گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما :
نیاز به 18 هزار میلیارد تومان برای نوسازی و مقاوم سازی مدارس
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس: از 530 هزار کلاس درس حدود 30 درصد نیاز به تخریب، نوسازی و مقاوم سازی دارند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمدتقی نظرپور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: برای نوسازی 61 هزار کلاس درس و مقاوم سازی 95 هزار کلاس به 18 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.
وی گفت: مجلس شورای اسلامی در برنامه ششم سه میلیارد دلار برای این موضوع اختصاص داده است که امیدواریم در پایان برنامه، کلاس های درس کشور به وضع مطلوبی برسد.
نظرپور افزود: اولویت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، تخریب و نوسازی حدود 1000 کلاس خشت و گلی و 1700 کلاس کانکسی است که با اعتبار 500 میلیارد تومان در سال 96 و 97 انجام می شود.
وی گفت: در سال گذشته در اخذ 50 درصد از عوارض دیگر دستگاه ها شامل حدود 350 میلیارد تومان که مربوط به نوسازی مدارس بوده است موفق بوده ایم.
نظرپور افزود: بخشی از عوارض شهرداری ها که مربوط به نوسازی مدارس است حتی هزینه نقاشی مدارس را نیز کفایت نمی کند.
وی گفت: در کشور حدود 36 درصد مدارس عمر کمتر از 20 سال ، 50 درصد خانه ها عمری بین 20 تا 40 سال و 14 درصد مدارس کشور بالای 40 سال عمر دارد.
نظرپور با بیان اینکه باید مدارسی با ماندگاری بالا بسازیم افزود: خیرین مدرسه ساز به نگهداری مدارس نیز توجه کنند.
وی گفت: از سال 92 سی و هشت درصد از فضاهای آموزشی کشور شامل 108 هزار کلاس به وسیله خیرین ساخته شده است.
نظرپور افزود: آموزش و پرورش به جز مدارس نیمه کاره، به 52 هزار کلاس دیگر هم نیاز دارد.
وی گفت: از این تعداد 25 هزار کلاس درس در مسکن مهر است و اگر طرح مسکن مهر در سال 96 به طور کامل به بهره برداری نرسد و کلاس های درس تأمین نشود با مشکل روبرو می شویم.
نظرپور افزود: آموزش و پرورش برای تکمیل طرح های نیمه تمام خود ساز و کاری مبنی بر تغییر کاربری مدارسی که در مناطق تجاری قرار دارند و فروش آنها تهیه کرده است.
وی گفت: اگر 50 درصد فضای آموزشی به وسیله خیرین ساخته شود آموزش و پرورش موظف است از ردیف عمرانی بودجه باقیمانده آن را تکمیل کند.
نظرپور افزود: برای این موضوع سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سال گذشته 200 میلیارد تومان اعتبار داشت اما دولت فقط 10 درصد آن را تخصیص داد.
وی گفت: تلاش کرده ایم این رقم در بودجه سال 96 افزایش یابد اما در نهایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی باید آن را تخصیص دهد.
نظرپور با بیان اینکه آموزش و پرورش اجازه ندارد نام یا کاربری مدارسی که به وسیله خیرین ساخته شده است تغییر دهد افزود: در یکی دو مورد این مسئله ایجاد شده بود که نام مدرسه به نام خیر تغییر کرد.
حبیب الله دهمرده عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون 10 میلیون مترمکعب به ارزش 10 هزار میلیارد تومان مدرسه به وسیله خیرین ساخته شده است.
وی با بیان اینکه دولت باید سهم خود را برای اتمام طرح های نیمه کاره ای که خیرین مدرسه ساز آن را ساخته اند بپردازد افزود: در سال گذشته خیرین 98 میلیارد تومان در مدرسه سازی هزینه کرده اند که دولت فقط 10 میلیارد تومان از سهم خود را پرداخت کرده است.
دهمرده گفت: دولت اگر با کمبود بودجه رو برو می شود نباید از بودجه آموزشی و تربیت نیروی انسانی بکاهد.
زهره میردامادیان رئیس خیرین مدرسه ساز استان اصفهان نیز در این برنامه گفت: مشکل خیرین مدرسه ساز طرح های نیمه کاره ای است که خیرین سهم خود را پرداخت کرده اند اما دولت سهم خود را نپرداخته است.
وی افزود: 300 طرح نیمه تمام در استان اصفهان وجود دارد که دو طرح مربوط به بیش از پنج سال پیش و بقیه آنها مربوط به سه ـ چهار سال گذشته است.