نعمت زاده : امسال 400 میلیارد تومان مشوق صادراتی پرداخت می شود
وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت : با مصوبه سازمان برنامه و بودجه ، امسال 400 میلیارد تومان مشوق صادراتی برای پرداخت به فعالان این بخش در اختیار سازمان توسعه تجارت قرار می گیرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمدرضا نعمت زاده در نشست خبری با بیان اینکه از 300 میلیارد تومان مشوق صادراتی سال گذشته فقط 50 میلیارد تومان پرداخت شد ، افزود : در سال گذشته 44 میلیارد تومان کالای غیر نفتی صادر شد که پیش بینی می شود میزان صادرات امسال بدون احتساب میعانات 25 درصد رشد داشته باشد .
وی با اشاره به بیانات اخیر رهبری درخصوص واردات محصولاتی که مشابه داخلی دارد، گفت : اخیرا با هدف محدودیت واردات این نوع کالاها پیشنهادی به دولت ارائه کردیم اما براساس قانون هیچ محدودیتی جز تعرفه برای واردات کالا وجود ندارد و لذا در موضوع ممنوعیت این نوع کالاها مجلس باید ورود پیدا کند.
نعمت زاده همچنین درخصوص حمایت از صنایع دانش بنیان افزود : از مجموع 3 هزار واحد دانش بنیان در کشور حدود 300 واحد نزدیک 10 درصد آنها صنعتی هستند اما واحدهای صنعتی دانش بنیان در مجموع 72 درصد از درآمد کل این واحدها را در اختیار دارند.
وی با تاکید بر حمایت از واحدهای صنعتی دانش بنیان گفت : صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و دانش بنیان با پرداخت تسهیلات از این واحدها حمایت می کند و دولت در 4 سال گذشته با هدف حمایت از این گروه از صنایع هرسال 200 تا 300 میلیون دلار به این صندوق تزریق کرده است.
نعمت زاده همچنین به اولویت های وزارت صنعت ، معدن و تجارت در رفع مشکل بنگاه های صنعتی اشاره کرد و افزود : حمایت از بنگاههایی که درصدد توسعه فعالیت های خود هستند در اولویت قرار دارد ، در مراجعه و بازدیدی که از برخی واحدهای صنعتی داشتم متاسفانه با واحدهایی مواجه شدم که پروانه بهره برداری داشتند ولی فقط یک سالن بود بدون اینکه تجهیزات و ماشین الاتی داشته باشد یا واحدهایی که پروانه داشتند ولی از برق و ماشین الات خبری نبود که دستور حذف این واحدها از دریافت تسهیلات را صادر کردم.
وی با بیان اینکه هر صنعتی عمری دارد که اگر نوسازی نشود محکوم به تعطیلی و توقف است ، گفت : نیمی از واحدهای متوقف از دولت های قبل و طی سالیان طولانی به جا مانده است که بنا به دلایلی صلاح نیست بازسازی شود ، برخی بنگاهها هم مشکلات انحصار ورثه دارد که امری طبیعی است و نباید به این موضوعات دامن زد ، بهتر است به 5 هزار واحدی که راه اندازی شده است توجه و اطلاع رسانی کنیم .
نعمت زاده به شرکت داروگر اشاره کرد و افزود : شرکت داروگر و خطوط تولید آن فعال است ، همچنین شرکت روغن نباتی جهان از شرکتهای زیرمجموعه داروگر نیز به فعالیت خود ادامه می دهد.
وی گفت : در 6 ماه اخیر اغلب واحدهای صنعتی موجود تقاضای توسعه داشتند که این واحدها در مقایسه با واحدهای ایجادی در اولویت حمایت قرار دارند ، در طول دولت یازدهم 3800 واحد صنعتی تعطیل موجود در داخل شهرکهای صنعتی با بیش از 35 هزار اشتغال راه اندازی شد.
نعمت زاده با اشاره به رشد 5 درصدی بخش صنعت بنا به اعلام مرکز آمار افزود : این رشد نشان می دهد که رکود نداریم ، در 8 سال دولت قبل انباشت سرمایه در بخش صنعت روند کاهشی و در مقابل در بخش مستغلات این روند افزایشی بود که ما درحال مثبت کردن این روند در بخش صنعت هستیم هرچند سرمایه گذاری در این حوزه کم است.
وی درخصوص واردات مربا گفت : اخباری که اخیرا در باره واردات مربا منتشر شده ناشی از کمبود اطلاعات است ، 96 درصد از 22 میلیون دلاری که به اصطلاح صرف واردات مربا شده مربوط به واردات مواد اولیه مورد نیاز صنایع غذایی است و تنها 8 صدم درصد این مبلغ به واردات مربا اختصاص یافته و بقیه صرف تامین نیاز 100 محصول دیگر شده است.
نعمت زاده با بیان اینکه از سال 93 نسبت به تخصیص صحیح ارز اقدام کردیم ، افزود : ابتدا تخصیص ارز به کالاهای گروه 10 را متوقف کردیم و سود بازرگانی این نوع کالاها را به دو برابر افزایش دادیم.
وی گفت : بازرسی از 4900 بنگاه صنعتی حاکی از هزینه تسهیلات اعطایی در محل خود بوده است ، ضمن اینکه از محل رونق تولید حدود 10 هزار اشتغال جدید ایجاد و حدود 2500 اشتغال هم تثبیت شد.
نعمت زاده با مثبت ارزیابی کردن عملکرد بخش صنعت و معدن افزود : 5.6 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی برای مشارکت با طرف های ایرانی با سهم 30 تا 100 درصد در وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب رسید که امیدواریم به نتیجه برسد.
وی همچنین به همکاری شرکتهای خودروساز خارجی اشاره کرد و گفت : باید منافع ملی را رعایت کنیم ، شرکت رنو فرانسه برای انعقاد قرارداد بسیار جدی است و از آنجا که تلاش می کنیم اشتباهات گذشته را در قراردادها تکرار نکنیم ، دوستان ما اخیرا حسابرسی مجددی داشتند و قیمت بالاتری ارائه کردند که کمی کار را به تاخیر انداخت.
نعمت زاده افزود : قرارداد با بنز هم تقریبا تمام شده است و ما اکنون بر سر افزایش سهم داخلی بحث می کنیم ضمن اینکه مشارکت ما با سیتروئن بصورت5050- نهایی شده است و سایپا کاشای را بعنوان آورده اعلام کردیم و سیتروئن سهم خود را پرداخت کرده است.
وی با اشاره به نمایندگی شرکتهای خودروساز خارجی در کشور گفت : پیش از این نمایندگی شرکتهای خودروساز خارجی در کشور رها بودند و ما درصدد ساماندهی این نمایندگی ها برآمدیم ، قانون می گوید نمایندگی باید رسمی باشد ولی خارجی ها نمایندگی نمی دادند لذا اعلام کردیم نمایندگی هایی که با تائید نمایندگی مادر در دیگر کشورها کار می کنند می توانند به ما نمایندگی بدهند و اساسا هدف ما از ساماندهی تامین منافع مردم و مشتریان است.
صدا و تصویر دارد.