بیستمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان؛
یک مقام پاکستانی: از بازگشت ایران به بازارهای جهانی استقبال می کنیم
وزیر ایالات و مناطق مرزی پاکستان در بیستمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان گفت: از بارگشت دوباره اقتصاد ایران به بازارهای جهانی استقبال می کنیم
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، بیستمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان افتتاح شد. این اجلاس با حضور رحمانی فضلی وزیر کشورمان و ژنرال عبدالقادر بلوچ وزیر ایالات و مناطق مرزی پاکستان آغاز شد.
در این اجلاس دو روزه قرار است مصوبات نوزدهمین اجلاس این کمیسیون که آذرماه سال گذشته در اسلام آباد برگزار شد پیگیری و بررسی شود.
براساس تصمیم هیات وزیران، وزیر کشور رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و پاکستان است.
وزیر ایالات و مناطق مرزی پاکستان گفت: از بازگشت دوباره اقتصاد ایران به سمت بازارهای جهانی پس از توافق برجام استقبال می کنیم.
عبدالقادر بلوچ (رئیس پاکستانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و پاکستان) در بیستمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان که با حضور وزیر کشورمان و وزیر ایالات و مناطق مرزی پاکستان در سالن پیامبر اعظم برگزار شد با بیان اینکه روابط پاکستان با ایران روابط بسیار عمیق است افزود: روابط بین ایران و پاکستان بسیار عمیق و ارزشمند است و ما پیوندهای تاریخی ، مذهبی جغرافیایی سنتی و فرهنگی با ایران داریم.
وی گفت: ایران نخستین کشوری بود که پاکستان را به عنوان یک کشور مستقل بعد از خروج از استعمار به رسمیت شناخت.
وزیر ایالات و مناطق مرزی جمهوری اسلامی پاکستان افزود: کشور دوست ما ایران از اعضای موسس سازمان همکاری اسلامی و منطقه ای است که با گسترش همکاری ها میتوانیم بین دو ملت فضایی برای همکاریهای اقتصادی بیشتر ایجاد کنیم.
وی گفت : کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان یک چهارچوب سازمانی برای بررسی بیشتر روابط اقتصادی دو کشور و فرصت های همکاری جدیدی برای همکاری دو جانبه فراهم می کند .
وزیر ایالات و مناطق مرزی پاکستان افزود : باعث امیدواری است که برخی از تصمیماتی که در طول 20 اجلاس گذشته گرفته شد به مرحله اجرا درآمده است اما برخی تصمیمات نیز به مرحله اجرا در نیامده است که برای پیشبرد اهداف ما این تصمیمات را در این اجلاس در دستور کار داریم.
وی با بیان اینکه دولت پاکستان به خوبی از چالش های آینده آگاه است گفت : ما چشم انداز 2025 را در رابطه با اقتصاد دانش محور ترسیم کرده ایم که این شامل تغییرات سازمانی ، رشد مبتنی بر کارآفرینی و کارآمدی یا بکارگیری زیرساخت هاست.
عبدالقادر بلوچ با بیان اینکه پاکستان در حال رشد مستمر و پیوسته است افزود: دولت پاکستان در طول 4 سال گذشته ، با یک رویکرد متمرکز و جهت گیری برای ثبات اقتصاد کلان تلاش کرد تا به اهداف تعیین شده برسد .
وی با بیان اینکه پاکستان هم اکنون مورد توجه سرمایه گذاران بین المللی است گفت : روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و پاکستان در حوزه های مختلف همانند انرژی و تبادلات تجاری شکل گرفته است و پاکستان برای ایران اهمیت فوق العاده قائل است و همچنین در برنامه های توسعه ای خود به ایران جایگاه ویژه ای اختصاص داده است.
وزیر ایالات و مناطق مرزی پاکستان با بیان اینکه از بازگشت دوباره اقتصاد ایران به سمت بازارهای جهانی پس از توافق برجام (امضای مشترک برجام) استقبال می کنیم گفت: پاکستان نگاهش به بازار ایران و سرمایه گذاران ایرانی مثبت است و خوشبختانه حجم روابط تجاری بین دو کشور تغییرات مثبتی را تجربه کرده است اما با این حال معتقدیم ما با پتانسیل و ظرفیت موجود فاصله داریم.
وی در ادامه بر خطرات ناشی از تجارت غیررسمی کشورها اشاره کرد و افزود: ما برای اینکه به اهداف مشترکمان برسیم باید روابط اجتماعی و روابط بین مردم دو کشور را پررنگ تر کنیم و روابط بین دو کشور در سطوح بازرگانی، همچنین گذرگاه های مرزی و تاسیس بازارهای مرزی ، ارتباطات هوایی و دریایی و تسهیل در رفت و آمد زایران پاکستانی به ایران را فراهم کنیم.
عبدالقادر بلوچ با بیان اینکه در تلاش هستیم تا رسیدن به تجارت آزاد بین دو کشور گامهای لازم را برداریم گفت: برای رسیدن به حجم مبادلاتی به میزان 5 میلیارد دلار در روابط اقتصادی دو کشور تا سال 2017 توافق کرده ایم که باید این روابط را تقویت کنیم .
یک مقام پاکستانی: ظرفیت های بسیاری برای گسترش همکاری های اقتصادی با ایران داریم
وزیر ایالات و مناطق مرزی پاکستان گفت: در پاکستان ظرفیت های بسیاری برای گسترش همکاری های اقتصادی دو جانبه میان ایران و پاکستان وجود دارد.
عبدالقادر بلوچ (رئیس پاکستانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و پاکستان) در حاشیه مراسم افتتاحیه بیستمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان در جمع خبرنگاران هدف از این اجلاس را گسترش و ارتقای همکاری های اقتصادی و تجاری دو کشور دانست و افزود: به همراه هیات ده نفره که نمایندگان همه وزارتخانه های پاکستانی هستند در این اجلاس شرکت کرده ایم تا همکاری اقتصادی دو کشور را در راستای منافع دو کشور توسعه و گسترش دهیم.
وی گفت: کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان در سال 1984 تاسیس شده و تاکنون ادامه دارد و در تلاشیم همکاری های اقتصادی دو کشور را گسترش دهیم .
عبدالقادر بلوچ افزود: در واقع ما دو کشور همسایه هستیم که به لحاظ تاریخی و جغرافیایی ظرفیت های زیادی بین دو کشور وجود دارد که در تلاشیم این ظرفیت ها بالفعل شود .
وی ادامه داد: در پاکستان ظرفیت های بسیار زیادی برای گسترش همکاری های اقتصادی دو جانبه وجود دارد و ایران نیز به پاکستان کمک کند تا این همکاری های اقتصادی و تجاری را گسترش دهیم .
اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان تا فردا (سه شنبه) ادامه خواهد داشت.
براساس مصوبه هیات وزیران ، مسئولیت طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان به وزیر کشور واگذار شده است.
عبدالقادر بلوچ وزیر ایالات و مناطق مرزی جمهوری اسلامی پاکستان نیز رئیس طرف پاکستانی این کمیسیون است.
طبق گفته دین پرور معاون وزیر کشور در پیش نویس اجلاس بیستم، 70 بند پیش بینی شده است که پس از پایان اجلاس اجرایی خواهد شد که البته این مصوبات در جلسات کارشناسی مشترک امکان کاهش یا افزایش وجود خواهد داشت.
فردا نیز قرار است یاداشت تفاهم توسعه همکاری های مشترک بین دو وزیر امضا شود.
حجم مبادلات اقتصادی و تجاری بین دو کشور 5 میلیارد دلار است .