برداشت خوب در ذرت دانه ای و علوفه ای متاثر از رعایت صحیح تاریخ کشت است و اگر رعایت شود برداشت هم بهنگام خواهد بود و بهره اقتصادی بیشتری نصیب کشاورزان خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ صادق طاهری طریق، کارشناس مسئول ذرت دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: در جهان امروز ذرت در تامین غذای دام ها، پرندگان و مصارف صنعتی و دارویی از اهمیت فوق العاده زیادی برخوردار است. وی اظهار داشت: زمان رسیدگی در ذرت علوفهای نسبت به ذرت دانهای ۲۰ تا ۳۰ روز کمتر است. کارشناس مسئول ذرت دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: بهترین زمان برداشت ذرت علوفهای اواخر مرحله شیری یا اوائل مرحله خمیری است که در این مرحله ماده خشک گیاه ۳۰ تا ۳۵ درصد است. وی افزود: رطوبت دانه مسئله اصلی در برداشت ذرت دانه ایست بنابراین در زمان برداشت میزان رطوبت باید در حد ۲۰ تا ۲۳ درصد باشد. طاهری در ادامه با بیان اینکه ذرت دانهای مشمول خرید تضمینی است، اظهارداشت: خرید محصول براساس رطوبت در زمان برداشت انجام میشود. وی گفت: طبق دستورالعمل خرید اگر رطوبت زمان برداشت در کشت اول بیش از ۳۰ درصد باشد مباشر خرید مجاز به خرید این محصول نبوده و محصول مرجوع میشود. کارشناس مسئول ذرت دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه رطوبت مناسب برای انباردری ذرت دانهای ۱۴ درصد است، یادآور شد: انبارداری ذرت در رطوبتهای بالا امکان پذیر نیست.