ناامنی های شغلی در اروپا ،
روزنامه نگاران اروپا خودسانسور هستند
ارعاب روحی یا جسمی بسیاری از روزنامه نگاران اروپایی موجب شده است بخش زیادی از آنان به خودسانسوری روی آورند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ به گزارش خبرگزاری فرانسه از استراسبورگ فرانسه، شورای اروپا در گزارشی که امروز منتشر کرد ارعاب روحی یا جسمی بسیاری از روزنامه نگاران اروپایی و فشار آوردن بر آنها از طریق اینترنت یا پیگردهای قضایی را محکوم کرد که موجب می شود بخش زیادی از آنان از بیم این فشارها به خودسانسوری روی آورند.
طی سه سال اخیر چهل درصد روزنامه نگارانی که در نظرسنجی شورای اروپا شرکت کردند اعلام کردند با مداخله های بی مورد در فعالیت خود مواجه شده اند به طوری که این مسئله بر زندگی خصوصی آنها تاثیر گذاشته است. از مهم ترین فشارها می توان به خشونت روانی اشاره کرد که 69 درصد جامعه آماری با آن مواجه شده بودند و پس از آن نیز فشارهای اینترنتی (53 درصد) قرار داشت. همچنین 35 درصد روزنامه نگاران در این جامعه آماری با ارعاب پلیس مواجه شده اند و 13 درصد نیز با فشارهایی با ماهیت جنسی رو به رو شده اند.
همچنین 23 درصد اعضای این جامعه آماری، بازداشت یا بازجویی یا تهدید به پیگرد شدند یا تحت پیگرد قرار گرفته بودند.
اهانت ، عامل پیگردها
در حالی که قوانین مربوط به اهانت، عامل بخش اعظم پیگردها بود، روزنامه نگاران در ترکیه عمدتا بر اساس قوانین مبارزه با تروریسم یا قوانین مربوط به امنیت یا منافع کشور تحت پیگرد قرار گرفته اند. روزنامه نگاران ترکیه ای بیشترین شمار قربانیان را در این جامعه آماری تشکیل می دادند (حدود 87 درصد).
فشارها و ترس از مواجه شدن با فشارها، موجب شده است 31 درصد روزنامه نگاران از میزان پوشش دادن برخی رویدادها بکاهند و 15 درصد آنان نیز کلا از پوشش دادن برخی رویدادها دست بردارند و 23 درصد نیز اطلاعاتی را که در اختیار دارند منتشر نکنند.
در مقابل، 36 درصد سئوال شوندگان گفتند این فشارها موجب می شود آنها تمایل کمتری به خودسانسوری و تمایل بیشتری به انتشار برخی اطلاعات داشته باشند. بخش اعظم این فشارها به پلیس گزارش نمی شود به طوری که 57 درصد روزنامه نگاران قربانی این فشارها، به پلیس اطلاع نمی دهند.
در گزارش شورای اروپا آمده است، ارعاب روزنامه نگاران و اعمال فشار بر آنها و تهدید آنها و خشونت علیه آنها و مجازات نشدن عاملان این فشارها، جزء جدی ترین چالش ها در برابر آزادی بیان و آزادی مطبوعات است.
در این تحقیقات 940 روزنامه نگار از 47 کشور عضو شورای اروپا به اضافه بلاروس شرکت داشتند. با این همه شورای اروپا اعلام کرد این جامعه آماری نماینده همه روزنامه نگاران نیست از این رو نتایج این گزارش را نمی توان بر همه روزنامه نگاران در کشورهای عضو شورای اروپا تعمیم داد.