سالانه 8 دهم درصد از نرخ بیکاری کشور باید کاهش یابد
رئیس فراکسیون اشتغال مجلس گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه، سالانه 8 دهم درصد از نرخ بیکاری کشور باید کاهش یابد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، غلامرضا کاتب در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: برای اولین بار در برنامه توسعه، اهداف کمی برای دولت در نظر گرفته شده و هدف ما تحقق برنامه ششم در این زمینه است.
وی با اشاره به تفاوت آمارها در زمینه بیکاری گفت: بر اساس آمار مرکز آمار ایران و نرخ 12.4 درصد بیکاری، سه میلیون و 200 هزار بیکار در کشور وجود دارد و بر اساس آماری دیگر، شمار بیکاران کشور پنج میلیون نفر است که بیکاران ناقص را هم در بر می گیرد.
کاتب افزود: در معیارهای بین المللی بحث یک ساعت کار در هفته به شرط تأمین معیشت در نظر گرفته شده در حالی که شاغلان در ایران با 44 ساعت کار در هفته هم معیشتشان تأمین نمی شود.
وی گفت: پیشنهاد مجلس، بومی کردن معیارهای بیکاری در کشور است تا از چند گانگی آمار بیکاران رهایی یابیم.
رئیس فراکسیون اشتغال مجلس با اشاره به فارغ التحصیل شدن سالانه 800 هزار نفر از دانشگاه های سراسر کشور افزود: این تعداد به بیکاران کشور اضافه می شوند و با توجه به شرایط فعلی، وضعیت موجود را هم نمی توانیم حفظ کنیم.
کاتب تصریح کرد: برای تحقق برنامه ششم باید سالانه 980 هزار شغل در کشور ایجاد شود.
وی با بیان اینکه سیاست اعلامی وزارت کار برای سال 96، ایجاد اشتغال خرد و کوچک است افزود: باید ساز و کار مناسب برای ارتباط بنگاه های خرد و کوچک با بنگاه های بزرگ متصل شود.
کاتب گفت: در حالی که همواره بر توازن آموزش با نیاز بنگاه های کوچک اقتصادی کشور تأکید شده است، اما واقعیت این است که این توازن وجود ندارد.
وی افزود: در حالی که در 70 درصد دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور، تحصیلات تکمیلی وجود دارد، تنها 30 درصد ظرفیتشان به تربیت تکنیسین اختصاص می یابد در حالی که در کشورهای دیگر این مسئله برعکس است.
رئیس فراکسیون اشتغال مجلس بر لزوم توجه جدی همه دستگاه ها برای ایجاد اشتغال در کشور تأکید کرد و گفت: متأسفانه سال گذشته شورای عالی اشتغال تنها دو بار تشکیل جلسه داد.
معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این برنامه گفت: تعداد کسانی که در چارچوب اشتغال ناقص در آمار سه میلیون و 200 هزار نفر بیکار کشور مطرح می شوند تنها 9 درصد است که درصد زیادی نیست.
عیسی منصوری افزود: در دوران رکود باید به کارهای پاره وقت توجه شود و این نقطه ضعف نیست و باید مورد حمایت هم قرار گیرد.
وی گفت: در برنامه ششم توسعه، سیاست اشتغال برای نخستین بار در نظر گرفته شده است.
منصوری افزود: بر اساس برنامه های وزارت کار، به فارغ التحصیلان دانشگاهی که کارآفرینان جذبشان کنند حداقل حقوق پرداخت می شود ضمن اینکه بیمه هم می شوند.
وی با بیان اینکه سال گذشته برای 700 هزار نفر شغل ایجاد شد، گفت: سالانه بیش از یک میلیون نفر در کشور به شمار کسانی که جویای شغل هستند اضافه می شود.