برداشت انبه نارس در 2 هزار و896 هکتار از باغهای هرمزگان آغاز شد.
به
گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس ؛ مدیر امورباغبانی جهاد کشاورزی هرمزگان پیش
بینی کرد امسال 20هزار و355 تن محصول انبه برداشت شود که در مقایسه با
پارسال تغییری ندارد . مسعود گرگیج افزود: شهرستان میناب با 15 هزار و 626 تن و رودان با 5 هزار و 700 تن بیشترین تولید محصول انبه در استان را دارد . وی گفت : 30 درصد محصول انبه در هرمزگان بصورت نارس برداشت می شود . از انبه نارس بصورت تازه خوری، تهیه ترشی ، شوری ، مربا ، لواشک و سس استفاده می شود . برداشت محصول انبه تا اوایل مرداد ادامه دارد . هرمزگان رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت انبه در کشور را دارد . وسیع ترین باغهای انبه با هزار و 678 هکتار در شهرستان میناب است . قدمت کاشت درخت انبه در میناب به 300 سال پیش می رسد و رویشگاه اصلی این درخت هندوستان است . ارقام محلی انبه در هرمزگان سبز انبه ، چارک ، کلک سرخ ، مشک ، عروس و هلیلی و ارقام وارداتی لانگرا، سندری و آلفونسو است . زمان گل دهی درختان انبه اواخر دی تا نیمه فروردین است . انبه
میوه گرمسیری است و سرشار از ویتامینهای آ-بی و سی ، کربوهیدراتها ،
اسیدهای چرب ، پروتئینها ، اسیدهای عالی و مواد معدنی است . از چوب
درخت انبه در ساخت وسایل چوبی ، مغز هسته آن درتهیه صابون و پوست درخت انبه
منبع خوبی از پانل است که در صنعت چرم سازی کاربرد دارد . گارم زنگی ، جم ، چیکو، گواوا یا زیتون وحشی و کنار از میوه های گرمسیری است که در هرمزگان در شهرستانهای میناب و رودان کشت می شود