به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای عنابستانی در نشست خبری در تهران با اشاره به استقبال بی نظیر شهرداران کشورهای اسلامی از سراسر دنیا برای حضور در این اجلاس گفت: 59 شهردار از24 کشور اسلامی از قاره های آسیا ، اروپا و آفریقا صبح و عصر امروز خود را به مشهد مقدس رساندند.
وی افزود: می توان از فرصت پایتختی جهان اسلام مشهدالرضا برای احیاء و نشر تمدن نوین ایرانی - اسلامی و تقویت دیپلماسی عمومی و شهری و در واقع مرمت ارتباط و تعامل با کشورهای اسلامی بهره گرفت.
عنابستانی گفت: تقویت شبکه شهرهای اسلامی مهمترین محور این اجلاس است که در راستای آن از تجارب شهرهای اسلامی در زمینه معماری ، مبلمان و حمل و نقل شهری تبادل تجربه می شود.
وی پرداختن به معماری اسلامی را به عنوان چالش اساسی و ضعف بزرگ شهرهای کشورهای اسلامی یکی از محورهای مهم این اجلاس دانست که درباره آن علت یابی ، تدبیر و در نهایت ارائه راهکار می شود.
عنابستانی گردشگری حلال و مذهبی را یکی از اهداف کلان برگزاری این اجلاس برشمرد و افزود: همانطور که غذای حلال در دنیا برند شد و در حال حاضر حتی مورد استقبال کشورهای غیر مذهبی قرار گرفته ؛ می توان با برنامه ریزی مدون گردشگری حلال را در کشورهای اسلامی بنیان گذاشت.
وی ازشرکت اساتید تخصصی از دانشگاه های مختلف کشورهای ایتالیا ، انگلستان و هلند در زمینه شبکه سازی شهری و نگاه سیستمی به شهرهای اسلامی خبر داد و گفت: تعدادی از اساتید بنام کشورمان نیز در حوزه های مختلف شهری در این اجلاس حضور می یابند.
مشاور عالی و جانشین شهردار مشهد با اشاره به اینکه مشهد مقدس سالانه پذیرای 30 میلیون زائر داخلی و خارجی است افزود: مشهدالرضا تنها کلانشهر مذهبی جهان اسلام است که بیشترین جمعیت مذهبی را در طول سال از سراسر دنیا پذیراست و می توان با ارتباط نزدیک با شهرهای اسلامی از فرصت پایتخت فرهنگی جهان اسلام برای رشد این کلانشهر و دیگر شهرهای بلاد اسلامی بیشترین استفاده را کرد.