محمدعلی نجفی در این نشست که گیلانی هایی که در استان های دیگر استاندار بودند هم حضور داشتند افزود : یکی از مواردی که رهبر معظم انقلاب در چند سال اخیر نسبت به آن توجه و تأکید دارند موضوع اقتصاد مقاومتی و مباحث اقتصادی است که در گیلان نیز دستاوردهایی در این بخش داشتیم.
وی به برخی از دستاوردهای دولت در گیلان اشاره کرد وافزود : نرخ بیکاری در ابتدای دولت یازدهم 6/15 درصد بود که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران این نرخ در پایان سال 95 به 3/11 درصد تقلیل یافته است.
استاندار گیلان به رتبه پنجم گیلان در سال 92 در شاخص بیکاری نیز اشاره و خاطر نشان کرد : اگرچه در زمان کنونی گیلان در جایگاه 21 از لحاظ بیکاری قرار دارد و در شاخص اشتغالزایی نیز جزء استان های برتر کشور است اما قانع نبوده و در تلاش هستیم تا بیکاری استان کاهش یابد.
محمدعلی نجفی گفت : بهبود فضای کسب و کار بویژه در بخش خصوصی باعث شده تا شاهد رونق بخش اشتغال در استان باشیم.
وی با اشاره به اینکه استانداران در ادوار مختلف دغدغههایی برای پیشرفت گیلان داشتهاند اظهار داشت : از سالهای گذشته در بخش های مختلف اقداماتی شروع شده بود که هر کدام در ارتقاء گیلان موثر بوده است.
استاندار گیلان تکمیل راهآهن قزوین - رشت ، آزاد راه رشت - قزوین و رونق منطقه آزاد انزلی را طی سال های گذشته جزء مطالبات استان عنوان کرد و گفت : اگرچه آزاد راه در دولت گذشته مورد بهره برداری قرار گرفت اما بیش از 13 کیلومتر که عمده آن را تونل و مناطق صعب العبور تشکیل میدهد به عنوان گره ترافیکی باقی ماند.
محمدعلی نجفی افزود : علی رغم مشکلات درآمدی دولت بخشی از باقیمانده آزاد راه در 2 قطعه 900 متری و نیز بیش از 3 کیلومتری که هزینه سنگینی را در برداشت تا قبل از عید سال 96 در2 مرحله به بهرهبرداری رسید و خوشبختانه با بهرهبرداری از این مسیر بیش از 80 درصد بار ترافیکی ورودی آزاد راه قزوین- رشت حل شده است.
وی با اشاره به اینکه 20 درصد معادل 8 کیلومتر آزاد راه رشت- قزوین باقی مانده است گفت : با مصوبه دولت یازدهم بخش اول از این قطعه نیز در حال واگذاری برای اجرا است.
استاندار گیلان راه آهن قزوین - رشت را نیز یکی از مطالبات همیشگی استانداران در سالهای گذشته دانست و اضافه کرد : تا سال 91 ، 680 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده بود که در این دولت در بخش باقیمانده که عمدتاً تونلها و پل ها را شامل میشد بیش از هزار و 100 میلیارد تومان هزینه شده و اکنون پیشرفت بالای 97 درصدی زیرسازی را شاهد هستیم.
محمدعلی نجفی به اتصال راه آهن قزوین - رشت تا انزلی و بندرکاسپین اشاره و خاطر نشان کرد : این مسیر نیز تاکنون در حدود 15 درصد پیشرفت کار را شاهد است.
وی اتصال راه آهن قزوین - رشت به آستارا را نیز یکی از مصوبات سفر رییس جمهور به گیلان در سال 94 عنوان کرد و گفت : راه آهن آستارا در جمهوری آذربایجان تا 8 کیلومتر به مرز ایران باقی مانده بوده که خوشبختانه با اتصال راه آهن آستارا- آستارا و ابراز تمایل 500 میلیون یورویی کشور آذربایجان برای سرمایه گذاری در این بخش نیز افزایش پیدا کرد.
استاندار گیلان افزود : تشکیل ستاد رفع موانع تولید و تسهیل سرمایه گذاری را یکی از اقدامات گیلان در چند سال گذشته عنوان کرد و افزود : این اقدام 5/1سال قبل از ابلاغ قانون توسط دولت در گیلان آغاز و سپس با دستور معاون رییس جمهور با اختیارات بیشتر به کل کشور تسری پیدا کرد. محمد علی نجفی تشکیل این ستاد را یکی از اقدامات موثر در اشتغالزایی بیشتر در گیلان عنوان کرد و گفت : با اهتمام ویژه ای که در این ستاد شکل گرفت به رغم سهم 470 میلیارد تومانی گیلان بیش از 510 میلیارد تومان جذب شد.
وی خاطر نشان کرد : این اقدام باعث شد تا بخش عمدهای از کارخانههای نیمه فعال استان مجدداً راهاندازی شود.
استاندار گیلان با بیان اینکه در بخش گاز رسانی به روستاها ، استان گیلان بسیار موفق عمل کرد گفت : با استفاده از تبصره 2 بند ق بودجه توانستیم شاخص 63 درصدی گاز رسانی در استان گیلان در شروع به کار دولت یازدهم را به 95 درصد برسانیم.
محمد علی نجفی با اعلام سبز بودن 8 شهرستان استان ، خاطر نشان کرد : امیدواریم در 6 ماهه اول سال 96 بتوانیم 8 شهرستان دیگر را نیز سبز اعلام کنیم.
وی افزود : این اقدام ویژه علی رغم وجود مناطق سخت گذر در برخی شهرستانهای استان شکل گرفته است.
استاندار گیلان گفت : توسعه پرورش ماهی در قفس را به عنوان یکی از شیوههای نوین در سطح دنیا دانست و گفت : با بهره برداری از هزار تن پرورش ماهی در قفس در گیلان در این بخش پیشرو هستیم.
محمد علی نجفی با اشاره به تلاش های انجام شده در خصوص تکمیل بخش مسکن مهر اشاره افزود : با عزمی که در اتمام واحدهای مسکن مهر در استان شکل گرفت از حدود 75هزار واحد مسکن مهر استان بیش از 60 درصد آن در این دولت واگذار شد .
وی از برنج ، چای ، پیله ابریشم و میوههای سردرختی را جزء محصولات برجسته کشاورزی گیلان یاد کرد و اضافه کرد : گیلان در ظاهر منابع آبی فراوان دارد اما بارش متوسط 10 هزار و 295 میلی متر در سال حاکی از آن است که کمتر از 260 میلی متر در فصول مورد نیاز مزارع برنج است.
استاندر گیلان با اشاره به اینکه هزار میلی متر آب گیلان در جلگه به دریا میرود گفت : ذخیره سد سفیدرود در سالهای بدو انقلاب یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب بود که متأسفانه با سدهای بالا دستی در 8 استان این ظرفیت به یک میلیارد و 50 میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است. محمد علی نجفی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر با 2 سال خشکسالی مواجه بودیم افزود : علیرغم اینکه 170 هزار هکتار از اراضی شالیزاری باید از آب سد استفاده کنند اما تمام اهتمام ما بر این است تا ذخایر سد سفیدرود را برای روزهای خاص نگه داریم.
وی با اشاره به تلاش های دولتهای گذشته در شروع ساخت سدهای پلرود ، شفارود ، لاسک و دیورش اضافه کرد : سد پلرود پس از 20 سال از شروع ساخت در آغاز دولت یازدهم تنها 19 درصد پیشرفت داشته که با اهتمام ویژه و علیرغم مشکلات درآمدی در حال حاضر شاهد پیشرفت بالای 55 درصد هستیم.
استاندار گیلان به بهرهمندی 144 میلیون یورو سرمایه گذاری برای سد شفارود به عنوان تنها فاینانس در سال 92 اشاره کرد و گفت : در حال حاضر پیشرفت فیزیکی 35 درصدی را در این سد شاهد هستیم و کار با جدیت در حال انجام است تا عمده مشکلات تأمین آب غرب گیلان را برطرف نماید.
محمد علی نجفی افزود : به منظور رفع بسیاری از مشکلات کشاورزان 11 سد لاستیکی در سطح استان در دست ساخت است.
وی با ثبات و افزایش قیمت برنج و کنترل واردات بی رویه برنج در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و اضافه کرد : بحمدا... در حال حاضر با افزایش قیمت برنج هزینه کاشت ، داشت و برداشت برای کشاورز اقتصادی شده است.
استاندار گیلان به شرایط نامطلوب محصول چای در ابتدای دولت یازدهم اشاره کرد و گفت : 32 هزار هکتار سطح زیرکشت چای که به 18 هزار هکتار رسیده بود.
محمد علی نجفی افزود : در این دولت تمام چای تولیدی چایکاران در همان سال به فروش رسید و قیمت برگ سبز چای 100 درصد افزایش یافت.
وی اضافه کرد : با امیدی که چایکاران گرفتند بیش از 3 هزار و 500 هکتار باغات چای مخروبه احیاء شد.
استاندار گیلان به ساخت بیمارستانهای جدید و بهرهبرداری از بیمارستانهای مجهز نیز اشاره کرد و گفت : در این دولت چند بیمارستان به بهرهبرداری رسید که بیمارستان پارس که با سرمایهگذاری 120 میلیارد تومانی بخش خصوصی به بهرهبرداری رسید از بزرگترین آنها بود.
در این نشست همچنین هریک از استانداران ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده در توسعه بخش های مختلف گیلان به ارائه تجربیات و راهکارهای خود در خصوص بهره گیری از توانمندی های استان پرداختند.