دادستان تهران: دسترسی آسان به مواد مخدرشاخص خطر در این حوزه
دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: دسترسی آسان به مواد مخدر، افزایش مصرف، کاهش سن اعتیاد، گرایش زنان، دانش آموزان، دانشجویان و کارگران به عنوان شاخص های خطر در حوزه مواد مخدر است و این شاخصها نشان می دهد که باید در مبارزه با مواد مخدر تحول ایجاد شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس جعفری دولت آبادی در نخستین نشست بررسی آسیب های اجتماعی شهر تهران در سال 96 با موضوع مبارزه با مواد مخدر و جمع آوری معتادان متجاهر، چهار محور پیشگیری، درمان، صیانت و مقابله در مبارزه با مواد مخدر را مورد توجه قرار داد و افزود:برای مقابله با مواد مخدر باید در این چهار حوزه برنامهریزی شود که قوه قضائیه در حوزه مقابله و پیشگیری بیشتر میتواند دستگاهها را همراهی کند.
وی با خاطرنشان کردن این نکته که مبارزه با مواد مخدر باید به دغدغه اصلی مسؤولان تبدیل شود، افزود: این دغدغه وجود دارد اما برای مبارزه قاطعتر، باید این موضوع دغدغه اصلی مسؤولان مرتبط با مواد مخدر باشد.
دادستان تهران از افزایش مصرف مواد مخدر، کاهش سن اعتیاد، افزایش تعداد معتادان و معتادان متجاهر به عنوان شاخص هایی یاد کرد که از بعد از انقلاب به دلیل کثرت جمعیت و برخی علل، مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده است .
جعفری دولت آبادی تحقق این موضوع را نشانه موفقیت در مبارزه دانست و تصریح کرد: درست است که خرده فروشان ابزار قاچاقچیان هستند؛ اما نباید متهمان اصلی و مراکز اصلی تولید، در مبارزه با مواد مخدر از تعقیب مصون بمانند.
وی ترانزیت و کشت مخدرهای افیونی در افغانستان را به عنوان یکی از مشکلات جدی دانست و گفت: بر اساس گزارش های ارائه شده فقط یک چهارم ترانزیت مواد مخدر از این کشور در ایران کشف می شود و به لحاظ سود کلانی که در این مسئله وجود دارد باعث رونق تجارت آن شده است.
دادستان تهران خشونت، طلاق، درگیری، سرقت و مشکلات فرهنگی و اجتماعی را از جمله آسیبهای ناشی از اعتیاد دانست و با طرح این سؤال که چرا مصرف مواد مخدر در ایران افزایش یافته، از لذتجویی، سوددهی، کنجکاوی، یا تجربه اول به عنوان علت گسترش این آسیب اجتماعی یاد کرد.
جعفری دولت آبادی با بیان اینکه 24 دستگاه متولی مبارزه با مواد مخدر هستند؛ اما وزن دستگاهها در این زمینه متفاوت است، از نهادهایی چون آموزش و پرورش و صدا و سیما خواست که در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی به نقل قول سخنان یکی از مسؤولان مبنی بر این که «مبارزه با مواد مخدر بیش از آن که انتظامی و امنیتی باشد، فرهنگی و اجتماعی است» پرداخت و بر لزوم اقدامات فرهنگی و اجتماعی از سوی دستگاههای متولی علی الخصوص صدا و سیما و آموزش و پرورش تاکید کرد.
دادستان تهران با بیان این که پس از انقلاب قوانین متعددی برای مبارزه مواد مخدر تصویب شده، اصلاح قانون از سوی مجلس شورای اسلامی در مورد اعدام قاچاقچیان مواد مخدر را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: اصلاح قانون نباید اساس مبارزه با مواد مخدر را سست کرده و یکپارچگی آن را برهم زند، اصلاح قانون باید در چارچوب مبارزه جامع با مواد مخدر مورد توجه قرار گیرد.
جعفری دولت آبادی بر ضرورت استفاده از نیروهای متخصص و مجرب در مبارزه با مواد مخدر، درمان معتادان، پیشگیری و صیانت تاکید کرد و گفت: تربیت نیروی متخصص در این زمینه به مبارزه کمک می کند.
وی با خاطرنشان ساختن این نکته که چرخه باطل بازگشت معتادان، زحمات و تلاشهای متولیان را هدر میدهد، بر لزوم بر برنامه ریزی، هماهنگی و همکاری مسؤولان در این زمینه تاکید کرد.
دادستان تهران افزود: جمع آوری معتادان متجاهر پر خطر موضوعیت دارد؛ چراکه حضور این معتادان در سطح شهر نماد یک تهدید اجتماعی و فرهنگی در کشور محسوب میشود.
جعفری دولت آبادی با بیان این که رها بودن معتادان متجاهر در تهران از وجود تهدید خبر می دهد، این فرضیه که «معتادان متجاهر با جمعآوری اصلاح نمی شوند» را با استناد به برهم زدن نظم شهر توسط آنها رد کرد و گفت: پلیس از نظر اجتماعی و مردمی در این زمینه تحت فشار است و نباید اقدام دادستانی و پلیس در زمینه برخورد با معتادان متجاهر مورد بی مهری قرار گیرد.
وی بر ضرورت برنامهریزی برای درمان معتادان متجاهر پس از ترک تاکید کرد و یادآور شد: مبارزه با مواد مخدر باید با همکاری همه دستگاههای متولی انجام شود و امیدواریم این مبارزه در سال 96 با همت بیشتری دنبال شود و تحول جدی در این زمینه رخ دهد.
جعفری دولت آبادی با بیان این که عرضه مواد مخدر علاوه بر جرم بودن، یک تهدید فرهنگی و اجتماعی محسوب می شود، افزود: در حال حاضر در این حوزه با یک تهدید جهانی و ملی مواجه هستیم که با روشهای معمول قابل حل نیست و باید اقدامات تاثیرگذاری انجام شود.
در ادامه جلسه سردار ساجدی نیا فرمانده انتظامی تهران بزرگ از کشف 20 تن مواد مخدر در سال گذشته خبر داد و گفت: 2 تن مواد مخدر نیز از ابتدای سال جاری تاکنون کشف شده است.
وی همچنین از دستگیری 440 خرده فروش مواد مخدر در سال گذشته خبر داد و گفت: طی سال گذشته، 30 مرکز توزیع مواد مخدر شناسایی و عوامل آن دستگیر شدند.
سردار زاهدیان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر از افزایش 25 درصدی کشفیات مواد مخدر در سال 95 به نسبت سال 94 خبر داد و نسبت به افزایش قاچاق هروئین به کشور هشدار داد.