بی توجهی ایرانیها به آپدیت آخرین نسخه های اندرویدی سبب شده است تا درصد بالایی از گوشی های هوشمند به بدافزار آلوده باشند.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ در دنیای دیجیتال امروز بدافزارها، باج افزارها، تروجانها و... میتوانند با تأثیر بر عملکرد دستگاههای دیجیتالی حتی در یک شبکه بزرگ شهری نیز اختلال ایجاد کنند و از شبکههای بانکی و سیستمهای انرژی گرفته تا سیستم انتخابات الکترونیک را از کار بیندازند.طبق نتایج تحقیقات شرکت کسپراسکای(Kaspersky Lab) ایران در سال 2016 بهعنوان دومین کشور آلوده به بدافزار تلفن همراه شناخته شده است.
8 میلیون نصب بدافزار در یک سال
در تازهترین گزارش کسپراسکای آمده است در سال 2016 این کمپانی در مجموع حدود 8میلیون و 526هزار و 221 نصب بسته آلوده به بدافزار در حوزه تلفن همراه را شناسایی کرده که این رقم نسبت به سال 2015 میلادی بیش از 3 برابر شده است. همچنین در این گزارش آمده است که در سال 2016 حدود 128هزار و 886مورد از نصب بدافزارها مربوط به تروجانهای بانکی تلفن همراه و 261هزار و 214 عدد هم مربوط به تروجان باج افزار تلفن همراه بوده است. کسپراسکای در گزارش خود به تفکیک، میزان آلودگی به بدافزارها در کشورهای مختلف را مشخص کرده و 10 کشور آلوده به بدافزارهای موبایلی را معرفی کرده است. نتیجه این تحقیق نشان میدهد که بنگلادش با 09/50 درصد، آلودهترین کشور جهان از نظر بدافزارهای موبایلی است و بیش از نیمی از کاربران محصولات امنیتی کسپراسکای با بدافزارهای موبایلی مواجه شدهاند. بیشترین بدافزارهای موبایلی در بنگلادش که در سال 2016 کاربران را هدف قرار داد، برنامههای تبلیغاتی از خانواده Sprovider بوده است. این خانواده بدافزار بجز چین و ازبکستان در سایر کشورهایی که در جمع 10 کشور آلوده جهان به بدافزارهای موبایلی شناخته شدهاند فعالیتی چشمگیر داشته است.ایران پس از بنگلادش، با 87/46درصد در رتبه دوم آلودگی قرار دارد؛موضوعی قابل تأمل که باید فکری به حال آن کرد. پس از ایران نیز نپال با 21/43درصد جای گرفته و چین هم چهارمین کشور آلوده به بدافزارهای موبایلی محسوب میشود. چین که در سال 2015 آلودهترین کشور جهان محسوب میشد و البته در نیمه نخست 2016 نیز بر همین وضعیت استوار بود، در نیمه دوم سال 2016 یک چرخش ناگهانی داشت و جای خود را به بنگلادش داد که این نشان از موفقیت چین در ناکام گذاشتن بدافزارهای موبایلی دارد. در چین بخش عمدهای از حملات از طریق خانواده های Backdoor.AndroidOS.Fakengry.h و Backdoor.AndroidOS.GinMaster.a انجام شده است. بیشتر حمله به کاربران در ازبکستان نیز توسط تروجانهای SMS.AndroidOS.Podec.a و نیز FakeAV.AndroidOS.Mazig.b انجام شده است. هرچند بدافزارهای تبلیغاتی از خانواده Sprovider نیز همچنان در این کشور کاربران را مورد هدف قرار داده است. اندونزی، الجزایر و نیجریه هم در ردههای پنجم تا هفتم قرار گرفتهاند و پس از آن فیلیپین، هندوستان و ازبکستان به ترتیب هشتمین، نهمین و دهمین کشور آلوده جهان از نظر بدافزارهای موبایلی هستند.