دیده بان حقوق بشر اعلام کرد؛
استرالیا فروش تسلیحات به عربستان را متوقف کند
دیده بان حقوق بشر، با هدف جلوگیری از جنایات جنگی در یمن، منع فوری فروش تسلیحات استرالیا به عربستان سعودی را خواستار شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما پایگاه اینترنتی دیده بان حقوق بشر در گزارشی نوشت: دولت استرالیا باید فوراً فروش سلاح به عربستان سعودی را متوقف کند.
در این گزارش آمده است: دیده بان حقوق بشر در نامه ای به مالکوم ترنبول، نخست وزیر استرالیا نوشت استرالیا باید فروش تسلیحات به عربستان سعودی را به خاطر حملات هوایی ائتلاف به رهبری این کشور به یمن فوراً متوقف کند. استرالیا همچنین باید جزئیات مربوط به سلاح هایی را که به سایر اعضای ائتلاف به رهبری سعودی فروخته است، آشکار سازد، ائتلافی که کمپین حملات هوایی علیه یمن را انجام می دهد. همچنین باید مشخص شود که آیا سلاح های ساخت استرالیا در حملات غیرقانونی ائتلاف مورد استفاده قرار گرفته است یا خیر.
این گزارش می افزاید: بر اساس گزارش های رسانه ای، در سال گذشته، وزارت دفاع آمریکا چهار مجوز صادرات سلاح به عربستان سعودی را صادر کرده است اما اطلاعات مربوط به کمیت و کیفیت این سلاح و تجهیزات فروخته شده را افشا نکرده است. از زمانی که کمپین حملات هوایی ائتلاف به رهبری سعودی علیه یمن در ماه مارس 2015 آغاز شد، سازمان ملل و سازمان های غیردولتی، از جمله دیده بان حقوق بشر، حملات هوایی غیرقانونی و متعدد علیه یمن را مستند کرده است که برخی از آنها آشکارا جنایت جنگی و حمله علیه منازل، بازارها، مدارس و بیمارستان ها بوده است.
'الین پیرسون'، مدیر گروه دیده بان حقوق بشر در استرالیا در این باره گفت: «ترنبول، نخست وزیر استرالیا فروش سلاح به عربستان سعودی را تأیید کرده است و این در حالی است که او باید از اهرم فشار استرالیا علیه ریاض استفاده کند تا به حملات غیرقانونی این کشور در یمن پایان دهد. تا زمانی که عربستان سعودی حملات غیرقانونی خود را بررسی و متوقف نکند، استرالیا نباید به این کشور سلاح و تجهیزات نظامی بفروشد.»
دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد، پس از دو سال از آغاز نبرد در یمن، دست کم 4773 غیرنظامی کشته و 8272 تن زخمی شده اند که بسیاری از آنها در حملات هوایی ائتلاف به رهبری سعودی کشته شده اند. این ائتلاف به طور جدی موارد نقض قوانین جنگی را که گروه های مختلف بیان می کنند، بررسی نمی کند و هیچ اطلاعاتی در مورد نیروهای این کشور که در این حملات شرکت می کنند، فاش نمی کند.
دیده بان حقوق بشر افزود: ائتلاف به رهبری سعودی همچنین یمن را تحت محاصره دریایی قرار داده است، محاصره ای که بحران انسانی جدی در این کشور را بدتر کرده است و سازمان ملل اخیراً آن را یکی از بدترین بحران های دنیا توصیف کرد. محاصره دریایی یمن، مانع ورود کشتی های حامل کمک های بشردوستانه و نیازهای حیاتی و اقلام دارویی و پزشکی به مردم این کشور شده است و ارسال کالاهای غیرنظامی را به مدت سه ماه به تعویق انداخته است. نزدیک به 19 میلیون یمنی - بیش از دو سوم جمعیت کل این کشور - به کمک های بشردوستانه نیاز دارند و هفت میلیون نفر از جمعیت آن با تهدید گرسنگی روبرو هستند.
دیده بان حقوق بشر همچنین افزود: کشورهای متعددی وجود دارند که به شکل فزاینده ای در مورد فروش سلاح به عربستان سعودی بی تمایل شده اند. در ماه مارس 2016، پارلمان هلند هر گونه صادرات سلاح به عربستان سعودی را منع کرد. فروش سلاح های انگلیسی به عربستان سعودی نیز در حال حاضر تحت نظارت قضایی است.
چندین سناتور آمریکایی هم اخیراً لایحه ای را به مجلس سنا معرفی کردند که فروش سلاح های آمریکایی به عربستان سعودی را محدود می کند، مگر آنکه سعودی ها در راستای کاهش تلفات غیرنظامیان دریمن گام بردارند.
پیرسون گفت: «توقف فروش سلاح به عربستان سعودی این پیام جدی را به ریاض می فرستد که دولت استرالیا متعهد است که به قوانین جنگ احترام گذاشته شود؛ این اقدام همچنین این پیام را به مردم استرالیا می دهد که جان غیرنظامیان یمنی دارای اهمیت است.»