اول اردیبهشت ماه همزمان با سالروز تولد شیخ اجل استان سخن ، سعدی شیرازی، یادروز سعدی نام گرفته است.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.
دکتر ظریف وزیر امور خارجه از ماجرای نصب فرش مزین به شعر بنی آدم سعدی در سازمان ملل نوشته است که خلاصه ای از آن را ذکر می کنیم:
"... در دوران سفارت در سازمان ملل متحد در سال 1383 مطلع شدم که یکی از معروفترین تجار فرش اصفهان، یک فرش نفیس پنج متر در پنج متر بافته است که در وسط فرش شعر سعدی "بنی آدم" با نخ طلا نوشته شده است. ایشان اظهار تمایل کردند که این فرش را به سازمان ملل متحد هدیه بدهند به شرطی که آن را در یک محل مناسب نصب کنند.
با توجه به ابعاد این فرش هر دیواری برای نصب آن مناسب نبود ... فقط چند دیوار در کل مقر ملل متحد وجود داشت که می شد این فرش را روی آن نصب کرد. یکی دیواری بود که فرش بزرگ شش در چهاری که در زمان مرحوم دکتر مصدق به ملل متحد هدیه شده بود روی آن نصب بود و دیگری دیوار بزرگ "سالن مذاکرات نمایندگان" بود که فرشی از دیوار چین وسط آن دیوار نصب شده بود.... خبردار شدیم که می خواهند فرش چین را برای شستشو پایین بیاورند. در آن دیوار جای دو فرش بود، اما فرش چین در وسط آن دیوار قرار داشت. لذا با پیگیری زیاد یکی از همکاران خوبم در نمایندگی، توانستیم فرش مزین به شعر سعدی را همانطور که در عکس می بینید در کنار فرش دیوار چین نصب کنیم.
در تابلوی کنار فرش نیز ترجمه زیبایی از شعر سعدی را به انگلیسی تهیه کردیم تا بینندگان علاوه بر زیبایی هنر ایرانی، با مفاهیم بلند انسانی فرهنگ ایرانی نیز آشناتر شوند.
بالاخره شعر سعدی به سازمان ملل متحد رفت."
رهبرانقلاب در سخنی در 12 اسفند 1377 فرمودند: آنچه که مولوی، عطار، حافظ، سعدی و... فراهم آوردهاند، زمانی میتواند مورد استفاده کامل بشریت قرار گیرد که به زبان فارسی در اختیار پژوهندگان آن گذاشته شود.
بنی آدم اعضای یکدیگرند بنی آدم اعضای یکدیگرند بنی آدم اعضای یکدیگرند بنی آدم اعضای یکدیگرند بنی آدم اعضای یکدیگرند