چهره برجسته مخالفان کویت آشتی ملی را در کشورش خواستار شد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مسلم البراک نماینده پیشین پارلمان کویت و از چهره های معروف جناح مخالف این کشور که به تازگی از حبس آزاد شده است، آشتی ملی در کویت را خواستار شد.مسلم البراک شصت و یک ساله که به جرم توهین به امیر کویت به دو سال حبس محکوم شده بود، چهار روز پیش از زندان آزاد شد. وی در دادگاه پیوسته اتهامی را که بر ضد وی مطرح شده بود بی اساس دانست و تاکید کرد عدالت در پرونده وی رعایت نشده است.
البراک ریاست جنبش اقدام مردمی کویت را بر عهده دارد و از وی به عنوان رهبر مخالفان کویت یاد می شود.این عضو پیشین پارلمان کویت در نشستی انتخاباتی که اکتبر سال دو هزار و دوازده در کویت برگزار شده بود، به شیخ صباح الاحمد الصباح، امیر کویت و همچنین دولت کویت درباره اصلاح قانون انتخاباتی کشور هشدار داده بود.
این چهره برجسته مخالف کویت روز گذشته در جمع هواداران خود تاکید کرد متاسفانه آزادیهای بنیادین در کویت به پائین ترین سطح خود در تاریخ معاصر تنزل یافته است. البراک با ابراز تاسف از این که کویت در تمام زمینه ها به سمت فاجعه هدایت شده و چیزی نمانده است که به یک کشور ورشکسته تبدیل شود، از خانواده حاکم در کویت خواست برای رسیدن به یک توافق جامع سیاسی در کشور یک گفتگوی سیاسی فراگیر را آغاز کند. البراک تاکید کرد اگر دستگاه حاکم در کویت برای ایجاد اصلاحات سیاسی مناسب گامهایی بردارد، ما نیز آماده ایم همگام با مقامات در این مسیر حرکت کنیم. وی افزود هیچ کس در کویت تلاش نمی کند خاندان آل صباح را که از بیش از دویست و پنجاه سال زمام امور این کشور را در دست دارد سرنگون کند و هیچ کس مشروعیت قانونی خاندان آل صباح را زیر سوال نمی برد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کویت، این مسئول برجسته جناح مخالف کویت ادامه داد هر آشتی ملی برای این که با نتایج مورد نظر همراه شود لازم است که دستگاه حاکم ملیت آن دسته از مخالفانی را که سلب ملیت کرده است، به آنها بازگرداند، آنها را دوباره شهروند خود بداند و همه قوانین و مقرراتی را که برای محدود کردن آزادی بیان تصویب کرده است لغو کند.
البراک در سخنرانی خود عفو همه فعالان سیاسی مخالف و همچنین تشدید مبارزه با فساد در کویت را خواستار شد.
پارلمان کویت از سال دو هزار و شش تا کنون هفت بار به علت مشاجرات شدید میان مخالفان و دولت این کشور منحل شده است. در نظام سیاسی کویت، نتیجه انتخابات پارلمانی هر چه باشد، نخست وزیر کشور را امیر کویت از میان یکی از اعضای خانواده حاکم منصوب می کند.
از اواخر سال دو هزار و چهارده تا کنون شمار زیادی از مخالفان و فعالان سیاسی کویت به اتهام توهین به امیر کویت زندانی شده اند. از سال دو هزار و دوازده در پی شکل گیری بهار عربی در برخی از کشورهای منطقه، تظاهرات اعتراض آمیز گسترده ای با حضور دهها هزار تن از مخالفان کویتی در این کشور برگزار شد و از همان زمان مقامات کویت تلاشهای گسترده ای را برای سرکوب مخالفان آغاز کردند. به رغم اعتراضات سازمانها و انجمن های مدافع حقوق بشر در کویت، دهها تن از فعالان مخالف کویتی محاکمه و به احکام سنگین حبس محکوم شدند.
طبق قانون انتخاباتی کویت، هر کس به جرم کفرگویی، توهین به اسلام و توهین به امیر کویت در دستگاه قضایی این کشور محکوم شده باشد، اجازه نامزد شدن در انتخابات این کشور را ندارد.