و طلبکاران این کشور که عمدتا بر پایه اصلاح بازار کار، بازار انرژی، کاهش هزینه های نظام بازنشستگی و مالیات بر درآمد متمرکز شده است، ماهها `پیش آغاز شده اما هنوز به نتیجه نرسیده است. این تاخیر بیشتر ناشی از اختلاف میان اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول درباره اهداف مدنظر در سالم سازی بودجه یونان است. صندوق بین المللی پول در دو طرح نجات مالی پیشین یونان که به سالهای دو هزار و ده و دو هزار و دوازده بر می گردد نقشی محوری ایفا کرد اما در طرح سوم نجات مالی یونان فعلا نقش یک مشاور فنی ساده را ایفا می کند و از دادن تعهدات مالی خودداری می ورزد.
وولفگانگ شوئبله درباره علت خوشبینی وی درباره یونان، گفت مقامات این کشور در جریان مذاکرات اراده راسخ خود را نشان داده اند و دولت این کشور مصمم است نظام بازنشستگی خود را بیشتر از پیش با واقعیات اقتصادی منطبق سازد. به گفته شوئبله دولت یونان همچنین تلاش می کند روش جمع آوری مالیات را بهبود بخشد تا درآمدهای مالیاتی از سال دو هزار و بیست افزایش یابد.