اتکای کمتر به دلار شرط کاهش آسیب پذیری اقتصاد داخلی
کارشناس بازار ارز گفت: اگر اتکا اقتصاد داخلی به دلار کمتر و به سمت ارزهای دیگر یا پیمان های چند جانبه هدایت شود با آسیب پذیری کمتر روبه رو خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ایمان زنگنه در مصاحبه با رادیو اقتصادبا اشاره به اینکه مبادلات بازارهای جهانی به طور مستقیم به نرخ ارز وابسته است، افزود: اکثر مبادلات تجاری در جهان براساس دلار انجام میشود.
وی اظهار داشت: تغییرات قیمتی دلار حتی به صورت جزئی میتواند تاثیر خیلی مهمی در کلان اقتصاد ممالک جهان بگذارد و رابطه مبادلاتی و تراز تجاری کشورها را دستخوش تغییر کند. کارشناس بازار ارز با بیان اینکه تغییر نرخ دلار تاثیر خیلی بیشتری نسبت به سایر ارزهای جهان دارد، گفت:: در حال حاضر پایه مبادلات تجاری در اغلب کشورهای جهان به ویژه ایران بر اساس دلار است. وی در ادامه با بیان اینکه کاهش ارزش شاخص دلار در مقابل سایر ارزها از تاکتیکهای تجاری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ست، افزود: اگرارز یک کشور نسبت به کشور دیگر پائینتر باشد صادرات در چنین کشوری ارزانتر و در نبرد تجاری بین دو کشور همواره پیروز میدان خواهد بود. زنگنه به واقعی سازی نرخ ارز در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: واقعی شدن نرخ ارز از مطالبات فعالان و تولید کنندگان بخش خصوصی با رویکرد مبتنی بر فعالیت در بازارهای جهانی است. وی با اعلام اینکه این اقدام در کوتاه مدت تکانه هایی به اقتصاد کشور وارد میکند، اما در بلندمدت به نفع اقتصاد مملکت است، گفت:: ۶۰ تا ۷۰ درصد مواد اولیه وارداتی جزء مواد واسطهای و زیرساخت است. کارشناس بازار ارز افزود: بحث نرخ ارز شمشیری دولبه است از یک سو افزایش نرخ ارز به نفع تولیدکنندگانی است که صادرات دارند و از سویی به ضرر صنعتگرانی است که وابسته به واردات مواد اولیه موردنیاز خود هستند بنابراین هر چه ساخت داخل عمق بیشتری داشته و صنعتگر در امر صادرات فعالتر باشد با افزایش نرخ ارز سود بیشتری بهدست میآورند و در روزآمد شدن پیشروتر خواهند بود. وی یادآورشد: از آنجا که بیشتر تولیدکنندگان وابسته به مواد اولیه وارداتی و قطعات نیمهساخت هستند درنتیجه افزایش نرخ ارز باعث افزایش قیمت مواد اولیه و افزایش قیمت محصول نهایی میشود که شوکی برای بازار مصرف خواهد بود.