آغاز کار بادام کاران آستانه ای
کشت بادام زمینی در آستانه اشرفیه ، قطب اول تولید این محصول در ایران امروز آغاز شد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز گیلان حسین خانجانی کشاورز اهل روستای نقره ده زودتر از دیگر کشاورزان آستانه ای کشت بادام زمینی را در 10 هکتار از مزارع خود آغاز کرد.
مدیرجهاد کشاورزی آستانه اشرفیه امروز گفت : با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی کشت بادام زمینی 10 زودتر از پارسال آغاز شد.
محمد باقر قاسمپور افزود : پیش بینی می شود از هفته آخر مرداد برداشت این محصول در آستانه اشرفیه آغاز شود.
وی با بیان اینکه 4 هزار خانوار در بیش از 2 هزار و 500 هکتار از مزارع این شهرستان بادام کشت می کنند گفت : کشاورزان آستانه ای سالانه بیش از 5 هزار تن بادام آجیلی به بازار عرضه می کنند.
مدیرجهاد کشاورزی آستانه اشرفیه افزود : بارندگی های مرداد پارسال وهمچنین آبگرفتگی مزارع آستانه اشرفیه سبب شد 20 درصد تولید این محصول کاهش یابد.
محمد باقر قاسمپور با بیان اینکه بیش از 15 کیلومتر شبکه زهکش در مزارع بادام آستانه اشرفیه ایجاد شده است تصریح کرد : پیش بینی می شود در سال های آینده بخش زیادی از زمین های کشت بادام زمینی دچار آب گرفتگی نشود.
وی ایجاد ایستگاه تحقیقات بادام زمینی برای معرفی ارقام جدید ، شناسایی و مبارزه با آفات و بیماری ها و ارائه روش های جدید کشت را از مهمترین نیازهای این شهرستان اعلام کرد و خواستار حمایت وزارت جهادکشاوزی برای احداث این ایستگاه شد.
آستانه اشرفیه به دلیل داشتن زمین های آبرفتی حاصلخیز ناشی از رسوب رودخانه سپیدرود قطب اول تولید بادام زمینی در ایران است.
90 درصد بادام زمینی کشور در این شهرستان تولید می شود.
در تالش ، رودبار و لشت نشا هم به صورت پراکنده این محصول کشت می شود.
بررسی ها نشان می دهد سنتی بودن کشت ، ورود بی رویه بادام های قاچاق بی کیفیت به بازار و نبود صنایع تبدیلی از مهمترین مشکلات بادامکاران آستانه ای است.
مصرف بادام زمینی برای پیشگیری ازبیماری های قلبی ، عروقی ، سرطان و آلزایمر موثراست.