به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، غلامحسین اسماعیلی در گردهمایی روسای کل دادگستری ها و دادستان ها با حضور معاون اول قوه قضائیه به آسیب هایی چون اعتیاد و طلاق اشاره کرد و افزود: در بحث اعتیاد استان تهران بهترین کارنامه را ارایه کرد و به طوری که در سال 95 بیش از 12 هزار معتاد متجاهر از سطح شهر تهران که سیمای شهر را مخدوش کرده بودند با همت بخش های مختلف جمع آوری و به اردوگاه های ماده 16 در تهران معرفی کرد که هم اکنون کار درمانشان انجام شده است .
وی گفت: از این تعداد 5 هزار نفر را بهزیستی نپذیرفت و اعلام کرد، که آنها علاوه بر اعتیاد ، چون بیماری دارند نمی پذیریم و به اردوگاه راه نمی دهیم .
اسماعیلی گفت: البته در این یک سال که کار جمع آوری معتادان متجاهر را شروع کردیم 90 درصد از آنها به لحاظ اینکه برنامه های مراقبتی انجام نمی شود بعد از آزادی ، دوباره به چرخه اعتیاد برمی گردند که نشان می دهد زحمات و نتیجه لازم را نداشته است .
رییس کل دادگستری استان تهران گفت: در بحث طلاق نیز واجدان شرایط نیز احصا و دوره های آموزشی برای آنها برگزار شده است.
وی افزود: در واقع در سطح شهر تهران مراکز مشاوره ای که ویژگی لازم را دارند و مورد تایید هستند در بحث آموزش ها از آنها استفاده می کنیم ما در تهران پرونده های طلاقمان 4 درصد کاهش یافته است ولی استان های دیگر توفیقاتشان بیشتر از ما بوده است.
اسماعیلی با بیان اینکه پیشنهاد من این بود که آموزش های سبک زندگی اسلامی در بدو تشکیل خانواده صورت گیرد گفت: دانشگاه ها ، واحدهای سبک زندگی اسلامی را باید در زمره دروس عمومی قرار دهند و آموزش دهند .
اسماعیلی افزود: اکنون اقدامات و تعالیمی که انجام می شود دیرهنگام است بلکه باید قبل از طلاق این آموزش ها صورت گیرد و باید مشاوره از امر طلاق به سایر حوزه های قضایی و دعاوی خانوادگی سوق داده شود.
اسماعیلی گفت: هنوز دادگاه خانواده با قاضی مشاور انجام نمی شود که معتقدم باید قاضی مشاور حذف و در کنار قاضی مشاور بگذاریم .
رییس کل دادگستری استان تهران اضافه کرد: دلیلی ندارد که در کنار قاضی ، ما قاضی مشاور بگذاریم چرا که مشاور خوب است، اما ضرورتی به مشاور بودن قاضی نیست .
وی به بحث مطالبه گری در دیگر دستگاه ها اشاره کرد و گفت: ما یاد گرفتیم که بجای مطالبه گری از پای دستگاه ها، یاد گرفتیم ماموریت ها را مستقیما خودمان انجام دهیم ، که ازجمله در بحث ابلاغ ها که برعهده نیروی انتظامی است و مشاوره که برعهده بهزیستی است و مواردی که برعهده ستاد مبارزه با مواد مخدر است، خودمان مستقیما ورود می کنیم.
وی افزود: در بحث مطالبه گری و حوزه پیشگیری دادستان دادسراها می توانند نقش بسیار موثری داشته باشند .