به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان با اعلام این مطلب گفت: در شهرهای
تبریز، آذرشهر، مراغه، عجبشیر، هشترود، لیلان و قره آغاج تاسیسات آب و فاضلاب خسارت دیده اند که بیشترین خسارت در شهرستان تبریز با برآورد نزدیک به 50 میلیارد ریال است.
ایمانلو با اشاره به منابع تامین آب تبریز از سه منبع سد نهند، سد شهید کاظمی زرینه رود و چاههای دامنه سهند افزود : با توجه به کدورت بالای آب در زمان وقوع سیل، تصفیه خانه آب نهند از مدار خارج شد.
وی با اشاره به اینکه هر چه کدورت آب رودخانه بالا باشد به همان اندازه حجم آب تصفیه خانه کاهش پیدا می کند گفت: تصفیه خانه آب زرینه رود نیز به 40 درصد ظرفیت در زمان وقوع سیل رسید.
ایمانلو یادآور شد: با توجه به کمبود 1300 لیتری آب در ثانیه مجبور شدیم برای به حداقل رساندن قطعی آب در شهر تبریز،بهره برداری از منابع موجود چاهها را به حداکثر برسانیم.
وی گفت: برای همین مجبور شدیم با تغییر لحظه به لحظه شیر آلات شبکه، فشار شکن ها و انتقال آب بین 18 مخزن موجود شهر تبریز، توزیع آب را مدیریت کنیم.
وی با بیان اینکه بهره برداری از خط دوم انتقال آب از زرینه رود عملا منتفی شده است گفت: این خط به صورت پدافند غیر عامل عمل خواهد کرد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان با تاکید بر ضرورت اجرایی شدن هر چه سریعتر خط انتقال آب ارس به تبریز گفت: این طرح برای تامین نیاز آبی شهر تبریز باید در 3 سال آینده عملیاتی شود.
وی با اشاره به عبور از خطر برآن قطعی آب در زمان وقوع سیل گفت: اگر از پیشرفت روز افزون بافت شهر تبریز جلوگیری نشود و یا مصرف آب مدیریت نشود و در انتقال آب ارس به تبریز کندی صورت گیرد احتمال خطر قطعی آب تبریز در موارد مشابه دور از ذهن نخواهد بود.