ایجاد پنجره واحد تجاری، پایانی بر عصر تجارت کاغذی
پنجره واحد تجارت فرامرزی، میتواند منجر به کاهش هزینهها از طریق کاهش تأخیر در تهیه مجوزها شود و ترخیص کالاها را تسریع کند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از گمرک ایران؛ سید رضی میری رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران گفت: ایجاد پنجره واحد تجاری کار بسیار مثبتی در تجارت کشور است و باید زیرساختهای لازم برای انجام بهینه و مطلوب این طرح فراهم شود.
رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران، معتقد است پیدایش و اجرای موفقیت آمیز پنجره واحد به پیش شرطها و عواملی بستگی دارد که در کشورها و پروژههای مختلف ممکن است، متفاوت باشد، اما یکی از عوامل کلیدی موفقیت در استقرار پنجره واحد تجاری، وجود عزم و اراده سیاسی و هدایت برنامه ریزی شده فعالیتهای لازم در این مسیر از سوی دولت است که به نظر میرسد این اراده و عزم جدی برای اجرایی کردن سامانههای تسهیل تجارت وجود دارد، اما باید به دنبال حل دستاندازهای اجرای طرح پنجره واحد در داخل کشور باشیم.
مظفر علیخانی، معاون فنی و بازرگانی اتاق ایران هم عملیاتی شدن «پنجره واحد تجارت فرامرزی» را یک اقدام مثبت در راستای آسان سازی امور، افزایش شفافیت در سیستم و کاهش فساد سیستمی میداند که تحقق آن میتواند گام وموثری در زمینه تسهیل تجارت با دنیا باشد.
وی در ادامه میافزاید: جای امیدواری است که با شفاف سازی چرخش اطلاعات تجاری، تسریع و تسهیل در ارائه خدمات بازرگانی و جلوگیری از سوء استفاده و تخلفات کمک کرد و از سوی دیگر، تسهیل تجارت با دنیا و کاهش زمان و هزینه تجارت و در نهایت رشد صادرات اقتصادی کشور را موجب شد.
علیخانی در عین حال تصریح میکند: انتظار بازرگانان، کاهش هزینهها و تسهیل تجارت فرامرزی و پرهیز از دوباره کاری ومراجعه متعدد به نهادهای ذی ربط در این زمینه است. به طوری که با بهبود فرایندهای تجارت کشور، جایگاه بین المللی جمهوری اسلامی ایران نیز بر اساس شاخص تجارت فرامرزی، لجستیک تجاری، رقابت پذیری اقتصاد و توانمند سازی تجارت ارتقا خواهد یافته است. از این رو میتوان امیدوار بود که رتبه ایران در شاخصهای کسب و کار هم بهبود یابد.