حمله تروریستی جدید در پاریس
مسئول مبارزه با تروریسم در اتحادیه اروپا: خطر تروریسم در اروپا در وهله نخست در پدیده رادیکالیزه شدن عقیدتی در متن جوامع اروپایی ریشه دارد.
در حالی که دو روز تا برگزاری دور نخست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه مانده بود، شامگاه پنجشنبه و در آخرین روز مبارزات انتخاباتی در این کشور، حمله ای تروریستی در خیابان شانزه لیزه در مرکز پاریس روی داد.
در این حمله یک مأمور پلیس کشته شد و سه تن دیگر زخمی شدند که یکی از آنها یک گردشگر و دو تن دیگر پلیس بودند. حال یکی از این پلیسها وخیم گزارش شده است.
در فرانسه بعد از حملات 13 نوامبر 2015 در پاریس که به کشته شدن 283 نفر منجر شد وضع فوق العاده اعلام شده است.
دادستان کل پاریس درباره تیراندازی پنجشنبه شب در پایتخت فرانسه اعلام کرد کریم الشرفی عامل تیراندازی که خودش نیز کشته شده است متولد فرانسه و حومه پاریس است.
ژان کریم فال کارشناس مسایل سیاسی درباره حمله ای تروریستی در خیابان شانزه لیزه در شبکه فرانس 24 گفت: اغلب سوءقصدهای اخیر تروریستی در فرانسه در رقه سوریه طراحی و تصمیم گیری شده است که به عنوان پایتخت فرانسه زبان های داعش نیز محسوب می شود. وی در ادامه افزود: رقه پایتخت فرانسه زبان های داعش است که بسیاری از جنگاوران فرانسه یا بلژیکی که فرانسه و بلژیک را برای جهاد ترک کرده اند، اغلب شان در شهر رقه هستند.
رئیس یگان هماهنگی مبارزه با تروریسم در فرانسه نیز پیش از این فاش کرد که حدود 3 هزار اروپایی از جمله 700 فرانسوی به گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه پیوستهاند.
"لویک گارنیه" به روزنامه فیگارو گفت: بر اساس گزارش ها، تعداد فرانسویها و یا اتباع فرانسوی عضو داعش حدود 700 نفر هستند که حدود 232 نفر آنان کشته شدهاند. وی تأکید کرد که در سال 2015 نزدیک به 30 هزار خارجی به داعش پیوستند، که این رقم اکنون به 12 هزار نفر کاهش یافته است که از بین آنها 3 هزار نفر اروپایی هستند.
علاوه بر این، دولت فرانسه به صورت مستقیم حمایت مالی و تسلیحاتی از داعش داشته است به طوری که اخیرا در یک مورد شعبه شرکت فرانسوی- سوئیسی لافارژ در سوریه به حمایت مالی از داعش اذعان کرده است و نیز به صورت غیرمستقیم در قطعنامه های شورای امنیت علیه دولت سوریه و در حمایت از مواضع گروه تروریستی داعش مشارکت داشته است.
اخیرا مسئول مبارزه با تروریسم در اتحادیه اروپا ریشه خطر تروریسم در اروپا را در وهله نخست به پدیده رادیکالیزه شدن عقیدتی در متن جوامع اروپایی مرتبط کرده است.
ژیل دو کرکوف در مصاحبه با شبکه فرانس 24 درباره از سرگیری سوءقصد های تروریستی در اروپا و به طور اخص سوءقصد اواخر مارس امسال در لندن گفت: درسی که می توان از این سوءقصد ها گرفت این است که خطر فقط از خارج از مرزهای ما وارد نمی شود. قبلا در این باب هشدارهایی داده شده است که این خطر در درون کشورهای ما نیز وجود دارد. باید در این مورد به طور اخص به افرادی که بعد از مشارکت در نبردها به کشورهای خودشان باز می گردند اشاره کرد. وی در ادامه افزود: از این جهت یک مشکل و خطر به این افراد زمانی که به اروپا برمی گردند مربوط می شود. جنبه دیگر خطر تروریستی کاملا داخلی است. اشاره من به افرادی است که هیچ پیوندی با سازمان (داعش) ندارند و از کشور خارج نشده اند و تحت هدایت گروه خاصی قرار ندارند.
پیش از این نیز مرکز مبارزه با تروریسم اروپا که بخشی از یوروپل "پلیس اروپا" است اواخر ژوئیه 2016 اعلام کرد: از میان افراطی های وابسته به گروه تروریستی داعش، دست کم 4300 نفر، شهروند اروپایی هستند که پس از پیوستن به داعش، به خاورمیانه آمده اند.
البته بذر تروریسم در خاورمیانه ابتدا توسط برخی کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه و انگلیس به همراه آمریکا، رژیم اسرائیل و متحدان عرب آنها در خاورمیانه کاشته شد که از آن به عنوان ابزاری برای رسیدن به منافع خود در منطقه استفاده می کردند.
اما پس از حملات ژانویه و نوامبر 2015 در پاریس و حمله مارس 2016 در بروکسل و نیز برخی حملات تروریستی اخیر در آلمان و انگلیس مقامات امنیتی اروپا بارها درباره تهدیدهای تروریستی سخن گفته اند.
به نظر می رسد موضع گیری تصنعی کشورهای اروپایی علیه تروریسم برای مبری دانستن خود از حمایت تروریست بوده است. زیرا کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه و انگلیس نقش تعیین کننده ای در ایجاد و تقویت داعش و دیگر گروه های تکفیری در سوریه ایفا کرده اند.
از سوی دیگر در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه، حادثه تروریستی شانزه لیزه پاریس واکنش نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری را در پی داشت که به ابزاری برای بهره برداری انتخاباتی برخی از آنها نیز تبدیل شده است.
-----------------
مسلم ملکی