سیامک ره پیک در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: قانون تکلیف همه مراحل انتخابات را روشن کرده است و پس از آن که شورای نگهبان ، صلاحیت داوطلبان را بررسی و اظهار نظر کرد آن زمان تکلیف صلاحیت آنان مشخص می شود.
وی افزود: قبل از آن هیچ اظهار نظری در این باره اعتبار ندارد و افراد باید منتظر باشند تا نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان مشخص شود.
ره پیک با تبیین روند بررسی صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری گفت: کار بررسی صلاحیت افراد با توجه به اطلاعاتی که از داوطلبان به دست می آید و پرونده هایی که تشکیل می شود انجام خواهد شد
وی افزود : در مهلتی که وجود داشته است مسئولان اجرایی کارهای مقدماتی را به سرعت انجام داده و استعلامات را پیگیری کرده اند و اطلاعاتی که درباره داوطلبان وجود دارد جمع آوری می کنند و پس از آن که فهرست نهایی ثبت نام شوندگان آماده شد این فهرست به ضمیمه اطلاعات شخصی و پرونده ای که موجود است در شورای نگهبان مطرح می شود.
ره پیک گفت: در شورای نگهبان شرایط قانونی با وضع داوطلبان انطباق داده و درباره صلاحیت آنان اظهار نظر می شود.
وی با اشاره به شرایط لازم برای داوطلبان ریاست جمهوری ، مندرج در اصل 115 قانون اساسی افزود : مسئولیت تطبیق این شرایط و نیز تشخیص وجود ویژگی های مندرج در بند 9 اصل 110 قانون اساسی در داوطلبان به عهده شورای نگهبان است .
ره پیک گفت: البته برخی داوطلبان دارای سوابق اجرایی هستند و اطلاعات بیشتری از آنان وجود دارد و برخی نیز سوابق اجرایی ندارند اما به هر حال وظیفه شورای نگهبان است که با استفاده از اطلاعات و امکانات موجود ، شرایط را با وضعیت داوطلبان انطباق و تشخیص دهد .
معاون اجرایی شورای نگهبان تاکید کرد: اکثریت اعضای شورای نگهبان باید درخصوص تایید و احراز صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری اعلام نظر کنند بنابراین اگر به اکثریت نرسد صلاحیت داوطلبان احراز نمی شود.
وی همچنین درباره مفهوم نظارت استصوابی گفت : این نظارت به معنی نظارت موثر است یعنی صرف این نیست که ناظر ، صحنه را مشاهده و گزارش کند چون برخی اقسام نظارت ، نظارت هایی است که به اعلام گزارش به مرجع دیگر درباره انتخابات منجر می شود.
ره پیک افزود : نظارت موثر شورای نگهبان یعنی این که در مرحله برگزاری انتخابات می تواند با توجه به شرایط قانونی ، حتی برگزاری انتخابات را متوقف و آن را ابطال کند یا در بررسی صلاحیت داوطلبان ، تایید یا رد صلاحیت داوطلبان به صورت موثر و نهایی به عهده این شوراست .
وی همچنین درباره ادعای برخی داوطلبان مبنی بر تایید صلاحیت خود و برخی کاندیداهای مدنظرشان پیش از اعلام نتایج بررسی صلاحیت ها در شورای نگهبان گفت : در هر دوره ای باید کسانی که داوطلب شده اند احراز صلاحیت شوند که برای این هدف باید پرونده شان مطرح و اطلاعاتشان ارائه و بررسی شود .