نگرانی صهیونیستها از اعتصاب غذای اسرای فلسطینی
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما مسئولان و تحلیلگران رژیم صهیونیستی از اعتصاب غذای همگانی اسرای فلسطینی و ناتوانی نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای ایستادگی در برابر آن و همچنین امکان از سرگیری انتفاضه به شدت نگران هستند.
پایگاه اینترنتی روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی به قلم بیروت حمود نوشت این سومین روز است که 1300 اسیر فلسطینی در زندان های اسرائیل اعتصاب غذا کرده اند و آغازگر این اعتصاب، مروان البرغوثی اسیر زندان های اسرائیل بود. این اولین بار نیست که اسرا به شکل علنی اعتصاب غذای همگانی می کنند. اما این اعتصاب مهم ترین اقدام در طول سال ها مبارزات فردی اسرا علیه «بازداشت اداری»، زندان انفرادی و محدود کردن ملاقات با خانواده هایشان است. اقداماتی که به نظر می رسد سازمان صلیب سرخ جهانی نیز در این مسئله از رژیم اشغالگر حمایت می کند.
الاخبار در ادامه این سوال را مطرح می کند که تفاوت این اعتصاب با موارد پیشین چیست؟ محمد کناعنه، اسیر آزاد شده در پاسخ می گوید «شاید این اعتصاب در ماهیت خود با اعتصاب های پیشین جنبش ملی اسیر تفاوت نداشته باشد، چرا که این اقدام نیز برای اعلام خواسته های معیشتی انسانی است که حفظ کرامت فلسطینیِ در اسارت را تضمین کند.»
وی افزود «این اعتصاب پس از آن انجام می شود که جنبش اسیر در پنج سال گذشته به رشته اعتصاب های فردی و گروهی مبادرت کرد و مدیریت خدمات زندان های اسرائیل علیه جنبش اسیر حمله گسترده ای انجام داد و مجموعه محدودیت هایی علیه آنها اعمال کرد که از جمله این محدویت ها می توان به محرومیت از برخی کارها و وسایل زندگی، ممنوعیت ورود کتاب، محرومیت آنها از تحصیلات دانشگاهی و بستن برخی شبکه های ماهواره ای اشاره کرد.
کناعنه در گفتگو با الاخبار گفت « اگرچه ممکن است اعتصاب کنونی بیانگر برخی مطالبات سیاسی نظیر لغو بازداشت اداری باشد که خواسته به حقی است، اما این اعتصاب، عادلانه و در جهت بیان خواسته ها . مشارکت بیشتر گروه های جبهه عمل ملی و رهبران آنها در این اعتصاب، آن را متمایز کرده و نیرو و توان آن را افزایش می دهد.»
اسرا به خوبی می دانند که آنها سنگ بنای این نبرد هستند، اما از مردم هم انتظار دارند پایداری و استواری خود را حفظ کنند. از این رو، کناعنه، عضو «کمیته پیگیری عربی» (امور عرب های ساکن) سرزمین های اشغالی سال 1948 معتقد است «مردم باید در خیابان های فلسطین حرکت و تظاهرات کنند ... در مناطق تماس و تمام خیابان ها و موانع منتهی به شهرک های صهیونیستی در کرانه باختری در برابر دشمن و دستگاه های امنیتی آن مقاومت کنند.»
وی با اشاره به اهمیت اقدام بین المللی گفت «از آنجا که در سطح بین المللی می توان در مقابل نمایندگی های رژیم اشغالگر در پایتخت کشورهای جهان اعتراض کرد، این مسئله روحیه بخش و تاثیرگذار است.»
صمود سعدات، فعال فلسطینی و فرزند اسیر احمد سعدات، دبیر کل «جبهه خلق برای آزادی فلسطین» گفت اعمال فشار باید از طریق «مقابله با اشغالگری اسرائیل در مناطق تماس و همچنین افزایش فشار بر سازمان های بین المللی و در راس آنها صلیب سرخ» انجام شود.
سعدات در گفتگو با «الاخبار» از «دولت ها، هیئت ها و کمیته های ذی ربط سازمان ملل خواست اوضاع اسرا را در زندان ها کنترل کنند.» وی همچنین تحریم و اعمال مجازات های بین المللی علیه رژیم اشغالگر را خواستار شد. وی گفت مسئولان رسمی فلسطین باید این اعمال فشار را برعهده بگیرند و در کنار مردم بایستند. آنها نباید به باتلاق مذاکرات و هماهنگی امنیتی تکیه کنند، بلکه باید در جهت تحقق وحدت ملی اقدام کنند.
اکنون که در چندین شهر و روستای فلسطینی از جمله سرزمین های (اشغالی) 48، چادرهایی برپا شده و حرکت های همبستگی با اسرا از سوی مردم آغاز شده است، دعاء حوش، رئیس «کمیته امور اسرا» در حزب «مجمع ملی دموکراتیک» گفت: اعتصاب اسرا «آخرین راه نبرد در زندان ها است. از این رو، از ارزش بالایی برخوردار است، زیرا این مسئله، مهم ترین اهرم فشار اسرا است.» وی افزود « مردم باید خارج از زندانها از این فشار حمایت کنند تا همه حقوق و خواسته های انسانی سلب شده از اسرای ما بازپس گرفته شود و نقض حقوق بشری و توافق های بین المللی که اسرا در زندان ها با آن مواجه هستند، رفع شود.»
دعاء حوش در گفتگو با الاخبار گفت «اسرائیل می کوشد از طریق افزایش خفقان و مجازات افراد و گروه ها مانع از نبرد فلسطین شود و با تلاش برای نابودی و سرکوب این مبارزه، در برابر هر گونه اقدام قانونی ایستادگی می کند.» وی گفت مدیریت خدمات زندانهای رژیم صهیونیستی در جهت سرکوب اعتصاب غذا، چندین گام عملی مانند انتقال اسرا میان زندان ها، مصادره اموال و انتقال آنها به سلول انفرادی اتخاذ کرد.»
الاخبار در ادامه نوشت در مقابل، تساحی هانگبی، از وزرای اسرائیلی اسرا را «گروهی قاتل بی پروا» توصیف کرد و گفت «اسرائیل تسیلم آنها نمی شود.» وی در مصاحبه خود با رادیو سراسری اسرائیل گفت شرایط اسرا «بازتاب دهنده قوانین بین المللی است» و اعتصاب «بهانه مروان البرغوثی برای نبرد احتمالی وی به منظور جانشینی ابومازن (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) است.»
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز به موضوع اعتصاب اسرا پرداخت و البرغوثی را «تروریستی بزرگ» توصیف کرد و گفت «اسرائیل در موضع حق و اخلاق ایستاده است، در حالی که اسرا قاتل و تروریست هستند.»
نتانیاهو خشم خود را از مقاله البرغوثی در روزنامه «نیوریورک تایمز» آمریکا ابراز کرد و گفت «پارلمانی خواندن البرغوثی مانند آن است که اسد (رئیس جمهور سوریه)، قاتل کودکان را چشم پزشک بدانیم.» وی افزود این روزنامه «پس از آن که ملاحظات خود را بیان کردیم، این عنوان را اصلاح کرد.» این در حالی است که این روزنامه چنین اقدامی انجام نداد و تنها نوشت «آقای البرغوثی با صدور حکم از دادگاهی که آن را به رسمیت نمی شناسد، در زندان به سر می برد.»
کار بدان جا رسیده است که بن کسبیت، تحلیلگر امور عربی روزنامه «معاریو» برای «ثابت قدم بودن و ، شجاعت در تصمیم گیری و ایستادگی دولت (بنیامین) نتانیاهو در برابر خواسته های اسرای فلسطینی» خواستار برگزاری نماز جماعت شده است .
وی گفت «فلسطینیان می دانند که استواری موضع گیری دولت اسرائیل محدود است.» به ویژه که «درباره از سرگرفته شدن انتفاضه و همچنین فشار بین المللی نگرانی هایی وجود دارد و واین مسئله نتانیاهو و دولتش را تهدید می کند.. اگر امروز این تهدید آشکار نباشد، فردا این اتفاق خواهد افتاد. موضوع فقط مسئله صبر است.»
همچنین، عاموس هرئیل، تحلیلگر نظامی روزنامه «هاآرتص» درباره این مسئله هشدار داد که «اگر این اعتصاب پیچیده و طولانی مدت شود، به تدوین برنامه های امنیتی و سیاسی در اسرائیل می انجامد. به ویژه که ممکن است این اعتصاب تا زمان اعلام طرح دولت ترامپ (رئیس جمهور آمریکا) برای ازسرگیری روند صلح ادامه یابد.»
این تحلیلگر اسرائیلی اعتصاب را به «اقدام یک فرد یعنی مروان البرغوثی» محدود کرد و گفت این اقدام «نبردی علیه اسرائیل و همچنین (محمود) عباس است.»
هرئیل گفته است «توجه رسانه ها به اعتصاب و پوشش مدوام آن به نفع گام های البرغوثی علیه رهبران تشکیلات خودگردان است، که به طور رسمی از این اعتصاب حمایت می کنند، اما درباره هر نتیجه ای که جایگاه این رهبر زندانی را ارتقا دهد ، واقعا نگران هستند، چرا که وی به خصوص مقبولیتی نزد (محمود) عباس و یارانش ندارد .»
این تحلیلگر اسرائیلی با اظهار تردید درباره توانایی گلعاد اردان، وزیر امور داخلی اسرائیل برای اتخاذ موضع مخالفِ در قبال«گفتگو با اسرا» گفت: اگر این اعتصاب تا ماه آینده و زمان دیدار وی با محود عباس ادامه یابد، «ممکن است اوضاع به بحرانی گسترده تبدیل شود.»