پخش زنده
امروز: -
همایش ملی نکوداشت عطاملک جوینی امروز با پیام رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سبزوار آغاز شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، در بخشی از پیام غلامعلی حداد عادل به این همایش آمده است: عطاملک جوینی دیوانسالار امیر و مورخی است که نام وی با اثر بزرگ و مهم و ماندگارش 'تاریخ جهانگشا'، گره خورده است وکتاب او نه تنها تاریخ سیاسی محض که روحیات مغولان، آداب و رسوم قوانین و طرز حکومت آنها را بیان کرده است.
حدادعادل در ادامه این پیام آورده است: برخی اطلاعات درباره تاریخ مغولان در این کتاب در هیچ منبع دیگری دیده نشده است و جوینی در بیان حقایق ابا نکرده و چهره واقعی و حقیقی مغولان را منصفانه به تصویر کشیده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار نیز در این همایش گفت: از 40 مقاله ارسال شده از سراسر کشور به دبیرخانه همایش، 12 مقاله برگزیده شده است که چاپ و منتشر می شود.
محمد رضا سعیدی اصل افزود: زندگی، افکار و آثار جوینی، عطاملک جوینی و فن نویسندگی، سیمای اخلاقی و اجتماعی عطاملک در آیینه تاریخ جهانگشا، جنبه های زیبا شناختی و بررسی سندیت تاریخ جهانگشا، نقد تاریخی و ادبی اثر و بررسی خصوصیات سبکی تاریخ جهانگشا از محورهای این مقالات است.
او تاکید کرد: توسعه و رشد جامعه فرهنگی ارتباط مستقیم با مفاخر هر سرزمین دارد و تجلیل و بزرگداشت عطاملک جوینی و مفاخر این دیار زمینه ای برای تشویق اقشار مختلف مردم به فرهنگ فارسی است.
همایش ملی نکوداشت عطاملک جوینی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی، فرمانداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان های سبزوار و جوین برگزار شد.
در این همایش یک روزه در سالن شهید عباسپوردانشگاه آزاد اسلامی سبزوار 50 شرکت کننده از سراسر کشور حضور داشتند.
علاءالدین ابوالمنظر عطاملک بن بهاءالدین محمد جوینی (681-623 هـ.ق) مورخ و ادیب ایرانی قرن هفتم قمری است که مهمترین اثر وی تاریخ جهانگشاست.
او در منطقه جوین از توابع سبزوار خراسان متولد شد و از جوانی به خدمت امیر ارغون حکمران خراسان درآمد و 2 بار به همراه وی به پایتخت مغولستان قراقروم سفر کرد.
عطاملک جوینی در این سفرها با احوال مغولان آشنایی پیدا کرد و در همین مسافرت ها شروع به نوشتن کتابی با موضوع فتوحات مغولان کرد که به تاریخ جهانگشا شهرت دارد.
او در سال 654 هجری قمری در خراسان به هلاکوخان پیوست و در جنگهای وی با اسماعیلیان در الموت همراه او بود و با جلب رضایت هلاکو توانست قسمتی از کتابخانه الموت را از نابودی نجات دهد.
وی همچنین در سقوط بغداد هلاکو را همراهی کرد و به عنوان فرماندار بغداد، جنوب بین النهرین و خوزستان منصوب شد.
عطاملک جوینی در چهارم ذیحجه 681 قمری در اران درگذشت.