افزوده شدن سالیانه 5 هزار نوزاد مبتلا به ضایعات شنوایی
عضو هیئت مدیره انجمن شنوایی سناسی ایران گفت: ژن درمانی و سلول درمانی با تأثیر شگرف در درمان اختلالات شنوایی روشی نوین است که میتواند ۸۰ درصد اختلالات شنوایی را رفع کند.
![](/files/fa/news/1396/2/9/958410_144.jpg)
علی قهرمانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: روش ژن درمانی و سلول درمانی در حوزه شنوایی شناسی روشی میکروسکوپی و متکی بر بیوتکنولوژی و علم سلولی مولکولی است.
وی گفت: تحقیقاتی نیز در همین زمینه توسط محققان کشور صورت گرفته که مرحله حیوانی را با موفقیت پشت سر گذاشته است و اکنون آماده ارزیابی در مرحله انسانی است.
قهرمانی با بیان اینکه در ضایعات شنوایی بیشترین سطح آسیب حسی و عصبی ممکن است رخ دهد گفت: در اینگونه ضایعات پاسخهای عصبی به درستی به محرکهای شنوایی نمیرسد.
عضو هیئت مدیره انجمن شنوایی شناسی با اشاره به اینکه تاکنون بیشترین درمان برای این بیماران استفاد از سمعک یا کاشت حلزون بوده است ادامه داد: کاشت حلزون به لحاظ جراحی در درازمدت به یک ضایعه پیش رونده در شنوایی تبدیل میشود و زمینه را برای تروما یا عفونت نیز ایجاد میکند.
قهرمانی گفت: عمر روش ژن درمانی در جهان ۱۲ سال بیشتر نیست و در ایران نیز بیش از یک سال است که مورد توجه محققان قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه ۴ تا ۵ درصد جمعیت کشور از ضایعات شنوایی رنج میبرند افزود: هر ساله ۵ هزار نوزاد با ضایعات شنوایی به این جمعیت اضافه میشود که موفقیت روش ژن درمانی در آنها بیش از ۸۰ درصد است.
وی در پایان گفت: خوشبختانه در بحث شنوایی و مراقبتهای آن ایران جزو پنج کشور نخست جهان است.