پخش زنده
امروز: -
آیت الله مکارم شیرازی در پیام تصویری به اجلاس سراسری مدیران و موسسان حوزه های علمیه خواهران گفت: نخبگان سرمایه های اصلی جامعه هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ایت الله مکارم شیرازی در پیام خود گفت :تشکیل حوزه علمیه خواهران از کارهای بزرگ حوزه های علمیه است .
ایشان افزود : سرمایه اصلی منابع زیر زمینی نیستند بلکه نخبگانی هستند که در راه اعتلای دین و کشور فعالیت می کنند.
ایشان به نقش خواهران حوزوی در جامعه اشاره کرد و گفت :
در انقلاب، راهپیمایی ها و بسیاری از موارد نقش زنان فراموش شدنی نیست ، و امروز هم نقش
زنان در جلوگیری از آسیب های مختلف بسیار قابل
توجه است.
ایشان شناسایی استعدادهای برتر خواهران را مهم ارزیابی کرد و افزود : از خواهران طلبه درخواست می شود تجربیات خود را در اختبار یکدیگر قرار دهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در سومین روز این اجلاس، با اشاره به اینکه یکی از مسائل مهم در کشور ما مسئله آسیب های اجتماعی است، گفت: ریشه همه معزلات مسئله اقتصادی است که باید هر چه زودتر فکری به حال آن کرد.
وی گفت: جوانان باید به سمت کارافرینی بروند نه به سمت کار دولتی چرا که افرادی تلقی می کنند که کار دولتی می تواند بهترین گزینه باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در برخی روستاها که به موضوع کارافرینی توجه کرده اند، بیکاری با این وضع کشور، از بین رفته است.
لاریجانی ادامه داد: با حل یک مشکل برخی مشکلات هم در کنار آن مرتفع می شوند.
وی تجربیات موجود در حوزه روان شناسی را در کاهش آ سیب های اجتماعی موثر دانست و تصریح کرد: لازم است ساز و کارها فراهم شود تا طلبه ها از این تجربیات استفاده کنند.
لاریجانی افزود: بخشی زیادی از آسیب های اجتماعی مقداری به یاس و ناامیدی برمی گردد، و متاسفانه تبلیغات ما به این مسئله توجه نمی کنند.
وی از میزان بالای منفی گرایی در کشور گلایه کرد و گفت: کارهای زیادی در حال انجام است و کارهای زیادی در طول سی سال انجام شده است پس نباید مایوس بود.
لاریجانی ایجاد روحیه امیدوارانه در کشور را لازم دانست و افزود: نقش طلاب در این زمینه بسیار موثر خواهد بود.
وی حضور مدارس فعال حوزوی در استان های مختلف را کمک مناسبی برای کاهش آسیب ها و مشکلات دانست و گفت: وجود نهاد روحانیت در کنار مسئولان لازم است.
وی تصریح کرد: مساجد ما خالی است و لازم است با حضور روحانی که این مکان مقدس را پر کنیم، با این شرایط مردم احکام را از چه کسی بپرسند.
لاریجانی گفت: ما هر کمکی به این طرح می کنیم که مساجد ما روحانی معین داشته باشد.
وی ابراز داشت: وظیفه اصلی روحانیت راهنمایی مردم است نه حضور در کارهای دولتی، بنابراین نقش حضور و چهره به چهره روحانی با مردم موثر است و این نقش حفظ دیانت مردم است.
لاریجانی عنوان کرد: اگر مردم را دین دار بار بیاوریم بسیاری از مشکلات و آسیب های اجتماعی حل خواهد شد.
مدیر حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور هم در این اجلاس، با اشاره به اینکه یکی از دغدغه های نظام، کاهش آسیب های اجتماعی است، گفت: برای این منظور با ورود خواهران طلبه و مشاوره و مطالعه، میزان طلاق در یکی از استان ها و میزان خودکشی در استانی دیگر کاهش یافته است.
حجت الاسلام و المسلیمن جمشیدی حوزه های علمیه خواهران را ظرفیت نهفته کشور خواند و افزود: اولین دستاورد موسسین و مدیران حوزه های خواهران هویت خواهران طلبه در حوزه
های مختلف در کنار حوزه های علمیه برادران است.
وی به تولید محتوی دینی در شبکه کوثر نت با ۲۲ هزار عضو فعال اشاره و بیان کرد: ۳۷ هزار خواهر برای فعالیت دینی در عرصه فضای مجازی اعلام آمادگی کرده اند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران تقویت بنیه علمی خواهران طلبه را ضروری دانست و افزود: باید سطح چهار حوزه خواهران را جدی بگیریم.
حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی بزرگ ترین مرکز داده کشور را در حوزه علمیه خواهران خواند و گفت: این مسئله سبب پیشرو بودن در حوزه فعالیت های مجازی و پشتیبانی در کشور شده است.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در این اجلاس، عنوان کرد: از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران، حضور قشر بانوان در نهادهای علمیه به ویژه حوزه علمیه خواهران است که بیانگر عجین شدن این قشر به معارف الهی است.
وی گفت: اگر مدیریت معنوی و تبلیغ را وظیفه حوزه می دانیم پس باید به آن حساس باشیم، پس روحانیت فعال و نقش آفرین را می طلبیم.
اعرافی با اشاره به اینکه ورود حوزویان به مسائل اجتماعی باید با تامل، تفکر و تدبر باشد، افزود: ورود به مسائل اجتماعی و فرهنگی دو جنبه دارد، وظیفه دینی و وظیفه فرهنگی.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور اظهار داشت: حاشینه نشینی، جنگ، فقر، و اشغال، از دغدغه های امروز دنیا است و با استفاده از سلاح های کشتار جمعی و شیمیایی می توان ده ها بار زمین را زیر و رو کرد.
اعرافی به گروه های تکفیری و کتاب هایی که به آنها آموزش داده می شود اشاره کرد و گفت: روحیه اسلام واقعی روحیه جهادی است.
وی گفت: دین و فرهنگ و نظام اسلام به آسیب های اجتماعی گره خورده بنابراین ورود حوزه ها لازم است.
مدیرحوزه های علمیه افزود: در این راستا حوزه ها قدم های بیشتری باید بردارند و اندیشه تمدنی و اسلامی را تدوین و پیاده سازی کنندو در این راستا وظیفه حوزه خواهران ویژه است.
وی بیان کرد: حوزه خواهران به تولید و تدوین و تبیین اندیشه های اجتماعی بپردازد و باید مظهر خانواده پاک و فعال، ازدواج درست و تربیت صحیح فرزندان باشد.
حجت الاسلام و المسلمین فاضل لنکرانی هم با اشاره به موفقیت های حوزه های علمیه خواهران اشاره کرد و گفت: تاثیر گذاری خواهران در امر تبلیغ دین موثر تر است.
وی با اشاره به اینکه اسلام فرقی میان زن و مرد قرار نداده است و تفاوت ها در خصوص ویژگی های جسمی و روحی آنان است افزود: دادن حق طلاق به زنان در عقدنامه اشتباه است چرا که اسلام ، با دلایل منطقی این حق را به مردان داده است که در حفظ کیان خانواده صبورتر هستند.
وی با اشاره اینکه ریشه همه خودخواهی ها، فساد و آسیب ها، بی توجهی به حضور خداوند است عنوان کرد:
در حوزه های علمیه اگر در کنار درس ، درک عظمت خدا وجود نداشته باشد به جایی نخواهیم رسید.
سیزدهمین اجلاس سراسری مدیران و موسسان حوزه های علمیه خواهران امروز پس از سه روز به کار خود پایان می دهد .