احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با تاکید بر اینکه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید از تخریب یکدیگر خودداری کنند، تصریح کرد: بهتر است نامزدها به ارایه برنامههای خود بپردازند تا مردم با برنامههای آنها آشنا شوند.
وی افزود: نقد عملکرد افراد چیز خوبی است منتها باید بین نقد و تخریب تفاوت قایل شد و الزامات آن نیز این است که باید همه به قانون پایبند باشیم.
مصطفی کواکبیان، نماینده تهران و داوطلب احراز صلاحیت نشده انتخابات ریاست جمهوری نیز رعایت تقوا و تمکین به قانون را شرط اخلاق مداری در انتخابات دانست.
وی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: باید توجه کنیم هر انتخاباتی مانند بازی فوتبال برنده یا بازنده دارد، اما خیلی از برنده و بازندهها کاپ اخلاق نمیگیرند و بازی جوانمردانه نمیکنند.
کواکبیان با بیان اینکه آنچه همیشه در خاطر ملتها میماند کسانی هستند که اخلاق مداری دارند ولو اینکه پیروزی نداشته باشند افزود: لذا اگر با این نگاه باشد حتماً همه ما باید با اخلاق وارد رقابتهای انتخاباتی شویم و جوهره این بحث اخلاقی هم باید تقوا باشد.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه به فرض اگر بخواهیم با تخریب دیگران بالا بیاییم ممکن است امروز کارمان پیش برود ولی درنهایت باید بعداً به خداوند پاسخگو باشیم گفت: خیلی از کسانی که برنامه ندارند و فقط اهل جار و جنجال هستند و با چنگ زدن به صورت دیگران میخواهند خودشان را مطرح کنند ذاتشان با بداخلاقی شکل میگیرد.
وی اضافه کرد: اگر ذرهای تقوا در وجود این افراد نهادینه شود اصلاً بداخلاقی نمیکنند و با اخلاق هستند و مهمتر از جوهره تقوا که نمیتوان آن را سنجید بحث قانون مداری است.
کواکبیان گفت: دراین مقوله هر کس از قانون تخلف کرد بدانید که بد اخلاقی کرده است و معتقدم قانون حتی اگر قانون خوبی نباشد همه ملزم به رعایت آن هستیم.
وی تاکید کرد: معتقدم جوهره تقوا، بحث قانون و اینکه ما بدانیم در خاطره ملتها اگرهیچ چیز باقی نماند، بداخلاقی باقی میماند خیلی مهم است.
محمدرضا تابش نماینده اردکان هم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اهداف پیامبر گرامی اسلام (ص) برای حرکت امت اسلامی در جهت اخلاق مداری گفت: نامزدهای انتخاباتی هم از نظر آموزههای دینی و هم از نظر فرهنگ ملی موظف به رعایت آموزههای اخلاقی هستند.
وی افزود: اخلاق نیکو از مولفههای شخصیتهای تاثیرگذار جامعه ماست.
نماینده مردم اردکان از نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خواست آموزههای اخلاقی را در تبلیغات انتخاباتی مدنظر قرار دهند چراکه این امر تاثیر زیادی در آرای مردم خواهد داشت.
وی افزود: هم به لحاظ قانونی و هم به لحاظ شرعی، رعایت اخلاق اسلامی در تبلیغات انتخاباتی واجب و ضروری است.
تابش با اشاره به اینکه مردم نامزدهای انتخاباتی را مورد سنجش قرار میدهند، گفت: اخلاق حکم میکند که نامزدهای انتخاباتی توانمندی خود را بگویند، احترام رقبای خود را نگهدارند، از تخریب رقبای خود پرهیز کنند و قولها و وعده هایی که قابل تحقق نیستند به مردم ندهند.