تاکید رئیس سازمان میراث فرهنگی بر حمایت از سمن ها
رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گفت: این سازمان خود را ملزم به حمایت از سمنها و تشکلهای مردمی میداند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ زهرا احمدی پور در مراسم پایانی جشنواره ملی «سمنها، سین هشتم» که در سالن فجر سازمان میراثفرهنگی برگزار شد با اشاره به نتایج ارزشمند همکاری تشکلهای مردمی و سمنها با ادارات و سازمان میراث فرهنگی در برگزاری نوروز متفاوت امسال،گفت: نوروز امسال با مشارکت سمنها بهیادماندنی شد.
وی افزود: باید از ظرفیتهای سمنها استفاده و بخشی از تکالیفی که بر دوش دولت است با همکاری سمنها انجام شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: سمنها بعد از انقلاب با فراز و فرودهایی همراه بودند و اگرچه در برخی از دولتها نگاه به سمنها نگاه ارزشمندی بود و در قانون جایگاه مناسبی داشتند اما در برخی از دولتها این نگاه آنچنانکه باید، تقویت نشد.
احمدی پور با بیان اینکه پیگیری مطالبات مردمی از طریق نهادهای اجتماعی امکانپذیر است و این پیگیری فقط از طریق فعالیت احزاب حاصل نمیشود،گفت: دولت خود را ملزم به سیاستگذاری میداند اما اعتقاد دارد اجرای کارها باید به دست بخش خصوصی و تشکلها صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه سمنها بازوان اجرایی افتخاری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری هستند،افزود: در گذشته برای این نهادهای اجتماعی نقش حداقلی قائل بودیم اما با برنامهریزیهای صورتگرفته موانع حضور و مشارکت هر چه بیشتر سمنها برطرف شده است.
احمدی پور با اشاره به تدوین سیاستهای کلی گردشگری، افزود: این برنامه به نام سیاستهای کلی گردشگری است اما در واقع سیاستهای میراث فرهنگی و صنایعدستی نیز در این برنامه تدوین خواهد شد و آن را به یک سند بالا دستی تبدیل خواهد کرد.
وی گفت: درخواست من این است که سمنها در تدوین سیاستهای کلی گردشگری نیز با ما مشارکت داشته باشند.
همچنین در این مراسم سعید شیرکوند، معاون سرمایهگذاری و برنامهریزی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت:
سازمان میراثفرهنگی در نوروز امسال 117 گزارش رسمی دریافت کرد و 150 تشکل مردم نهاد در این رویداد فعالیت داشتند.
وی افزود: هیئت داوران و ناظرانی که به استانهای مختلف سفر کرده بودند در بررسی فعالیتهای سمنها 9 سمن را به عنوان سمن برتر انتخاب کردند.
شیرکوند گفت: در این میان سه سمن بهعنوان سمن برتر ملی، پنج سمن بهعنوان سمن شایسته تقدیر و یک سمن نیز بهعنوان سمن برتر در مناطق محروم انتخاب شدند.
وی افزود: استفاده از سمنها در نوروز امسال تقریباً اولین تجربه ما بود و خوشبختانه شاهد نتایج بسیار مناسبی از این مشارکت بودیم.
وی به موضوع تبدیل سازمان میراثفرهنگی،صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه نیز اشاره کرد و گفت: این طرح نیازمند بررسی دقیق و کارشناسیشده است.
در پایان این مراسم از سمنهای فعال و تشکلهای مردم نهادی که در نوروز امسال فعالیت چشمگیرتری داشتند تجلیل شد.